Zažite parádnu rodinnú dovolenku na Vysočine v Chalupe Na špici s raňajkami formou bufetu, wellness a množstvom možností zábavy po celý rok. Či už vás zaujíma šport, alebo kultúra, okolie chalupy je ako stvorené na pobyt plný akcie. Vydajte sa napríklad do CHKO Žďárské vrchy alebo k UNESCO pamiatkam.

O ubytovaní

Chalupa Na Špici leží na Vysočine v dedinke Oudoleň pri vstupe do CHKO Žďárské vrchy. Navštívte tento krásny kraj a doprajte si odpočinok v nedotknutej prírode. V okolí môžete objavovať atraktívne prírodné i kultúrne zaujímavosti, venovať sa turistike, cyklistike a v zime aj lyžovaniu.

Milovníkom prírody sa bude táto destinácia obzvlášť páčiť. V blízkosti ubytovania sa rozprestiera CHKO Žďárské vrchy. Táto svieža oáza v srdci Česka vás naláka na pokojné prechádzky, náročnejšie túry aj odpočinok v obklopení prírody. Trúfnite si na najvyšší vrchol Devět skal, nevynechajte ani známy skalný útvar Čtyři palice nebo Žákovu horu pri osade Cikháj. V lete tu na vás navyše čaká aj odpočinok pri vode, napríklad pri Velkom Dářku (13 km) alebo vodnej nádrže Pilská (24 km).

Neďaleko vášho ubytovania môžete nahliadnuť do histórie a zoznámiť sa so životom a dielom spisovateľa a novinára Karla Havlíčka Borovského. V obci Havlíčkova Borová (4 km) nájdete jeho rodný dom, kde je dnes umiestnené múzeum. Prejsť sa môžete tiež Alejí Karla Havlíčka Borovského , ktorú v roku 2021 vysadili na počesť tohto významného českého literáta. V Havlíčkovej Borovej stojí za návštevu aj prírodná rezervácia Ranské jazierka (7,3 km).

Skvelá poloha ubytovania vám prináša možnosť preskúmať významné moravské mestá. Vyrazte napríklad do Žďáru nad Sázavou (21 km) s rovnomenným zámkom a ikonickým Pútnickým kostolom sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore. Vyplatí sa navštíviť aj malebný Havlíčkův Brod (17 km) alebo Choteboř (12 km).

Krajina v okolí má vášnivým športovcom čo ponúknuť aj v zimnom období. Vypraviť sa môžete na lyžovačku napríklad do neďalekého Lyžiarskeho areálu Svatá Anna (12 km) pri Chotěbori, alebo využiť bežkárske trasy, ktoré sa vinou krásnou prírodou.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z izieb či apartmánov. K dispozícii sú dve izby v podkroví vybavené manželskou posteľou, komodou, posedením so stolíkom, gaučom, kuchynským kútom a vlastnou kúpeľňou. Vstup do izby je po mlynárskych schodoch.

Dvojlôžkové apartmány si môžete zvoliť buď so spoločnou kuchynkou na poschodí, alebo s kuchynkou vlastnou. Oba typy apartmánov majú manželskú posteľ, posedenie, vlastnú kúpeľňu a samostatný vchod so vstupom na záhradu.

Pokiaľ cestujete s deťmi či vo viacerých osobách, zvoľte si priestorný apartmán 2+2, ktorý je navyše vybavený obývacou izbou s televíziou a rozkladacím gaučom, ktorá poslúži ako dve plnohodnotné lôžka. Aj tento apartmán má kuchynku, vlastnú kúpeľňu a priamy vstup na záhradu.

Na čom si pochutnáte?

K dispozícii je krčmička, ktorá slúži aj ako spoločenská miestnosť. Dajte si tú pivo, víno alebo niečo dobré. Tiež sa tu podáva chutná polpenzia.

Kde budete relaxovať?

Oddýchnite si vo wellness centre s vírivkou a saunou. Dopriať si môžete aj masáž, esenciálny kúpeľ, škoricový zábal alebo pivný kúpeľ. Cez leto je k dispozícii vonkajší bazén.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je k dispozícii vnútorný detský kútik, cez leto potom aj vonkajší.

Niečo naviac

Využiť môžete záhradné posedenie s krbom a ohniskom, ihrisko na loptové hry ako je tenis, volejbal, nohejbal, malý futbal (vzdialené 50 m od chaty), mini biliard, mini futbal.

Chalupa Na Špici

Chalupa Na Špici

Oudoleň 104 , Oudoleň
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
KH Relax s.r.o. IČ: 28549295


737 999 310

chalupakh@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
15 m
Zjazdovka
11 km