Pri pobyte na Statku Samsara sa prenesiete do oázy pokoja so vzdušnými izbami, moderným wellness, vynikajúcou polpenziou a ohradou so zvieratkami. Na dosah ruky budete mať čarovné jaskyne Moravského krasu, podzemnú rieku Punkvu, dychberúcu priepasť Macocha, ale aj moravskú metropolu Brno so všetkými historickými pamiatkami a vymoženosťami veľkého mesta.

O ubytovaní

Statek Samsara stojí v obci Klepačov neďaleko Blanska (3,4 km) a bude skvelým východiskovým bodom na objavovanie krás južnej Moravy, či už pešo, na bicykli alebo na bežkách. Pri pobyte na Statku si rozhodne nesmiete nechať ujsť návštevu Moravského krasu. Skúste dohliadnuť na dno 138,5 m hlbokej priepasti Macocha (12,4 km), ktorá je najväčšia svojho druhu v strednej Európe, prejdite si Punkevné jaskyne (8,5 km), z ktorých krásne kvapľové výzdoby sa vám zatají dych, a preplavte sa na loďke po podzemnej rieke Punkve.

Pešo sa vydajte do Rudice (8,1 km), preskúmajte bývalý kaolínový lom Seč (6,9 km) a zájdite si do múzea v starom veternom mlyne (7,5 km) , kde sa dozviete viac o histórii obce, dobovom bývaní, baníctve a hutníctve a inom. Ďalej môžete pokračovať do Jedovníc (9 km), napríklad k rybníku Olšovec (9,6 km), kde si v teplejších mesiacoch užijete aj trávnatú pláž. Výlet do Jedovníc si užijú aj aktívnejší jedinci, na tých tu čaká niekoľko chodníkov pre horské bicykle Singletrail. Milovníci adrenalínu by mali vyraziť aj do prírodného areálu Veľká dohoda (13,6 km) s ferratovým parkom, lezeckou stenou a jaskyňami, ale aj lanovkou a detským ihriskom.

Zaujímajú vás pamiatky, kultúra a iné mestské atrakcie? Statok leží len cca 30 km od moravskej metropoly, Brna. Užite si predstavenie v niektorom zo známych divadiel, objavte skryté zákutia brnianského podzemia a choďte po stopách najznámejších povestí a legiend. Nielen deti poteší aj návšteva brnianskej zoo (28,8 km) alebo výlet do Aquaparku Kohoutovice (31,6 km) s divokou riekou a 90 metrovým toboganom. Dospelí si zase môžu užiť relax v niektorom z luxusných wellness centier pri brnianskej priehrade.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej izbe či apartmáne s interiérom ladeným do prírodných farieb a dreveným nábytkom a výzdobou. Dominantným prvkom sú veľké drevené okná, ktoré miestnostiam dodávajú vzdušnosť. Súčasťou každej izby je kúpeľňa so sprchovacím kútom a všade sa bez problémov pripojíte na WiFi.

Dvojlôžková izba meria 22 m² a je vybavená komfortnou manželskou posteľou alebo 2 oddelenými jednolôžkami, v prípade potreby je možné pridať aj prístelku. V izbe nájdete aj televíziu, písací stôl so stoličkou a malú chladničku.

Rodinná izba (52 m²) sa skladá z 2 miestností a ponúka dostatok priestoru aj pre väčší počet ľudí, celkom ich ubytuje až 5. Na uloženie poslúži 3 jednolôžkové a 1 manželská posteľ, aj tú je ale možné rozpojiť na 2 samostatné lôžka. Nechýba tu televízia, stôl a malá chladnička.

Apartmá s balkónom meria 40 m² a je vhodný pre 4 osoby. Skladá sa z 2 samostatných spální, poskytne tak aj dostatok súkromia. V jednej miestnosti sú 2 jednolôžkové postele, v druhej manželská posteľ, ktorú možno tiež rozpojiť na 2 samostatné jednolôžka. K dispozícii budete mať klasicky televíziu, malú chladničku a stôl, výhodou apartmánu je navyše priestorný balkón a fén v kúpeľni.

Komfortné štúdio s terasou (56 m²) ubytuje až 4 osoby na manželskej posteli a 2 jednolôžkach. Dominantou štúdia je obrovská terasa s výhľadom na Horický hrebeň, zaujme ale aj vyladeným interiérom, vybavenou kuchyňou s jedálenským stolom a obývacím priestorom s veľkou pohovkou, projektorom a premietacím plátnom. V kúpeľni nájdete aj sušič vlasov.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii, ktorá je súčasťou statku, si užijete vskutku zážitkovú gastronómiu. Každý pokrm je tu potechou pre oko aj pre chuťové bunky a na prípravu sú využívané predovšetkým lokálne suroviny z okolitých fariem. Raňajky sa servírujú formou bohatého bufetu a na konci dňa na vás bude čakať večera s tromi chodmi. Nedostatočného výberu sa rozhodne báť nemusíte, v ponuke je vždy 3-5 variantov hlavného chodu.

Kde budete relaxovať?

O luxusný zážitok sa okrem skvelej gastronómie postará aj moderná wellness zóna, kde sa naložíte do horúcej vírivky s výhľadom na Moravský kras a vypotíte sa vo fínskej či bio saune.

Cestujete s deťmi?

Deti môžu vybiť energiu a rozvíjať svoje motorické zručnosti na certifikovanom vonkajšom ihrisku Balanc System s pieskoviskom, drevenými preliezačkami, šmykľavkou a malou lezeckou stenou.

Niečo naviac

Na pravom statku samozrejme nesmú chýbať zvieratá. V ohrade pri statku sa preháňajú ovečky, kozy, lamy a prasiatko Růženka. Takmer sa vám tak nebude chcieť veriť, že ste len kúsok od mesta, a nie v nejakej horskej usadlosti.

Statek Samsara

Statek Samsara

Klepačov 236 , Blansko
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
STATEK SAMSARA s.r.o. IČ: 28301994


+420 727 945 560

info@stateksamsara.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 500 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
28,5 km
Zjazdovka
28,6 km

Tipy na výlet

Moravský kras

Moravský kras Tip na výlet

Ak máte radi krásnu prírodu, jaskyne a veľa ďalších atrakcií, chránená krajinná oblasť Moravský kras je to pravé miesto pre vás. Rozhodne sa na výlet vydajte k Macoche, ktorá je najväčšou priepasťou tohto typu ako v Česku, tak v strednej Európe. Ďalší unikát nájdete hneď vedľa a tým sú Punkevné jaskyne, ktoré sú súčasťou najdlhšieho jaskynného systému v Česku. Pri prehliadke jaskýň sa môžete aj plaviť na loďkách po rieke Punkve a dostanete sa až na dno Macochy.

Aké ďalšie miesta navštíviť v Moravskom krase?

  • Kateřinská jaskyňa
  • Jaskyňa Balcarka
  • Sloupsko-šošůvské jaskyne
  • Nevynechajte ani Býčiu skalu, jaskyňu Výpustek, Josefov - Františčinu huť alebo Mariánsky chrám vo Křtinách.

Vydajte sa tiež na výlet do okolia - na rozhľadňu Babí lom, zámok v Lysiciach s prekrásnymi záhradami alebo zámok Letovice. Milovníkov piva poteší návšteva Múzea pivovarníctva v Čiernej Hore. Na relaxáciu je ideálny aquapark v Blansku alebo v Kuřimi.

Viac informácií
Blansko
Blansko
Brno
Brno
Dinopark Vyškov
Dinopark Vyškov