Penzión U Wéwody Fridlantského je ideálnym miestom pre romantickú dovolenku vo dvojici. V krásnych izbách s interiérom v historickom štýle sa budete cítiť ako na zámku. Každý deň začnete bohatými raňajkami formou bufetu, dostatočne posilnení môžete objavovať poklady okolia. Hneď pri penzióne nájdete napríklad krásnu novorenesančnú radnicu a kúsok ďalej sa nachádza zase hrad Frýdlant. Pohodlne sa dostanete aj do Liberca, ktorý oplýva množstvom aktrakcií.

O ubytovaní

Ako už názov napovedá, Penzión U Wéwody Frídlantského nájdete priamo v centre mesta Frýdlant, kúsok od Liberca, pri poľských hraniciach. Budete tak len pár krokov od najzaujímavejších historických pamiatok a v dosahu zaujímavých výletných cieľov.

Príjemnou prechádzkou sa dostanete k zámku Frýdlant (1,3 km). Tento pôvodne gotický hrad, neskôr renesančný zámok, bol sprístupnený verejnosti začiatkom 19. storočia, čím sa stal najstarším hradným múzeom v strednej Európe. Prakticky oproti penziónu sa nachádza nádherná budova novorenesančnej radnice (30 m), v ktorej sídli Mestské múzeuum Frýdlant. Nielen v zime vás môže očariť aj mechanický Frýdlantský betlehem (300 m) so 130 pohyblivými figúrkami.

Svojimi pamiatkami a zaujímavými atrakciami láka návštevníkov aj neďaleký Liberec (21,8 km). Prezrite si najstaršiu zoologickú záhradu v Českej republike a krásnu botanickú záhradu, doprajte si oddych v obrovskom Aquaparku Babylon a zábavu v miestnom lunaparku, alebo získajte nové poznatky v Severočeskom múzeu a na náučnom chodníku Vesecké údolí. V lete pre vás bude otvorené liberecké kúpalisko Vápenka, v zime budete mať zas na dosah hneď niekoľko skvelých lyžiarskych stredísk. Najbližšie možnosti lyžovania nájdete na svahoch v Kateřinkách (22,3 km), Rudolfove (25,4 km) alebo Bedřichove (29,8 km), náročnejší lyžiari si užijú aj vo väčšom Ski areáli Severák (34,1 km) alebo obľúbenom Skiareáli Ještěd (30,3 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z prepychových izieb zariadených v historickom štýle 17. storočia, kde sa budete cítiť ako na zámku. Napriek dobovej atmosfére však budete mať k dispozícii pohodlie modernej doby vrátane vlastnej kúpeľne, klimatizácie či WiFi pripojenia.

Grófkina izba má interiér zariadený v červených a ružových farbách. Spať budete na vyrezávanej manželskej posteli a k dispozícii máte aj písací stôl so sedením, toaletný stolík a stoličku, televízorom a kúpeľňu s rohovou vaňou a sprchovým kútom.

Romantická izba bude ideálnou voľbou pre zamilované páry, dokonca aj na svadobnú cestu. Z tejto vzdušnej, krásne zariadenej izby sa vám nebude chcieť odísť. Možno tak akurát na slnečnú terasu, ktorá k izbe patrí. Spálni dominuje veľká manželská posteľ, ďalej tu nájdete stolík s posedením, kúpeľňu so sprchovým kútom, šatňu, chladničku a televízor.

Wewodova izba je veľmi podobná grófkinej izbe, ale v interiéri prevažujú skôr neutrálne farby. Aj tu sa môžete krásne vyspať na veľkej vyrezávanej posteli a pohodlne si posedieť na čalúnenom nábytku. Nechýba tu ani televízor a kúpeľňa so sprchovým kútom a rohovou vaňou.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii penziónu vám každé ráno pripravia bohaté raňajky formou bufetu s výberom slaných, sladkých, studených a teplých jedál. Obed a večera budú skvelou príležitosťou vyskúšať okolité reštaurácie, medzi obľúbené podniky patrí napríklad reštaurácia Na rozcestí (1 km), ktorá sa špecializuje na tradičnú českú kuchyňu.

Penzion U Wéwody Fridlantského

Penzion U Wéwody Fridlantského

Miru 34 , Frýdlant
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Aspirify FINANCE s.r.o. IČ: 05574366


733 609 614

uwewody@gmail.com

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
50 m
Zastávka
0,4 km
Aquapark
26,2 km
Zjazdovka
23 km