Chcete si vyskúšať život na zámku? Máte ideálnu príležitosť, Zámek Lešany už na vás čaká! Užite si krásne izby v historickom štýle, výborné raňajky, ale aj moderné vymoženosti, ako je bowling priamo v areáli. Tešiť sa môžete aj na prehliadku zámku, ktorým vás prevedie súčasný majiteľ. A núdzu nebudete mať ani o výletné ciele, môžete vyraziť napríklad do Benešova, Prahy alebo Českého krasu.

O ubytovaní

Zámek Lešany sa nachádza v rovnomennej dedinke neďaleko Benešova. História zámku siaha hlbšie ako do 16. storočia a v jeho súčasnej, zrekonštruovanej podobe ide o nádherné miesto nielen pre milovníkov dejepisu. Okolie zámku je bohaté na najrôznejšie výletné ciele a atrakcie. Len pár minút od ubytovania nájdete Vojenské technické múzeum VHÚ (2,6 km) s viac ako 700 armádnymi vozidlami. Na Farme Michael (9,3 km) sa môžete vteliť do kovboja a užiť si prechádzku na koni, dobrodruhov zase určite zláka niektorá z havírskych štôlní v Jílovom (11,8 km) na výlet do podzemia.

Za pamiatkami vyrazte do Týnca (6,1 km), kde čaká zrúcanina hradu Zborený Kostelec a hrad s múzeom Týnec nad Sázavou. Milovníci prírody zase môžu preskúmať Český kras (47 km) a ďalšie prírodné parky. K letnému kúpaniu a vodným športom láka kúpalisko Bioska (16,2 km) v Benešove alebo vodná nádrž Slapy (22,2 km), celoročné vodné radovánky si užijete v Aquapalace Praha (31 ,9 km), najväčšom aquaparku v strednej Európe. Bola by škoda zo svojich výletných plánov vynechať Prahu (44 km) so všetkými jej krásami, ktorá je obzvlášť kúzelná v zimnom období, kedy sa rozžiari vianočnými trhmi. A pokiaľ patríte k nadšeným lyžiarom, bude pre vás dobrou správou, že Ski areál Chotouň (13,8 km) je vzdialený len cca 20 minút jazdy autom.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z 23 útulných izieb, ktorých interiér vás jednoznačne očarí. O vaše pohodlie sa postará podlahové kúrenie, WiFi pripojenie, minibar a kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou.

  • Izby Komfort sú umiestnené na prízemí priľahlej budovy pri zámku a sú klimatizované. Interiér izieb je ladený do dobového štýlu, ktorý umocňujú detaily v podobe zámockých tapiet či lampičiek vyrábaných technikou Tiffany.

  • Zámocké izby sa nachádzajú priamo v zámku, sú priestranné a vybavené starožitným nábytkom, takže sa pri svojom pobyte budete cítiť ako ozajstná šľachta.

  • Izba Zámockého pána je luxusný apartmán s plochou 140 m² a dobovým interiérom. Skladá sa zo spálne s veľkou manželskou posteľou, priestrannej obývacej izby s kuchynským a jedálenským kútom a kúpeľne s vírivou vaňou a saunou.

Na čom si pochutnáte?

Krásnej zámockej reštaurácii dominujú klenuté stropy a historický nábytok. Ochutnáte tu okrem iného ukrajinské špeciality alebo pizzu priamo z pece. V zámockom areáli na vás navyše čaká vínna pivnica, bar a vonkajšie posedenie pod pergolou.

Niečo naviac

Nudiť sa pri svojom pobyte rozhodne nebudete. Môžete sa zúčastniť prehliadky zámku priamo s majiteľom, alebo si zahrajte stolný tenis, biliard či bowling v štýlovom bare. K dispozícii budete mať aj spoločenskú miestnosť a chvíľku pokoja na čerstvom vzduchu si užijete vo vonkajšom altánku.

Zámek Lešany

Zámek Lešany

Lešany100, , okres Benešov,
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Zámek Lešany, s.r.o IČ: 08034117


737 272 661

info@zameklesany.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
250 Kč/noc - iba v izbách Komfort
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detský kútik
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Vzdialenosť od lomu
22 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
32 km
Zjazdovka
13,8 km
Bežkovanie
13,8 km

Tipy na výlet

Vyhliadka Máj

Vyhliadka Máj Tip na výlet

Vyhliadku Máj nájdete pri obci Teletín a rozhodne stojí za návštevu. Vltava tu preteká skalnatým kaňonom v tvare podkovy, čo vytvára vskutku dych berúcu scenériu. Vyhliadka je celoročne prístupná a dostanete sa k nej po žltej turistickej cestičke z Teletína.

Vodná nádrž Slapy
Vodná nádrž Slapy
Múzeum Jawa Konopiště
Múzeum Jawa Konopiště
Zámok Konopiště
Zámok Konopiště