Vydajte sa do Budapešti a ubytujte sa priamo v centre v Marmara Hoteli ****, ktorý ponúka raňajky formou bufetu, fľašu vína a neskorý check out. Blízko to budete mať ku všetkým pamiatkam aj termálnym kúpeľom. Ak nechcete ísť autom, určite vás poteší aj blízkosť vlakovej stanice.

O ubytovaní

Marmara Hotel Budapest **** nájdete priamo v centre Budapešti len kúsok od stanice Nyugati (230 m), stanice metra a bulváru Nagykörút. Vďaka tomu budete naozaj v centre diania.

Pri prechádzke po pamiatkach určite nesmiete vynechať budovu parlamentu (800 m), a Budínsky hrad (3,6 km), skoršie sídlo uhorských kráľov, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Urobte si aj výstup k Rybárskej bašte(3,1 km), odkiaľ budete mať krásny výhľad na mesto. Pokiaľ si chcete najznámejšie pamiatky prezrieť aj z iného uhla, vyskúšajte si plavbu po Dunaji s výkladom. Najmä večer, kedy sú všetky historické budovy krásne nasvietené, má skutočne kúzelnú atmosféru.

Pozrite sa tiež na známe miestne trhy, najmä Veľkú tržnicu (2,9 km) v nádhernej budove z roku 1896, kde môžete ochutnať tradičné maďarské jedlá a nakúpiť korenie a iné dobroty. Prejdite si Reťazový most(4,6 km), strážený obrími kamennými levmi, a oddýchnite si na Margitinom ostrove (2,3 km), ktorý je celý zarastený zeleňou. Uvidíte tu aj slávnu hudobnú fontánu a malú zoologickú záhradu.

Tú pravú budapeštiansku zoologickú a botanickú záhradu potom nájdete 2,5 km od hotela. Prvýkrát otvorila v roku 1866, a ide tak o jednu z najstarších zoologických záhrad na svete. Zaujímavosťou je, že rovnaké termálne pramene, ktoré napájajú bazény v najznámejších budapeštianskych kúpeľoch, dodávajú vodu aj do výbehu hrochov, tá je vraj totiž podobná vode v ich prirodzenom prostredí v Afrike.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 98 komfortných izieb, ktorých interiér je prepychový, moderný, ale hrejivý, s miernym nádychom orientálneho štýlu, ktorý je badateľný aj v ostatných častiach hotela.

Izby Standard (20 m²) sú vybavené dvomi oddelenými lôžkami či dvojlôžkovou posteľou, televíziou, WiFi pripojením, trezorom, klimatizáciou, minibarom, rýchlovarnou kanvicou a vlastnou kúpeľňou so sprchou a fénom. Z izieb je výhľad do ulice či na átriové patio. Tento typ izby neumožňuje prístelku.

Izby Superior sú oproti variantu Standard väčšie (24 m²), majú navyše možnosť jednej prístelky/detskej postieľky a tiež balkón s posedením a výhľadom na átrium. Vo všetkých izbách Superior nájdete manželskú posteľ, kúpeľňu so sprchou a fénom, trezor, minibar, rýchlovarnú kanvicu, televíziu, WiFi pripojenie a klimatizáciu.

Na čom si pochutnáte?

Tešte sa na raňajky formou bufetu (7:00 - 10:00 hodín vo všedné dni, 7:00 - 11:00 hodín cez víkend), ktoré si vychutnáte v štýlovom prostredí reštaurácie. Vyberať si budete z pestrej ponuky čerstvých syrov, údenín, cereálií, ovocia a zeleniny a ďalších obľúbených raňajkových pokrmov. Na požiadanie je možné zariadiť aj jedlo zodpovedajúce špecifickým diétnym požiadavkám (napr. bezlepkové). K dispozícii je aj Lobby bar, kam môžete zavítať na kávu, čaj či koktail.

Kde budete relaxovať?

Priamo v hoteli žiadne wellness centrum nenájdete, vďaka jeho polohe priamo v centre Budapešti to ale nebudete mať ďaleko hneď k niekoľkým termálnym kúpeľom. Navštíviť môžete rovno tie najznámejšie - kúpele Széchenyi, ktoré sú zároveň jedným z najväčších kúpeľných komplexov v Európe. Nájdete tu 3 vonkajšie a 15 vnútorných bazénov napájaných z dvoch termálnych prameňov, sauny, parnej komory, aquafitness, masáže a iné procedúry. Uchváti vás určite aj krásna historická architektúra kúpeľných budov.

Marmara Hotel Budapest ****

Marmara Hotel Budapest ****

Nagy Ignác street 21. , Budapest
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
ERMAR Kft. IČ: 01-09-880088


06-1/501-9104

reservation@marmara.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 19 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 25 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Zastávka
0,7 km

Tipy na výlet

Budapešť

BudapešťTip na výlet

Maďarská metropola je jedným z najkrajších miest Európy i sveta, v ktorom je navyše v ako jedinom veľkomeste na svete viac ako stovka termálnych prameňov a studní. Rozhodne stojí za dlhú návštevu, a to nielen kvôli pamiatkam, ako sú Kráľovský palác (nazývaný tiež Budínsky hrad), budova parlamentu, Margitin ostrov (Margit-sziget) či Rybárska bašta, ale tiež kvôli bohatému kultúrnemu životu, miestnym trhom, slávnym reštauráciám a ďalším turistickým lákadlám. Spomínaný Budínsky hrad sa nachádza pozdĺž brehu Dunaja, ktorý Budapešťou preteká, a je spoločne s Andrássyho triedou zapísaný na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo by ste v Budapešti rozhodne nemali vynechať?

  • Výstup k Matejovmu chrámu s vežou Rybárskej bašty a s nádherným výhľadom na mesto
  • Prehliadku majestátnej budovy parlamentu a jeho okolia
  • Prechádzku na Margitin ostrov uprostred Dunaja, ktorý je jedným veľkým, udržiavaným parkom
  • Preskúmanie jednej z najvýznamnejších ulíc Budapešti, Váci utca, ktorá je ukážkou meniacich sa architektonických štýlov 19. a 20. storočia
  • Návštevu niektorých z budapeštianskych kúpeľov, napríklad termálnych kúpeľov Széchenyi, kde sa lieči reumatizmus, poruchy pohybového, dýchacieho a tráviaceho ústrojenstva, artritída a neuritída a ďalšie
Viac informácií
Budova parlamentu
Budova parlamentu
Kúpele v Budapešti
Kúpele v Budapešti
Tropicarium
Tropicarium