Doprajte si oddych v kúpeľnom meste Hévíz s termálnym jazerom. V 4* Hoteli Palace sa môžete tešiť na bohatú polpenziu a neobmedzený vstup do wellness centra so saunami a vírivkou. Dieťa do 6 rokov má pobyt zadarmo.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Hoteli Palace môžem jedine odporučiť. Hévíz je krásnym kúpeľným mestečkom a jeho dominantou je termálne jazero, ktoré nás očarilo. Určite ho odporúčam navštíviť. Izba v hoteli bola priestranná, dokonca mala aj vlastnú kuchynku. Všetky interiéry boli čisté, personál usmievavý a vždy nám s radosťou vo všetkom vyhovel. Skvelá bola aj strava formou bufetov, na ktorej sme si pochutnali. Celý pobyt hodnotím veľmi pozitívne a rád sa sem zase vrátim.” Prečítajte si celú recenziu

Martin Dittert - Obchodný tím
Osobne overené v: Septembri 2022

O ubytovaní

Palace Hotel **** sa nachádza v srdci malebného mestečka Hévíz neďaleko slávneho termálneho jazera s kúpeľmi (500 m). Krásy oblasti Balatonu (7 km) tu môžete objavovať pri výletoch pešo, na bicykli aj loďou.

Historické centrum mesta s pôvabnou promenádou doslova láka na prechádzku. Uvidíte tu napríklad architektonicky jedinečný Kostol svätého Ducha (550 m) alebo tradičný Farmársky trh (27 m), kde ochutnáte a nakúpite tie najlepšie regionálne lahôdky.

V neďalekom Keszthely (5 km) nájdete nádherný zámok rodiny Festeticsovcov s anglickým parkom, ktorý si vďaka svojej veľkosti a dekoráciám vyslúžil názov „maďarský Versailles“. Navštíviť môžete aj mnoho zaujímavých múzeí, vrátane múzea bábik a múzea marcipánu, alebo Georgikon, prvú poľnohospodársku univerzitu v Európe.

Lákavou atrakciou je samozrejme aj samotný Balaton (čiže „maďarské more“), na ktorého brehu mesto Keszthely stojí. Užite si deň na pláži, vydajte sa na výlet loďou, alebo pokorte niektorú z okolitých cyklotrás.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortne zariadenej izbe. Všetky izby sú vybavené klimatizáciou, televíziou, telefónom, minibarom, WiFi pripojením a vlastnou kúpeľňou s fénom a županmi. Nechýba ani posedenie so stolíkom a stoličkami.

  • Izby Standard merajú 28-32 m² a sú doplnené balkónom smerujúcim na východ alebo na západ. Vďaka možnosti prístelky pohodlne ubytujú 2 dospelých a 1 dieťa.

  • Apartmány (39-42 m²) sa skladajú zo spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s rozkladacou pohovkou, ktorá môže poslúžiť ako prístelka. Dohromady ubytujú až 2 dospelých a 2 deti, sú teda ideálnym variantom pre rodiny. Všetky majú balkón smerujúci na juh.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovom Monarchy Restaurante sa pripravujú jedlá maďarskej a medzinárodnej kuchyne. Na svoje si prídu aj tí, ktorí preferujú zdravú a ľahkú stravu. Osviežujúci nápoj, vynikajúcu kávu a ľahké občerstvenie vám radi pripravia vo Walzer Café.

Kde budete relaxovať?

Dokonalý odpočinok si užijete v hotelovom wellness. Čaká tu na vás vnútorný bazén s tryskami, vírivka a zážitkové sprchy. Zohriať sa môžete vo fínskej, bio, aroma aj parnej saune. Za priaznivého počasia je v prevádzke slnečná terasa. Stačí si len vybrať niektorú zo širokej ponuky masáží a kozmetických procedúr.

Cestujete s deťmi?

Pre malých hostí je pripravený detský kútik plný zábavy a hier.

Niečo naviac

Aktívni jedinci môžu využiť fitness centrum priamo v hoteli.

Hotel Palace ****

Hotel Palace ****

Rákóczi utca 1-3. , Hévíz
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Hévíz Palace Hotel Kft. IČ: 20-09-069186


+36 83 542 140

info@palacehotelheviz.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 17 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 12 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Požičovňa bicyklov
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Vzdialenosť od jazera
0,8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0,8 km

Tipy na výlet

Termálne jazero Hévíz

Termálne jazero Hévíz Tip na výlet

Najväčšie prírodné termálne jazero na kúpanie na svete a my ho máme (skoro) za humnami! Maďarsko ponúka na odpočinok či dovolenku veľa krásnych kúpeľov a jazier, ale termálne jazero Hévíz je jedinečné. Jazero je označené za národnú prírodnú pamiatku úplným právom. Priľahlé mestečko Hévíz, nachádzajúce sa len pár kilometrov od Balatonu, je síce malé, ale za väčšími a prepychovejšími kúpeľnými mestami rozhodne nezaostáva. Tradícia kúpeľníctva sa tu drží už od roku 1795 a môže sa pýšiť krásnou kúpeľnou kolonádou, záhradami a ďalšími kúpeľnými atrakciami.

V lete sa teplota v jazere vyšplhá až na 38 ºC a aj v tie najchladnejšie dni v roku si voda udrží teplotu 22 -⁠ 24 ºC, aj preto je možná celoročná prevádzka. Liečebná, mierne rádioaktívna voda tryská z hĺbky 38 metrov a je veľmi bohatá na minerály. Prirodzene obsiahnuté zmesi minerálov zjemňujú kožu, tlmia bolesti, sú dobré proti zápalom a posilňujú pružnosť chrupaviek. Aj preto sú tunajšie vody jedny z najlepších na liečbu reumatických ťažkostí a problémov s pohybovým ústrojenstvom. Najväčšiu mimoriadnosť dodáva vode prítomnosť radónu v tomto malom množstve pozvoľna vstupuje do ľudského organizmu, kde stimuluje hormonálnu tvorbu a pomáha nervovej sústave lepšie fungovať.

Po návšteve Hévízskeho jazera sa vydajte:

  • Na prechádzky do niektorého z miestnych krásnych parkov s kúpeľnou, upokojujúcou atmosférou
  • Do historického kina, ktoré premieta aj v 3D
  • Na Rákocziho ulicu, kde nájdete fontánu s pitnou liečivou vodou
  • Obhliadnuť najzaujímavejšiu stavbu mesta, veľký Kostol Ducha Svätého (Szentléleki templom), ktorého stavba bola dokončená pomerne nedávno -⁠ v roku 1999. Aj napriek modernému vzhľadu môžete nájsť na budove rad neogotických prvkov
  • Do severnej časti mesta Egregy s vinohradmi a ochutnávkami vína
Viac informácií
Mesto Hévíz
Mesto Hévíz
Farmárske trhy v Hévíze
Farmárske trhy v Hévíze
Balaton
Balaton