Karlove Vary sú nádhernou oblasťou Českej republiky, ktorá má rozhodne čo ponúknuť. Preskúmajte ju z trojhviezdičkového Hotela Marttel, ktorý stojí v pokojnej časti mesta len cca 2 km od hlavných pamiatok Karlových Varov, ako je prameň Vřídlo, Mlýnská kolonáda a ďalšie. Navyše dostanete vstupenku do Pivného múzea aj do Múzea kúpeľných pohárikov.

O ubytovaní

Hotel Marttel **** nájdete v pokojnej vilovej štvrti Karlových Varov. Príjemnou prechádzkou sa odtiaľto dostanete do Dvořákových sadov (1,4 km) a k Sadovej kolonáde (1,3 km), ktorá bola v rokoch 1880 až 1881 zhotovená z liatinových dielov, a kde vyvierajú pramene Smutný a Hadí prameň.

Pozdĺž rieky Teplá môžete pokračovať k pseudorenesančnej kamennej Mlýnskej kolonáde (1 km), ktorá je najväčšou z karloveských kolonád a vyviera v nej 5 prameňov - Mlynský prameň, Prameň Rusalka, Prameň kniežaťa Václava, Prameň Libuše a Skalný prameň. O niečo ďalej sa nachádza krásna drevená Tržní kolonáda (1 km) v švajčiarskom štýle a Zámecká kolonáda (1,2 km), z ktorej je v súčasnosti prístupný len altánok s Horným zámockým prameňom.

Po prehliadke kolonád môžete pokračovať do kúpeľných lesov a parkov. Vyberte sa napríklad na vyhliadku Jelení skok (1,5 km), vyvezte sa lanovkou k rozhľadni Diana (3,1 km) a prezrite si Motýlí dom Papilonia (3,1 km) a zvernicu svatý Linhart (3,7 km). V okolí sa nachádza aj niekoľko malebných vyhliadok, napríklad Goetheho vyhliadka (2,7 km) s červenou rozhľadňou, Vyhliadka Karla IV. (2,8 km) alebo Vyhliadka Tři kříže (800 m) s dreveným altánkom.

V meste nájdete tiež Múzeum becherovky (1,6 km), kde si môžete dopriať aj ochutnávku tohto bylinného likéru, hvezdáreň (3,5 km) s pestrým programom, pravoslávny kostol sv. Petra a Pavla (1,9 km) s pôsobivou modrou strechou alebo skláreň Moser (4,6 km), kde sa zoznámite s tradičnými sklárskymi postupmi. Nielen v zime stojí za návštevu aj Vianočný dom (5,5 km) s celoročnou výstavou vianočných ozdôb, Anjelskou kaviarňou a Múzeom medvedíkov.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortnej jednolôžkovej, dvojlôžkovej alebo trojlôžkovej izbe Standard. Všetky izby sú vybavené LCD televíziou so satelitnými programami, Wi-Fi pripojením, písacím stolom so stoličkou a vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, WC, toaletnými potrebami**. (Fén na zapožičanie na recepcii). Postele môžu byť oddelené alebo spojené do veľkého dvojlôžka. 

Na čom si pochutnáte?

V príjemnej a svetlej reštaurácii na prízemí sa každé ráno podávajú bohaté raňajky formou bufetu. Vybrať si môžete z čerstvého pečiva, syrov, údenín, cereálií, vajíčok na rôzne spôsoby a ďalších studených a teplých jedál.

Obedy a večere sa podávajú v niektorej z blízkych reštaurácií, obľúbenou voľbou je zážitková reštaurácia Varyo (1,4 km), z ktorej budete mať nádherný výhľad na centrum Karlových Varov, alebo reštaurácia Staroslovanská kuchyňa (1,7 km) s jedinečným domácim pečivom, tradičnou pecou a nefiltrovaným pivom.

Kde budete relaxovať?

Pobyt v Karlových Varoch sa nezaobíde bez návštevy kúpeľov. Môžete sa napríklad vybrať priamo do jedných z tých najstarších - Alžbětiných lázní, založených v roku 1906, ktoré sú zároveň najväčším balneostrediskom v Karlových Varoch s približne 60 druhmi kúpeľných procedúr. V krásnej pseudobarokovej budove na vás čaká plavecký bazén, relaxačný bazén, infrasauna a soľná jaskyňa. Samozrejme nechýbajú ani masáže, liečivé kúpele, zábaly a ďalšie procedúry.

Hotel Marttel ***

Hotel Marttel ***

Lidická 447/12 , Karlovy Vary
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Františkovy Lázně AQUAFORUM a.s. IČ: 10989391


+420 602 495 497

info@hotelmarttel.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Vzdialenosť od kúpeľov
3 km
Zastávka
100 m