Chorvátske mestečko Vrbnik je známe predovšetkým ako producent jedinečného vína žlahtina, a práve vínu je zasvätený aj moderný Hotel Vinotel Gospoja ****. Ten vás očarí modernými izbami s krásnym výhľadom, výbornou polpenziou i vzdialenosťou od mora - od pláže vás bude deliť doslova len minúta chôdze. Ak sa chcete naozaj rozmaznať, využite aj štýlové wellness centrum so saunami a bazénom, ktoré je súčasťou hotela.

O ubytovaní

Štýlový hotel s vinárskou tematikou Vinotel Gospoja **** sa nachádza v rybárskom mestečku Vrbnik na východnom pobreží obľúbeného ostrova Krk. Od hotela je to len asi minútu chôdze na pláž Zgribnica a 5 minút do centra mestečka.

Jedným z hlavných lákadiel Vrbniku je miestne víno žlahtina, ktoré sa nevyrába nikde inde na svete. Očarí vás tiež stredoveký ráz mestečka s kúzelnými ukážkami pôvodnej architektúry. Medzi miestne významné pamiatky patrí kostol Nanebovzatia Panny Márie (400 m), renesančná zvonica (400 m), knižnica bratov Vitezićov (450 m) alebo gotická kaplnka svätého Ruženca ( 350 m).

Na výlet môžete vyraziť k zrúcanine hradu Gradec (6,8 km), k jazeru Ponikve (12,4 km) alebo za potápaním, k obľúbenému útesu Mala Glavina (10,5 km). Cez ostrov Krk vedú rôznorodé turistické chodníky a cyklotrasy, môžete si užiť plavbu loďou, alebo so suchou nohou dostať ku kontinentálnej časti Chorvátska, tú totiž s ostrovom spája Krčki most (26 km).

More a pláže

Stačí len zísť z kopca a ocitnete sa na pláži Zgribnica (110 m). Pláž je skôr menšia, kamienková a betónová, s postupným zostupom do mora a tyrkysovou vodou. Za čistotu prostredia bola odmenená Modrou vlajkou a dostatočný komfort tu zaistí reštaurácie, sprchy, šatne a slnečníky a ležadlá na zapožičanie.

Na pobreží Vrbnika nájdete všeobecne hlavne menšie, kamienkové pláže, napríklad Nuluk (600 m) alebo Podkovač (700 m). Pokiaľ vám ale nevadí menšia prechádzka, určite si urobte výlet k pláži Potovošče (3,4 km), ktorá patrí k najkrajším v okolí. Je piesočnato-kamienková, s miernym zostupom do mora, v zátoke obklopenej stromami a prírodou. Pri pláži je parkovisko a cez leto tu nájdete aj stánky s občerstvením

Kde budete spať?

Vinárska téma prestupuje celým hotelom. Izby na prízemí sú venované červeným chorvátskym vínam, izby na prvom poschodí bielym vínam a druhé poschodie je pomenované po typickom víne žlahtina. Všetky izby majú vlastnú kúpeľňu, klimatizáciu a televíziu a k dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

  • Izby Standard meria 26-29 m² a sú vybavené manželskou posteľou, písacím stolom a kreslom na posedenie. Môžete si vybrať medzi variantom smerom k moru a variantom s výhľadom na more.

  • Izby Superior majú plochu 25 m² a vlastný balkón s výhľadom na more. K vybaveniu patrí manželská posteľ, písací stôl a kreslo.

  • Rodinné izby Standard sú veľké 38-42 m² sú vo variante smerom k moru alebo s výhľadom na more a skladajú sa zo samostatnej spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s pohovkou. Nechýba písací stôl.

  • Rodinné izby Superior (44 m²) zahŕňajú samostatnú spálňu s manželskou posteľou a písacím stolom, obývaciu izbu s pohovkou a balkón s výhľadom na more.

  • Rodinné apartmány s plochou 78 m² ponúknu 2 samostatné spálne s manželskými posteľami, obývaciu izbu s posedením, 2 kúpeľne a 2 balkóny, aj vo viacerých ľuďoch si tak môžete dopriať dovolenku v úplnom komforte.

  • Izby Deluxe s plochou 29-32 m² zaujmú aj tých najnáročnejších cestovateľov. Okrem komfortného vybavenia vo forme manželskej postele, písacieho stola a kresla totiž disponujú aj priestrannou terasou s privátnou vírivkou, kde si užijete relax s krásnym výhľadom na more.

  • Rodinné izby Deluxe sú veľké 42 m², skladajú sa z 2 samostatných spální s manželskými posteľami, kreslami a písacími stolmi a opäť je ich súčasťou terasa s privátnou vírivkou.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii s pôsobivým výhľadom na Kvarnerskú riviéru a pohorie Velebit si pochutnáte na tradičných domácich jedlách v modernom poňatí. A vynechať, samozrejme, nesmiete pohár regionálneho vína.

Kde budete relaxovať?

Hotelové wellness je malou oázou pokoja a odpočinku. Po návšteve fínskej (90 °C), stredomorskej (50 °C) či tureckej (65 °C) sauny si môžete dopriať relax v krytom *vyhrievanom bazéne * alebo niektorú z pestrej ponuky masáží a procedúr.

Hotel Vinotel Gospoja ****

Hotel Vinotel Gospoja ****

Frankopanska 1 , Vrbnik
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Gospoja P.Z. IČ: 040124578


+385 (0) 51 669 350

reception-vinotel@gospoja.hr

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od mora
50 m
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Ostrov Krk

Ostrov Krk Tip na výlet

Krk patrí k najväčším chorvátskym ostrovom. Obľubu turistov z celého sveta si získal vďaka dlhým kamienkovým aj piesočným plážam. Najpreslávenejšia je pláž Vela v meste Baška v juhovýchodnej časti ostrova. Nájdete tu tiež zábavný park, pláž pre psy a veľa reštaurácií. Môžete sa sem samozrejme dopraviť loďou, ale jednou z množstva výhod Krku je, že je dostupný priamo z pevniny po Krčskom moste s dĺžkou 1,7 km. Okrem kúpania ponúka ostrov aj rozmanitú prírodu, nájdete tu husté lesy aj krasové jaskyne.

Viac informácií
Rijeka
Rijeka
Národný park Risnjak
Národný park Risnjak
Mesto Kraljevica
Mesto Kraljevica