Dovolenka v Hoteli Aminess Laguna *** bude skvelým letným zážitkom pre celú rodinu. Na pláž to budete mať len pár krokov (50 m) a oddýchnete si aj pri vonkajšom hotelovom bazéne. O skvelé gastronomické zážitky sa postará bohatá polpenzia a deti zabaví pestrý animačný program. Istria je navyše povestná svojou krásnou prírodou, o príležitosti na výlet teda nebudete mať núdzu.

O ubytovaní

Hotel Aminess Laguna *** stojí v letovisku Novigrad na polostrove Istria. Táto oblasť je preslávená svojou krásnou prírodou, slnečnými plážami a skvelou gastronómiou. Letnú dovolenku si tu užijete s rodinou aj s partiou priateľov, na každého čaká bohatý program.

Pokiaľ sa na chvíľu odtrhnete od vodných radovánok prejdite sa po Novigrade, jeho história siaha až do 5. storočia. Uvidíte napríklad pôsobivé mestské hradby a kostol sv. Maxima a Pelagia (1,6 km) postavený na prelome 5. a 6. storočia. Nové poznatky načerpáte v Múzeu Lapidarium (1,6 km) so zbierkou kamenných pamiatok, v Rakúsko-Uhorskom námornom múzeu (1,5 km) alebo v galérii umenia v barokovom paláci Rigo (1,5 km), ktorá vystavuje diela chorvátskych i svetových umelcov.

Výlet si urobte do mestečka Grožnjan (24,5 km), ktoré býva dejiskom najrôznejších hudobných a umeleckých festivalov, alebo do dediny Oprtalj (33,1 km) známej zase pre jej folklórne akcie. Za návštevu stojí aj malebné mestečko Motovun (28,7 km), často označované za jedno z najkrajších v celej Istrii. Pokiaľ si trúfate, môžete skúsiť vystúpiť na motovunský kopec. Ale pozor - na jeho vrchol vedie najdlhšie schodisko na tomto polostrove, ktoré má viac ako 1 000 schodov.

More a pláže

Prvým cieľom po vašom príchode bude pravdepodobne pláž, tá najbližšia, Maestral, leží len 50 m od hotela. Pláž je kamienková, 200 m dlhá a nechýbajú ležadlá a slnečníky na zapožičanie. Okrem polehávania na ležadle si tu užijete aj veľa aktivít, k pláži totiž patrí Punto Mare Fun & Beach Zone s bazénom, plážovým barom a zaujímavým programom. Pri pláži je navyše detský vodný park Sirena Sportpark s nafukovacími atrakciami.

Pre športovcov zase bude vhodná vedľajšia pláž Aminess Maravea Camping Resortu (150 m), kde na nich čaká napríklad tenisový kurt alebo ihrisko na plážový volejbal. Pláž meria 350 m a je kamienkovo-betónová. Na pláži sú k dispozícii sprchy a prezliekacie kabínky, za poplatok si môžete zapožičať ležadlá a slnečníky. Môže sa navyše pochváliť ocenením Modrej vlajky za čistotu prostredia a je tu vyhradená časť prístupná aj so psami.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba s balkónom a výhľadom na more (16 m²) je vybavená manželskou posteľou alebo dvoma oddelenými lôžkami. Je možné pridať aj prístelku. K vybaveniu patrí kúpeľňa s fénom, klimatizácia, televízia a WiFi pripojenie, izba je bez balkóna. Užijete si aj krásny výhľad na hladinu mora.

Na čom si pochutnáte?

Nedostatku gastronomických zážitkov sa rozhodne báť nemusíte, súčasťou rezortu je hneď niekoľko skvelých podnikov:

  • V exkluzívnej hotelovej reštaurácii si pochutnáte predovšetkým na lokálnych špecialitách a čerstvých rybách.

  • V reštaurácii Oliveto à la carte vám ponúknu regionálnu kuchyňu a jedlá si môžete vychutnať na slnečnej terase pri bazéne.

  • Hneď pri hoteli nájdete reštauráciu Sirena Restaurant & Grill s terasou, ktorá vás naláka na vynikajúce pokrmy z grilu a skvelú ponuku vín.

  • Olovrant alebo pizzu si na obed dáte aj priamo na pláži, v Aminess Punto Mare Fun & Beach Zone.

  • Niečo malé na jedenie vám ponúkne aj hotelový Lobby bar, kde si užijete aj zábavný večerný program a zaujímavé zľavy na drinky.

Kde budete relaxovať?

Ani príležitostí na odpočinok nebude málo. Hlavným lákadlom je samozrejme more, ktoré budete mať iba pár krokov od hotela. Na 200 metrov dlhej kamienkovej pláži si oddýchnete na ležadle, vybijete sa pri vodných športoch a pobavíte sa v plážovom bare. Priamo pri hoteli na vás potom čaká bazén so sladkou vodou vo verzii pre dospelých (270 m²) aj pre deti (36 m²), obklopený ležadlami a slnečníkmi.

Cestujete s deťmi?

V susednom Hoteli Aminess Maestral **** prebieha od od začiatku júna do konca augusta aj pestrý animačný program v Miramì mini klube. Deti od 4 do 10 rokov si tu užijú zábavné aktivity, hry a workshopy. Súčasťou býva aj večerný program s diskotékami pre najmenších, kinom a divadlom.

Staršie deti od 10 do 15 rokov môžu od júna do augusta zavítať do Teen Roomu, ktorý je priamo v Hoteli Aminess Laguna ***. Zahrajú si tu biliard, stolný futbal aj hry na PlayStation a zabavia sa pri súťažiach, turnajoch a tematických večeroch. V hoteli je k dispozícii aj detská herňa, vonkajšie ihrisko a vonkajší detský bazén.

Niečo naviac

Ani dospelí neprídu s aktivitami skrátka. V Punto Mare Fun & Beach Zone na neďalekej pláži si môžu vyskúšať rôzne športové aktivity (joga, pilates, plážový futbal, tanec...) a užiť si pestrý večerný program so živými hudobnými koncertmi, tanečnými vystúpeniami, kvízmi a ďalšou zábavou.

Aminess Hotel Laguna ***

Aminess Hotel Laguna ***

Terre 4 , Novigrad Istria, HR
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Aminess d.d. IČ: MB3051773


tel. +385 51 356 572

Ivan.Lukaric@aminess.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 3 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,2 km
Vzdialenosť od mora
0,2 km
Zastávka
0,7 km
Aquapark
0,8 km