Ubytujte sa v malebnej juhočeskej obci Chotoviny len 10 kilometrov od historického mesta Tábor. V Hoteli Gold Chotoviny **** si užijete parádny pobyt s raňajkami, romantickou večerou pri sviečkach a dokonalým relaxom v privátnej vírivke. Poteší vás aj okolie hotela, ktoré je plné zaujímavých kultúrnych i prírodných pamiatok.

O ubytovaní

Moderný Hotel Gold Chotoviny **** sa nachádza na atraktívnom mieste v južných Čechách len 10 km od historického mesta Tábor. V okolí budete mať veľa príležitostí na výlety do prírodných a kultúrnych destinácií.

Chotoviny sú malá, pokojná obec v Juhočeskom kraji, v ktorej nájdete niekoľko zaujímavých pamiatok. Najvýznamnejšou z nich je Zámok Chotoviny (850 m n. m.), ktorý dostal svoju novorenesančnú podobu v roku 1873. Môžete si pozrieť exteriér rozprávkového zámku a rozsiahly park s množstvom vzácnych drevín. Okrem zámku sa Chotoviny pýšia aj Kostolom svätého Petra a Pavla (800 m) zo 14. storočia. Objavíte aj pútnickú kaplnku Panny Márie pri studničke (1,5 km) alebo empírovú hrobku baróna Nádherného (850 m).

Za históriou sa vyberte aj do neďalekého Tábora (10 km), ktorý ukrýva skutočné skvosty. Mesto založené husitmi v roku 1420 pripomína históriu vojen ako žiadne iné miesto. Určite navštívte Žižkovo námestie s krásnymi meštianskymi domami, renesančnou fontánou a pomníkom Jana Žižku z Trocnova. Dominantou mesta je impozantná radnica postavená v neskorogotickom štýle. Počas pobytu v Tábore preskúmajte podzemné chodby, pozrite si Husitské múzeum alebo si oslaďte výlet návštevou Múzea čokolády a marcipánu.

V okolí Chotovin si môžete vychutnať aj krásnu prírodu, ktorá láka na príjemné túry a cyklistické výlety. Naplánujte si výlet k Jordánskej priehrade (9 km), kde vás ohromí pôsobivý Jordánsky vodopád. Nenechajte si ujsť Chýnovskú jaskyňu (20 km) alebo skalný útvar Čertovo bremeno (23 km). V lete preskúmajte CHKO Blaník (35 km) a v zime vyskúšajte svahy v lyžiarskom stredisku Ski Monínec (20 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z útulných dvojlôžkových izieb Standard (28 m²) s manželskou posteľou alebo oddelenými posteľami. K vybaveniu izby patrí pohovka s kreslom, stôl, minibar a televízia s plochou obrazovkou. K dispozícii budete mať vlastnú štýlovú kúpeľňu so sprchovacím kútom a sušičom vlasov. Z okien budete mať výhľad buď do záhrady, alebo na dedinu. V izbe je možné umiestniť 1 prístelku.

Dvojlôžkové izby Comfort majú identickú veľkosť a vybavenie, ale majú aj terasu, z ktorej si môžete vychutnať výhľad na krajinu alebo historické mesto Tábor. V izbe je možné umiestniť 1 prístelku.

Cestujete s deťmi? Potom je pre vás dobrou voľbou Rodinný apartmán, ktorý je priestrannejší (38 m²). Okrem toho tu nájdete kuchynský kút a obývaciu časť s pohovkou, ktorá po rozložení môže slúžiť ako posteľ až pre ďalšie dve osoby.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno sa v štýlovej hotelovej reštaurácii bufet alebo à la carte podávajú bohaté raňajky. Po zvyšok dňa sa tu môžete stravovať buď v centrálnej časti reštaurácie, alebo v bývalých pivniciach pivovaru, ktoré vás zaujmú svojou jedinečnou atmosférou, ideálnou na romantické posedenie pri pohári vína. V lete môžete využiť vonkajšiu terasu s výhľadom na krajinu a mesto Tábor.

A čo si môžete vychutnať v hoteli? Môžete sa tešiť na denné menu so špeciálnymi ponukami tradičnej českej kuchyne. Vybrať si však môžete aj zo stáleho jedálneho lístka, kde nájdete všetky chutné špeciality. Objednať si môžete zo širokej ponuky predjedál, šalátov, cestovín, steakov alebo bezmäsitých jedál. Jedlo potom môžete zakončiť lahodným dezertom, ku ktorému by nemal chýbať šálka kávy.

Kde budete relaxovať?

V hoteli Gold Chotoviny na vás čaká luxusná wellness zóna, kde si užijete zaslúžený oddych. Tešiť sa môžete na fínsku saunu s ochladzovacím bazénom, vírivku a relaxačnú miestnosť s ležadlami. K bezchybnému relaxu prispeje aj krásny výhľad na krajinu a občerstvenie podľa vášho výberu.

Hotel Gold Chotoviny ****

Hotel Gold Chotoviny ****

Táborská 68 , Chotoviny
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
FITT cz s.r.o. IČ: 64790649


398 998 751

recepce@hotelchotoviny.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
20 km
Bežkovanie
20 km

Tipy na výlet

Tábor

Tábor Tip na výlet

Žiadne mesto nie je tak spojené s husitským hnutím ako Tábor. Mesto bolo založené husitmi v roku 1420 a slúžilo ako základňa ich vojsku. Dnes sa môžete vydať na prechádzku historickým centrom a predovšetkým na Žižkove námestie obdivovať zdobené štíty meštianskych domov. Uprostred námestia sa vyníma renesančné fontána a pomník Jána Žižku z Trocnova. Táborská radnica patrí k najvýznamnejším pamiatkam neskorej gotiky v Česku.

Čo navštíviť v Tábore?

  • Podzemné chodby
  • ZOO Tábor
  • Múzeum čokolády a marcipánu
  • Nevynechajte ani botanickú záhradu, Husitské múzeum, vežu Kotnov s priľahlou Bechyňskou bránou, Múzeum Lega alebo Rozhľadňu Hýlačka.

K prírodným zaujímavostiam patrí nádrž Jordán s Jordánskym vodopádom a Geologická expozícia Pod Klokoty

Viac informácií
Chýnovská jaskyňa
Chýnovská jaskyňa
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Zámok Orlík nad Vltavou
Zámok Orlík nad Vltavou