Zažite tú najlepšiu dovolenku v maďarskom Hévíze v luxusnom Lotus Therme Hoteli & Spa ***** len kúsok od termálneho jazera. Čaká vás chutná polpenzia formou bufetu, welcome drink a každý deň bylinné čaje. K tomu ubytovanie v komfortných izbách s balkónom a neobmedzený vstup do termálnych bazénov a saunového sveta. Čo viac si pri relaxačnej dovolenke priať?

O ubytovaní

Lotus Therme Hotel & Spa ***** postavený v stredomorskom štýle sa nachádza v obklopení zelene v preslávenom maďarskom kúpeľnom mestečku Hévíz. Svetovo unikátne biotermálne jazero s kúpeľmi je od hotela vzdialené iba 900 m. Historickým centrom mesta prejdete príjemnou prechádzkou po promenáde. Za návštevu rozhodne stoja vychýrené Hévízske farmárske trhy, ktoré prebiehajú niekoľkokrát týždenne. Okolím neďalekého jazera Balaton (7 km) vedie mnoho turistických trás, ktoré vás prevedú prekrásnou miestnou prírodou. V malebnom mestečku Keszthely lákajú na návštevu zámok Helikon (5 km) aj zaujímavé múzeá (napr. Múzeum Balatonu). Z Keszthely vyplávajú výletné lode, ktorými sa dostanete napríklad na polostrov Tihany s úchvatnou prírodou. Spestriť pobyt si môžete tiež výletom k nádhernému jazeru Malý Balaton (20 km), na byvoliu farmu Kápolnapuszta (30 km) či na hrad Sümeg (30 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortnej dvojlôžkovej izbe s balkónom. K vybaveniu izby patrí klimatizácia, WiFi pripojenie, LCD televízia, trezor na cennosti, telefón, rádio, rýchlovarná kanvica a posedenie. Súčasťou je tiež vlastná kúpeľňa s fénom.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii Corvinus si pochutnáte na lahodných pokrmoch maďarskej i medzinárodnej kuchyne. Všetko je pripravované z tých najkvalitnejších čerstvých surovín a s ohľadom na zdravé stravovanie. Každý deň pobytu zahájite vynikajúcimi bufetovými raňajkami. V pestrej ponuke teplých i studených jedál nájdete napríklad čerstvé pečivo (vrátane bezlepkového), syry a údeniny, ovocie, zeleninu a mliečne výrobky aj ich alternatívy. Bohatý výber delikates vás čaká aj počas večere vo forme bufetu. Na výber sú vždy aj jedlá pre vegetariánov. V štýlovom Shali Mar bare prebiehajú denne večery so živou hudbou, ktoré si môžete spestriť obľúbeným kokteilom v jedinečnom profesionálnom prevedení.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je tiež veľké wellness centrum, ktoré je dokonalou oázou pokoja a pohody. K relaxácii i zábave slúži celkom 6 vnútorných a vonkajších bazénov, z ktorých je jeden naplnený vodou z termálnych prameňov Hévízskeho jazera. Novú energiu ďalej načerpáte v saunovom svete s fínskou, parnou, aroma, herbálnou a infračervenou saunou. Niekoľkokrát denne tu prebiehajú tiež obľúbené saunovacie ceremoniály. Nechýbajú tu ani vírivky a príjemná oddychová zóna. Dopriať si môžete tiež širokú škálu masáží a kozmetických procedúr.

Cestujete s deťmi?

V hoteli vám radi zapožičajú detské vybavenie ako postieľky, vaničky, podložky na prebaľovanie či vysoké stoličky v reštaurácii. Zábava čaká na malých hostí v herni a na vonkajšom ihrisku.

Niečo naviac

Pre aktívnych jedincov je k dispozícii klimatizované fitness centrum a tenisové kurty.

Lotus Therme Hotel & Spa *****

Lotus Therme Hotel & Spa *****

Lotuszvirag u. 1. , Hévíz
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Garden Kft. IČ: 10804623-2-20


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 1 500 Ft/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,7 km
Vzdialenosť od jazera
0,8 km
Zastávka
1 km
Aquapark
11 km

Tipy na výlet

Termálne jazero Hévíz

Termálne jazero HévízTip na výlet

Najväčšie prírodné termálne jazero na kúpanie na svete a my ho máme (skoro) za humnami! Maďarsko ponúka na odpočinok či dovolenku veľa krásnych kúpeľov a jazier, ale termálne jazero Hévíz je jedinečné. Jazero je označené za národnú prírodnú pamiatku úplným právom. Priľahlé mestečko Hévíz, nachádzajúce sa len pár kilometrov od Balatonu, je síce malé, ale za väčšími a prepychovejšími kúpeľnými mestami rozhodne nezaostáva. Tradícia kúpeľníctva sa tu drží už od roku 1795 a môže sa pýšiť krásnou kúpeľnou kolonádou, záhradami a ďalšími kúpeľnými atrakciami.

V lete sa teplota v jazere vyšplhá až na 38 ºC a aj v tie najchladnejšie dni v roku si voda udrží teplotu 22 -⁠ 24 ºC, aj preto je možná celoročná prevádzka. Liečebná, mierne rádioaktívna voda tryská z hĺbky 38 metrov a je veľmi bohatá na minerály. Prirodzene obsiahnuté zmesi minerálov zjemňujú kožu, tlmia bolesti, sú dobré proti zápalom a posilňujú pružnosť chrupaviek. Aj preto sú tunajšie vody jedny z najlepších na liečbu reumatických ťažkostí a problémov s pohybovým ústrojenstvom. Najväčšiu mimoriadnosť dodáva vode prítomnosť radónu v tomto malom množstve pozvoľna vstupuje do ľudského organizmu, kde stimuluje hormonálnu tvorbu a pomáha nervovej sústave lepšie fungovať.

Po návšteve Hévízskeho jazera sa vydajte:

  • Na prechádzky do niektorého z miestnych krásnych parkov s kúpeľnou, upokojujúcou atmosférou
  • Do historického kina, ktoré premieta aj v 3D
  • Na Rákocziho ulicu, kde nájdete fontánu s pitnou liečivou vodou
  • Obhliadnuť najzaujímavejšiu stavbu mesta, veľký Kostol Ducha Svätého (Szentléleki templom), ktorého stavba bola dokončená pomerne nedávno -⁠ v roku 1999. Aj napriek modernému vzhľadu môžete nájsť na budove rad neogotických prvkov
  • Do severnej časti mesta Egregy s vinohradmi a ochutnávkami vína
Viac informácií
Mesto Hévíz
Mesto Hévíz
Farmárske trhy v Hévíze
Farmárske trhy v Hévíze
Balaton
Balaton