Vyrazte do chorvátskeho Karlobagu a užite si skvelú dovolenku pri mori! Apartmány Zuanović ubytujú až 6 osôb, pokojne tak vyrazte s celou rodinou. Tešiť sa môžete na klimatizované ubytovanie s veľkou terasou a dych vyrážajúcim výhľadom na more. Nechýba vybavená kuchyňa a večer si môžete posedieť pri vonkajšom ohnisku. Navyše budete len pár minút chôdze od pláže aj historických pamiatok.

O ubytovaní

Apartmány Zuanović nájdete v chorvátskom Karlobagu, len 5 minút chôdze od morského brehu a na dosah skvelých reštaurácií a historických pamiatok. K obľúbenej pláži Zagreb dôjdete za 10 minút, krásna pláž Tatinja je vzdialená 1,6 km. Prezrieť si môžete tiež zrúcaninu hradu (400 m) alebo pozostatky kostola svätého Karola Boromejského (700 m) z roku 1710, zničeného bombardovaním v roku 1943.

Cez most sa pešo aj autom dostanete na protiľahlý ostrov Pag (20 km). Na Pagu leží populárna pláž Zrće (28,9 km), ktorá je so svojimi plážovými barmi a hudobnou ponukou pokladaná za najlepšiu párty pláž v Chorvátsku. Zároveň ale patrí aj k najudržiavanejším a cez deň je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Medzi ďalšie zaujímavé atrakcie na Pagu patrí prastarý olivovníkový háj pri dedine Lun alebo tradičná syráreň Gligora.

Milovníci peších túr si môžu urobiť výlet smerom do vnútrozemia, k pohoriu Velebit (41,1 km), kde si užijete celú sieť turistických trás. Autom sa z Karlobagu navyše pohodlne dostanete aj k niekoľkým národným parkom – Paklenica (53 km) s obrovskými kaňonmi, krasovými jaskyňami a riekou Paklenicou, Severný Velebit (78,7 km) a Plitvické jazerá (86,7 km).

More a pláže

Príjemnou prechádzkou mestom sa za 10 minút dostanete na pláž Zagreb. Tá je dlhá približne 300 m, prevažne betónová, so strmším zostupom do vody. Nájde sa tu ale aj plytšia, kamienková časť vhodná pre deti a zaujímavou atrakciou je umelo vytvorený morský bazénik.

Najznámejšou plážou v Karlobagu je Tatinja. Tá sa nachádza v pokojnej zátoke cca 1,6 km od apartmánu. Pláž má postupný zostup do vody a je tak vhodná aj pre rodiny s deťmi. Je prevažne kamenistá a štrková, vybavená plážovým barom a toaletami. Hneď pri pláži nájdete parkovisko, môžete sem tak vyraziť aj autom.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v pohodlnom, klimatizovanom apartmáne pre 4-6 osôb s plochou 60 m² s priestrannou terasou (15 m²) s pôsobivým výhľadom na more. V apartmáne nájdete 2 spálne s manželskou posteľou a oddelenými jednolôžkami, obývaciu izbu s televíziou a rozkladacou pohovkou, plne vybavenú kuchyňu a kúpeľňu so sprchovacím kútom a toaletou. Nechýba ani WiFi pripojenie.

Niečo naviac

Tešiť sa môžete aj na vonkajšie posedenie a ohnisko, kde si krásne oddýchnete po dni plnom zážitkov.

Apartment Zuanović

Apartment Zuanović

Kralja Zvonimira 9 , Karlobag
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Katica Zuanović IČ: 03781573252


+385 992 101 423

apkarlbooking@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 4 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Vzdialenosť od mora
100 m
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Karlobag

Karlobag Tip na výlet

Karlobag je malebné letovisko na brehu Jadranského mora. Leží priamo oproti ostrova Pag, od ktorého je oddelený 1,8 km širokým Velebitský prielivom. Neďaleko za mestečkom sa dvíhajú vrcholy pohoria Velebit, ktoré je jediným miestom v Chorvátsku vyhláseným za svetovú biosferickú rezerváciu UNESCO. Vďaka tomu ponúka Karlobag ideálne podmienky na kombinovanie dovolenky pri mori s horskou turistikou.

Letovisko je malé a veľmi pokojné, prekvitať začalo až v posledných rokoch po uzavretí trajektového prístavu. More je tu čisté a pláže pozdĺž pobrežia sú nedávno vynovené. Väčšinou tu nájdete betónové móla s upravenými vstupmi do vody. Samozrejmosťou je skvelé zázemie na prevádzkovanie vodných športov, ako sú jachting, windusrfing, potápanie či šnorchlovanie.

Kvôli vojnovej minulosti nie je v Karlobagu mnoho pamiatok. Nájdete tu napríklad kapucínsky kláštor s kostolom svätého Jozefa zo začiatku 18. storočia, v ktorom sa nachádza malá zbierka cenných predmetov a knižnica. Ďalej sú tu pozostatky stredovekého hradu nad mestom, južne od Karlobagu sa nachádzajú zrúcaniny hradu Vidov a kostola sv. Víta.

Viac informácií
Ostrov Pag
Ostrov Pag
Národný park Severný Velebit
Národný park Severný Velebit
Pláž Zrće
Pláž Zrće