Keď pobyt v Budapešti, tak rovno v samotnom centre! Hotel Benczúr *** leží len kúsok od Zoologickej a botanickej záhrady a tiež od krásneho hradu. Ponúka ubytovanie v komfortných izbách, chutné raňajky a pobyt pre dieťa do 12 rokov zadarmo.

O ubytovaní

Hotel Benczúr *** sa nachádza v centre Budapešti v blízkosti zastávky metra, autobusu aj vlaku. Naproti hotelu sa rozprestiera krásny park s hradom Vajdahunyad (850 m) a zoologickou aj botanickou záhradou (1 km). Na brehu Dunaja nájdete múzeá, reštaurácie a tiež lode ponúkajúce romantický výlet. Pri pobyte v maďarskej metropole by ste nemali vynechať návštevu Budínskeho hradu, budovu Parlamentu a Rybárskej bašty (4,5 km).

Za odpočinkom sa vyberte do niektorých zo známych miestnych termálov, v Budapešti ich nájdete celé desiatky. Pravdepodobne najznámejšie sú kúpele Széchenyi (1,1 km), ktoré sú s 21 termálnymi bazénmi najväčším liečebným kúpeľným komplexom v Európe. Za druhé najslávnejšie sa označujú kúpele Gellért (4,2 km) v prekrásnej secesnej budove. Za návštevu stoja aj kúpele Rudas (3,8 km), založené v roku 1550 alebo kúpele Lukács (4 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlnej dvojlôžkovej izbe ladenej do historického štýlu. Všetky sú vybavené televíziou, telefónom, WiFi pripojením, minibarom a vlastnou kúpeľňou s fénom.

  • Izby Economy majú 16 m² a vďaka možnosti prístelky ubytujú až 3 osoby. Niektoré z izieb sú klimatizované a môžu byť vybavené manželskou posteľou aj oddelenými jednolôžkami. V kúpeľni majú tieto izby vaňu.

  • Izby Superior sú rovnako veľké (16 m²) a tiež umožňujú prístelku. Na rozdiel od variantu Economy sú ale všetky klimatizované a navyše majú balkón. Aj pri tomto type izieb nájdete manželskú posteľ alebo oddelené lôžka, v kúpeľni je potom sprchovací kút.

Na čom si pochutnáte?

Ráno si v príjemnej hotelovej reštaurácii Zsolnay vychutnáte maďarské aj medzinárodné špeciality v modernom poňatí. V pestrej ponuke nájdete aj ľahké a vegetariánske jedlá.

Hotel Benczúr ***

Hotel Benczúr ***

Benczúr u.35. , Budapest
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Autonom-Észt-Szef Vagyonkezelő Kft. IČ: 01-09-266727


+36 1 479 5650

info@hotelbenczur.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 8 537 Ft/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 5 000 Ft/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,9 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
11,5 km

Tipy na výlet

Budapešť

Budapešť Tip na výlet

Maďarská metropola je jedným z najkrajších miest Európy i sveta, v ktorom je navyše v ako jedinom veľkomeste na svete viac ako stovka termálnych prameňov a studní. Rozhodne stojí za dlhú návštevu, a to nielen kvôli pamiatkam, ako sú Kráľovský palác (nazývaný tiež Budínsky hrad), budova parlamentu, Margitin ostrov (Margit-sziget) či Rybárska bašta, ale tiež kvôli bohatému kultúrnemu životu, miestnym trhom, slávnym reštauráciám a ďalším turistickým lákadlám. Spomínaný Budínsky hrad sa nachádza pozdĺž brehu Dunaja, ktorý Budapešťou preteká, a je spoločne s Andrássyho triedou zapísaný na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo by ste v Budapešti rozhodne nemali vynechať?

  • Výstup k Matejovmu chrámu s vežou Rybárskej bašty a s nádherným výhľadom na mesto
  • Prehliadku majestátnej budovy parlamentu a jeho okolia
  • Prechádzku na Margitin ostrov uprostred Dunaja, ktorý je jedným veľkým, udržiavaným parkom
  • Preskúmanie jednej z najvýznamnejších ulíc Budapešti, Váci utca, ktorá je ukážkou meniacich sa architektonických štýlov 19. a 20. storočia
  • Návštevu niektorých z budapeštianskych kúpeľov, napríklad termálnych kúpeľov Széchenyi, kde sa lieči reumatizmus, poruchy pohybového, dýchacieho a tráviaceho ústrojenstva, artritída a neuritída a ďalšie
Viac informácií
Kúpele v Budapešti
Kúpele v Budapešti
Rybárska bašta
Rybárska bašta
Tropicarium
Tropicarium