Dovolenka v Slovinsku už snáď ani nemôže byť lepšia! V Hoteli Ramada Resort **** sa ubytujete v modernej izbe, pochutnáte si na výdatných raňajkách formou bufetu a môžete sa tešiť na každodennú porciu zážitkov, vrátane zábavy v bazénoch. Pre malých aj veľkých je pripravený aj bohatý animačný program. Čerešničkou na torte je krásna lokalita, priamo na kraji Triglavského národného parku.

O ubytovaní

Hotel Ramada Resort **** je jedným z troch hotelov v populárnom Rezorte Ramada, ktorý sa rozkladá v obci Krajnska Gora na pokraji Triglavského parku. Rezort je úplným rajom pre lyžiarov, výletníkov, ale aj milovníkov relaxu a rodiny s deťmi, skvelú dovolenku tu zažije skrátka každý.

Pokiaľ sa pripravujete na pobyt nadupaný aktivitami, zaraďte do svojho programu návštevu areálu Nordic Centre Planica (6,2 km). V lete si tu zahráte futbal či golf, vyskúšate si kolieskové bežky alebo pokoríte strach pri ziplinigu v rýchlosti až 90 km/h. V zime sa zase môžete inšpirovať miestnou tradíciou a otestovať skokanské mostíky alebo rozsiahle bežkárske trasy. V areáli nájdete aj Múzeum Planice, detské ihrisko alebo veterný tunel.

Veľa zábavy si užijete aj priamo pri hoteli. V zime to budete mať len pár krokov na zjazdovku, ktorých v areáli Kranjska Gora nájdete celkom 20, v lete na vás zase čaká bobová dráha Furious Pehta (350 m) s dĺžkou 1,5 km. Ak si chcete urobiť trochu pokojnejší deň, zájdite do Liznjekovho domu (750 m) a pozrite sa, ako sa žilo v 18. storočí, alebo si prejdite Park mieru (400 m) so zaujímavou výstavou fotografií. Vyraziť môžete aj do Slovinského alpského múzea (14 km), kde sa dozviete viac o histórii a kultúre tejto oblasti.

Samozrejme nesmiete vynechať ani Triglavský národný park, ktorý vás očarí svojimi prírodnými krásami. Pozrite sa napríklad do údolia Tamar (6,4 km) a Planica (6,2 km), Prírodné rezervácie Prírodné rezervácie Zelenci (4 km) alebo k Trojmedzie (10 km), čo je oblasť, kde sa stretávajú tri štáty - Slovinsko, Rakúsko a Taliansko. Krásny pohľad sa vám naskytne pri návšteve vodopádov Martuljek (6 km) a Peričnik (18 km) či jazera Jasna (1,9 km).

Na čom si pochutnáte?

Hotelová reštaurácia uspokojí aj tých najnáročnejších stravníkov, ktorí tu môžu ochutnať regionálne špeciality i obľúbené medzinárodné jedlá. Navyše sú tu pravidelne organizované slovinské večery s tradičnou hudbou. Pokiaľ si radi cez deň dáte šálku kávy a niečo sladké, zájdite si do kaviarne Prisank s útulným interiérom a lákavou ponukou zákuskov. Drink či niečo na jedenie si môžete objednať aj v zimnom bare Gorejnc, ktorého priestranná terasa je otvorená po celý rok.

Kde budete relaxovať?

Priamo v hoteli nájdete wellness centrum Aqua Larix, kde vám k zábave aj odpočinku poslúži cca 400 m² vodnej plochy, vyhrievaný bazén a vírivka. Náležite zohriať sa môžete vo fínskej, infra alebo tureckej saune a ak sa chcete naozaj rozmaznávať, doprajte si aj niektorú z masáží alebo relaxačných procedúr.

Za návštevu stojí aj relaxačné centrum Kompas vzdialené cca 200 m od hotela. Tam na vás čaká krytý bazén. detský bazén so šmykľavkou, vírivka, fínska, infra a turecká parná sauna, odpočinková miestnosť a slnečná terasa.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v rezorte pripravený pestrý animačný program, vrátane tvorivých a kulinárskych dielní, výletov a exkurzií, kinovečerov a ďalších aktivít. Zabavia sa tiež pri hre v detskom kútiku alebo na vonkajšom ihrisku s preliezkami.

Niečo naviac

Nedostatok vyžitia tu rozhodne nehrozí, v areáli rezortu nájdete aj diskotéku a rovno dve kasína, Larix a Korona, kde si užijete adrenalínovú hru na automatoch či pri herných stoloch a rôznorodý večerný program.

Hotel Ramada Resort ****

Hotel Ramada Resort ****

Borovška Cesta 99 , Kranjska Gora
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
HIT Alpinea d.o.o. IČ: 5001382000


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Vzdialenosť od jazera
1,8 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
40 m

Tipy na výlet

Triglavský národný park

Triglavský národný park Tip na výlet

Triglavský národný park je pýchou Slovinska, ktorú by mal navštíviť každý milovník vysokohorskej turistiky. Akonáhle vstúpite do oblasti Julských Álp, neprestanete žasnúť nad prírodnými divmi, ktoré sa objavujú na každom rohu. Skalnaté štíty hôr, azúrové korytá riek a hlboké lesy vytvárajú prostredie, v ktorom sa budete cítiť ako v rozprávke. Nedotknutá krajina národného parku vám poskytuje príležitosti k vysokohorským túram, viacdennému putovaniu po hrebeňoch a nenáročným prechádzkam k zaujímavým turistickým cieľom.

Slovinsko aj národný park sú domovom adrenalínových športov, vyskúšať si tu tak môžete napríklad splav rieky na raftoch, canyoning, paragliding alebo via ferrata. Aktívnu dovolenku môžete kombinovať tiež s odpočinkom v termálnych kúpeľoch a wellness zónach, ktorých tu na vás čaká nespočetne veľa. Avšak nielen v lete si tu užijete kopec zábavy. S príchodom snehovej prikrývky sa oblasť mení na raj pre všetkých nadšených lyžiarov, bežkárov a snowboardistov.

Čo si v Triglavskom národnom parku určite nenechať ujsť?

  • priesmyk Vintgar
  • vodopády Savica
  • mesto a jazero Bled a Bledský hrad
  • ľadovcové jazero Bohinj
  • korytá rieky Mostnice
  • hora a ski areál Vogel
  • pramene rieky Soča
Korytá rieky Mostnice
Korytá rieky Mostnice
Vodopády Savica
Vodopády Savica
Mesto Villach
Mesto Villach