Ničím nerušený pokoj, nádherná príroda Českej Kanady a úžasný relax - znie to ako perfektná dovolenka pre vás? Potom vyrazte s rodinou alebo s priateľmi do južných Čiech, kde nájdete Roubenky U Veverky, štýlové ubytovanie pre 6 osôb. Okrem útulnej chaty s vysokým komfortom vo forme vybavenej kuchyne, chytrej televízie alebo WiFi pripojenia sa môžete tešiť aj na odpočinok v infrasaune a parádne vyžitie.

O ubytovaní

Roubenky U Veverky sa ukrývajú v prírodnom parku Česká Kanada na pomedzí južných Čiech a západnej Moravy. Areál obklopený nádhernou prírodou bude skvelým miestom pre nadšených výletníkov, cyklistov, rodiny s deťmi, ale aj tých, ktorí si chcú len na chvíľu vydýchnuť uprostred zelene. Ponuka výletných cieľov v okolí je jednoznačne pestrá. Či už vás zaujímajú prírodné krásy alebo historické pamiatky, určite si prídete na svoje.

Pešo sa dostanete napríklad k Hvezdárni Kunžak (4,4 km), ku skalným útvarom Vysoký kámen (5,4 km) a Ďáblův chléb (7,1 km) alebo k mohyle Járy Cimrmana (5,1 km). Navštíviť môžete aj lesnú stanicu (5,1 km) v neďalekom Kaproune, kde bol v roku 1900 vyhodený z vlaku český velikán Jára Cimrman za čiernu jazdu. Pri výletoch za pamiatkami potom nesmiete vynechať hrad Landštejn (13,9 km), považovaný za srdce Českej Kanady, kostol Najsvätejšej trojice (17,7 km) v Kláštere, ako najvýznamnejšiu barokovú pamiatku v južných Čechách, alebo historické mesto Slavonice (24 km) s krásnou renesančnou architektúrou.

V lete nebudete mať núdzu ani o možnosti kúpania či rybolovu, južné Čechy sú predsa len rajom rybníkov. Môžete tak vyraziť napríklad k rybníkom Zvůle (8 km), Komorník (10,6 km), Velký klikovský (3,5 km), Ratmírovský (8,9 km) a ďalším. Pokiaľ dávate pred kúpaním v prírode prednosť aquaparku, navštívte ten v Jindřichovom Hradci (12,3 km), kde na vás čaká množstvo vodných atrakcií. V zime zase otestujte Lyžiarsky areál Hradiště pri Novej Bystrici (14,1 km) s 300 m zjazdovkou a 3 vleky.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v drevenici s 1 alebo s 2 spálňami. Nečakajte ale žiadnu chatku so suchým záchodom, naopak, tešiť sa môžete nielen na krásny, hrejivý interiér, ale aj maximálny komfort. K dispozícii budete mať podkrovnú spálňu so 6 jednolôžkovými posteľami alebo 2 oddelené spálne v podkroví (v každej je manželská posteľ a jednolôžko).

Spodné poschodie ukrýva obývaciu izbu s kachľovou pecou, rozkladacou pohovkou, jedálenským stolom a smart televíziou, plne vybavený kuchynský kút (riad, chladnička s mrazničkou, mikrovlnka, kávovar, rýchlovarná kanvica, elektrický sporák, toustovač , elektrický šľahač, kuchynská váha...) a kúpeľňu so sprchovacím kútom, fénom na vlasy a WC s bidetovou sprškou. Nechýba ani WiFi pripojenie.

Kde budete relaxovať?

Prečo sa na pobyte v prírode trochu nerozmaznávať? Doprajte oddýchnuť unaveným svalom v chatke s infrasaunou a relaxačným lôžkom, ktorá stojí v záhrade pri drevenici.

Cestujete s deťmi?

Deti si užijú veľa zábavy na záhrade, kde je pre ne nachystané pieskovisko a hojdačka. ​

Niečo naviac

Väčšie deti či dospelí môžu využiť rôzne spoločenské hry a multifunkčný herný stôl s ponukou až 15 hier, ktoré sú v chate k dispozícii. Na zapožičanie je tiež elektrický gril, alebo rovno zapáľte vonkajšie ohnisko a užite si krásny večer pri ohni. A dobrú správu máme aj pre cyklistov - v chate nechýba úschovňa bicyklov.

Roubenky U Veverky

Roubenky U Veverky

Lomy 86,87 , Strmilov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Iva Svobodová IČ: 70666083


+420 777 824 274

iva-svob@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
500 - 1000 Kč/pobyt (podľa veľkosti)
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Vzdialenosť od rybníka
0,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
12 km
Zjazdovka
13 km
Bežkovanie
14 km

Tipy na výlet

Česká Kanada

Česká Kanada Tip na výlet

Chcete sa pozrieť za oceán, a predsa zostať v Česku? Potom sa vyberte do Českej Kanady, okúzľujúceho prírodného parku v južných Čechách. Oblasť sa rozprestiera medzi mestami Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak a láka na krásnu krajinu plnú skalných útvarov, rybníkov a pamiatok.

Česká Kanada je obľúbenou rekreačnou oblasťou počas celého roka. V lete si tu užijete prechádzky v prírode, kúpanie aj cyklovýlety. V zime môžete krajinou prechádzať na bežkách. Páčiť sa tu bude aj najmenším výletníkom, na ktorých tu čaká množstvo dobrodružných náučných chodníkov, interaktívne detské ihriská a množstvo atrakcií, na ktoré hneď tak nezabudnú.

Tipy na výlety v Českej Kanade?

  • Mesto Jindřichův Hradec
  • hrady Landštejn, Stráž nad Nežárkou
  • Jindřichohradecká úzkokolejka
  • Graselov chodník a Graselova sluj (rozsadlina v skalách, jaskyňa)
  • Kamenný stôl a Ďáblova prdel
  • Kačležský rybník
  • Kukuřičné bludisko, Fantazium (Houbový park a Ráj skřítků)
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Hrad a zámok Jindřichův Hradec
Hrad a zámok Jindřichův Hradec
Třeboň
Třeboň