Městský Hotel Bobík *** je umiestnený na hraniciach s Národným parkom Šumava. Každý deň odštartujete výdatnými raňajkami formou bufetu a večer si pochutnáte na výbornej večeri. Zapožičať si môžete aj Nordic Walking palice a skúste vyraziť po miestnych turistických trasách. Užijete si aj vstup do mestského bazéna a procedúry v Konopných kúpeľoch.

O ubytovaní

Městský Hotel Bobík *** sa nachádza na území CHKO Šumava v meste Volary, ktoré hraničí s NP Šumava. V rámci týchto oblastí sa nachádza nespočetné množstvo prírodných a historických pamiatok.

Za mestom leží Soumarské rašelinisko (6,7 km), ktoré patrí do sústavy obdobných biotopov lemujúcich rieku Vltavu v tzv. Vltavskom luhu. Neďaleko mesta Volary je možné navštíviť aj Národnú prírodnú rezerváciu Boubínský prales (14,5 km).

Ak ste priaznivcami pešej turistiky, nemali by ste v žiadnom prípade minúť Medvedí chodník (15,8 km) – druhú najstaršiu turisticky značenú trasu v Čechách. Táto cesta vás zavedie do divokej prírody s množstvom zaujímavých prírodných útvarov s rozprávkovými menami – za zmienku stojí Kamenná kráska (20,7 km), Soutěska lapků (20,9 km) alebo Dračí tlama (21 km). V zime je veľmi navštevovaný menší Skiareál České Žleby (9,9 km) alebo Skipark Frymburk (40 km)

Unikátne historické pamiatky potom nájdete v bezprostrednej blízkosti hotela. Volary niesli meno „alpská dedina“. Prezývka vzišla z „kolonizácie“ oblasti horskými dobytkármi z Tirolska a Štajerska v 16. storočí – táto uzavretá komunita so sebou priniesla aj architektúru svojej domoviny. Alpských chalúp sa zachovalo hneď niekoľko a severná časť mesta, kde sa tieto usadlosti nachádzajú, bola vyhlásená za dedinskú pamiatkovú rezerváciu (0,3 km).

Oveľa ďalej do minulosti siahajú Volarské menhiry (0,6 km) z dôb keltského osídlenia, ktorých vek sa odhaduje na niekoľko tisíc rokov. Pôvodný kruh sa nachádzal v Krušných horách, v roku 2007 bol však prevezený do mesta Volary.

Kde budete spať?

Hotel prešiel vydarenou modernizáciou a ponúka všetok komfort, ktorý je nevyhnutný pre relaxačný pobyt. Ponuka obsahuje izbu pre dve osoby Standard s veľkorysou manželskou posteľou a kresielkami. Vo výbave nechýba vlastná kúpeľňa s WC a sušičom vlasov. K dispozícii bude aj WiFi, TV a trezor na vaše cennosti.

Na čom si pochutnáte?

Hotelová reštaurácia ponúka autentický gastronomický zážitok. Tunajšie jedlá sú pripravované v spolupráci s regionálnymi dodávateľmi a recepty čerpajú inšpiráciu z tradičných lokálnych pokrmov. Deň odštartujete výdatnými raňajkami formou studeného a teplého rautu a zakončíte ho rautom večerným. Ponuka obsahuje aj denné menu a týždenné špeciality – to všetko môžete zapiť pivom z miestneho pivovaru.

Kde budete relaxovať?

V hoteli vás čaká naozajstná pohoda a veľká dávka rozmaznávania, pretože sa v ňom nachádzajú konopné kúpele s najrôznejšími procedúrami. Využiť môžete napríklad suchú masážnu vaňu alebo konopno-rašelinový zábal a lymfodrenáž dolných končatín. Kúpele sa ďalej špecializujú na prírodné kozmetické produkty, ktoré sú vyrobené z konope na zmiernenie kožných ťažkostí.

Městský Hotel Bobík ***

Městský Hotel Bobík ***

Náměstí 325 , Volary
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Městský hotel Bobík s.r.o. IČ: 01627431


398 990 909

recepce@hotelbobik.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Lyžiareň
Fén
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
9,9 km
Bežkovanie
9 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé miesto pre milovníkov aktívneho odpočinku a prírody. Čakajú tu na vás desiatky náučných chodníkov a stovky kilometrov cyklotrás. Na českej strane Šumavy nájdete päť z ôsmich ľadovcových jazier, ktoré vznikli pri procese topenia ľadovcov. Oblasť je domovom mnohých vzácnych živočíchov. Turistom sú k dispozícii návštevnícke centrá, kde môžete pozorovať vlky alebo napríklad rysy a jelene. Nezabudnuteľné zážitky nazbierate tiež pri návšteve niektorej z rozhľadní, hradov alebo technických pamiatok.

Čo nevynechať pri návšteve Šumavy?

  • Boubínsky prales
  • Černé a Čertovo jazero
  • Hrad Kašperk

Za návštevu určite stojí aj najvyšší Šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavebný kanál, rozhľadňa Boubín a Prameň Vltavy.

Vedľa krásnej šumavskej prírody sa môžete tešiť aj na malebné horské mestečká. Za poznaním sa vydajte do Múzea Šumavy.

Viac informácií
Medvědí stezka
Medvědí stezka
Soumarské rašelinisko
Soumarské rašelinisko
Boubínský prales
Boubínský prales