Chcete sa na dovolenke cítiť ako šľachtic či šľachtičná? Vydajte sa na pobyt do Penziónu Hrad Vildštejn II, ktorý nájdete priamo v areáli hradu. Tešte sa na romantickú, novo renovovanú izbu, raňajky formou bufetu aj večeru so 4 chodmi v štýlovej reštaurácii Hodovna. A chýbať nesmie ani prehliadka hradu a jeho múzeí. Za relaxom potom môžete vyraziť do neďalekých Františkových Lázní.

O ubytovaní

Penzión Hrad Vildštejn II sa nachádza v meste Skalná v Karlovarskom kraji. Ako už názov napovedá, penzión je súčasťou krásneho komplexu, ku ktorému patrí Hrad Vildštejn a budova Penziónu I. Zažijete tu naozaj rozprávkovú dovolenku, či už sa chystáte vo dvojici alebo s deťmi.

V budove hradu sa nachádzajú dve múzeá (o hrade a o hasičskej technike), stredoveká hodovná sieň, kráľovská sieň a obradná sieň. V hradnej budove nájdete múzeum väzenstva a stredovekú kováčsku vyhňu. Ak sa vám náhodou bude chcieť opustiť tento čarovný areál, môžete obdivovať historické zrubové budovy v hradnom areáli a navštíviť zaujímavé Geofyzikálne múzeum a seizmologickú stanicu (600 m). Skalná je častým centrom zemetrasení.

Vydajte sa na výlet do neďalekých Františkových Lázní (7 km), ktoré sú zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. V meste sa môžete prejsť po krásnych kolonádach, napiť sa z Františkovho prameňa a oddýchnuť si v krásnom Aquaparku Aquaforum s vnútornými a vonkajšími bazénmi, vodnými atrakciami a saunovým svetom. A nemusíte zostať ani v jednom kúpeľnom meste, na dosah sú malebné Mariánské Lázně (43 km) alebo Karlove Vary (49 km).

Ak vás zaujíma okolitá príroda, využite sieť turistických chodníkov a cyklotrás, ktoré vedú v blízkosti hradu. K najobľúbenejším patrí cyklotrasa Ohře alebo Krušnohorská magistrála. Môžete sa vydať aj do Národnej prírodnej rezervácie SOOS (6 km), ktorá je nazývaná „český Yellowstone“, alebo do Prírodnej rezervácie U Sedmi rybníků (2,5 km).

Kde budete spať?

V novo zrekonštruovanej budove sa nachádzajú tri priestranné dvojlôžkové izby s romantickým interiérom. Izby sú vybavené pohodlnou manželskou posteľou, úložným nábytkom a minikuchynkou vybavenou drezom a rýchlovarnou kanvicou. Každá izba má súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a WC a k dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Ako pravý šľachtic sa budete cítiť v stredovekej reštaurácii Hodovna, ktorá je vzdialená len dve minúty chôdze od penziónu. Podávajú sa tu tradičné jedlá podľa staročeských receptov, ocenené certifikátom Czech Specials, a domáce údené výrobky. V zámeckej vinotéke si môžete vybrať zo širokej ponuky moravských a zahraničných vín a pravidelne sa tu konajú ochutnávky.

Cestujete s deťmi?

Počas prázdnin a dovoleniek hrad ponúka interaktívne prehliadky pre deti, počas ktorých vás hradom prevedie Biela pani, Čierna pani alebo snehová princezná Ellza. Počas prehliadok sa deti aktívne zapájajú do rôznych zábavných úloh.

Niečo naviac

Počas roka si môžete vychutnať aj ďalšie prehliadky a tematické hradné podujatia vrátane kráľovskej hostiny, upírskeho plesu a ďalších.

Penzion Vildštejn II.

Penzion Vildštejn II.

Pod Hradem 622 , Skalná
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
SRUBMONT Forest s.r.o. IČ: 05359911


+420 354 594 930

info@vildstejn.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
7 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
8 km
Zjazdovka
26 km

Tipy na výlet

Františkovy Lázně

Františkovy Lázně Tip na výlet

Tunajšie pramene a ich liečivé účinky boli známe už v stredoveku. Najstarším využívaným je Františkov Prameň. Po roku 1865 potom Františkove Lázne získavajú status jedných z najvyhľadávanejších európskych kúpeľov. Dnes vás mesto vďaka tomu očarí šachovnicovým pôdorysom a krásnymi empírovými a klasicistickými budovami. Okrem kolonády a nádherných parkov, vyhliadkových veží alebo mestského múzea, si nenechajte ujsť ani známu sochu malého chlapčeka s rybou - tunajší symbol plodnosti.

Pramene sa používajú k pitnej kúre, na kúpele, irigáciam a inhaláciám. Sú účinné na choroby pohybového aparátu, srdca a ciev, gynekologické ochorenia vrátane neplodnosti a ďalšie.

Čo by ste pri návšteve Františkových Lázní nemali minúť:

  • Aquaforum Františkovy Lázně
  • Národná prírodná rezervácia SOOS
  • Mestské múzeum Františkovy Lázně
  • Lesopark Amerika
Viac informácií
Aquaforum Františkovy Lázně
Aquaforum Františkovy Lázně
Cheb
Cheb
Slavkovský les
Slavkovský les