Chystáte sa na dovolenku plnú aktivít alebo sa tešíte na relax v prírode? V oboch prípadoch je Hotel a Penzión Pegas *** tým pravým miestom pre vás! V kúzelnej prírode CHKO Žďárské vrchy si nádherne oddýchnete, o dôkladný relax sa postará aj fínska sauna. V areáli navyše nájdete rôznorodé športové ihriská a okolie je pretkané cyklotrasami. K tomu budete len kúsok od krásneho Žďáru nad Sazávou.

O ubytovaní

Hotel a Penzión Pegas *** sa nachádza medzi obcami Vlachovice a Tři Studně, v krásnej prírode Českomoravskej vrchoviny a chránenej krajinnej oblasti Žďárské vrchy. Vďaka skvelej lokalite a bohatým možnostiam vyžitia v areáli penziónu aj mimo neho ide o perfektné miesto pre aktívnu aj odpočinkovú dovolenku v akomkoľvek ročnom období.

Patríte k priaznivcom cyloturistiky? Penzión je súčasťou programu Cyklisti vítaní a ochotne vám poradí s hľadaním ideálnej trasy. Len 100 m od areálu vedie napríklad Santiniho chodník, ktorý nadväzuje na trasu Jeseník - Znojmo. Lákajú vás vodné športy? Vyrazte k rybníkom Medlov (5 km) alebo Sykovec (900 m). V zime si zase užijete lyžovanie na Harusovom kopci, vzdialenom len 5 km od penziónu, alebo bežkovanie po desiatkach kilometrov udržiavaných stôp v okolí.

Núdzu nebudete mať ani o historické a kultúrne pamiatky. Vyrazte napríklad do Žďáru nad Sazávou (11,7 km) a prezrite si Kostol sv. Jána Nepomuckého na Zelenej hore, zapísaný na Zozname pamiatok UNESCO, alebo cisterciánsky kláštor z roku 1252. Prejdite si tiež neďaleké Tři Studně (1,3 km) s vilou Kaprálových a jedným z najmenších námestí v Českej republike a navštíviť môžete aj Nové Město na Moravě (6,3 km), lovecký zámok Karlštejn pri mestečku Svratka (17,2 km) a ďalšie krásne miesta.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortne vybavenej izbe s vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a oddeleným WC, televíziou, WiFi pripojením a sadou na prípravu kávy a čaju. Fén na vlasy si môžete požičať na recepcii.

  • Dvojlôžková izba Classic meria 25 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, písacím stolom a šatníkovou skriňou.

  • Trojlôžková izba Classic s plochou 35 m² disponuje 3 jednolôžkami alebo manželskou posteľou a samostatným lôžkom. Nechýba písací stôl a šatníková skriňa.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia & bar Pegas servíruje poctivú domácu kuchyňu, perfektne načapované pivo a kvalitné vína z rodinného vinárstva Sedlák. Samozrejme nechýba ani široká ponuka ďalších alkoholických a nealkoholických nápojov.

Kde budete relaxovať?

Úžasný relax vám zaistí fínska sauna s odpočinkovou miestnosťou, využiť môžete tiež ležadlá na letnej terase.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je na zapožičanie postieľka s lôžkovinami a na zábavu im poslúži detské ihrisko s pieskoviskom.

Niečo naviac

K dispozícii budete mať úschovňu bicyklov a lyží, vonkajšie ohnisko, altánok s grilom a posedením či letnú terasu. Na recepcii si môžete požičať aj knihy, spoločenské hry alebo športové vybavenie, ktoré náležite využijete na tenisovom kurte, ihrisku na volejbal a nohejbal, pri basketbalovom koši či stole na ping pong.

Hotel a Penzion Pegas ***

Hotel a Penzion Pegas ***

Vlachovice ev. č. 79, 592 31 , Nové Město na Moravě
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MARSTON-CZ s.r.o. IČ: 26226642


+420 566 619 213

rezervace@penzionpegas.cz

Check In
14:00 - 18:30
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
11 km
Vzdialenosť od rybníka
1 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
19 km
Zjazdovka
5 km
Bežkovanie
5 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chránená krajinná oblasť Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je najvyššou časťou Českomoravskej vrchoviny. Najvyšším vrcholom je Devět skal 836 m n. m. Typickými krajinnými prvkami Žďárských vrchov sú rulové skalné veže lákajúce lezca spoza lesov a veľa rybníkov a vidieckych domcov s prvkami Horáckej ľudovej architektúry pri poliach a lúkach. Najväčšími rybníkmi sú Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Aké miesta nevynechať pri návšteve Žďárských vrchov?

  • Pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy pri Chotěboři
  • Navštívte tiež pamiatkovú rezerváciu ľudovej architektúry Betlehem Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilsko vodná nádrž.

Po turistických trasách môžete okrem Devětich skal navštíviť aj Žákovu horu, Radostínské rašeliniská a rašeliniská Velké Dářko.

Viac informácií
Žďár nad Sázavou
Žďár nad Sázavou
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Nové Mesto na Morave
Nové Mesto na Morave