Užite si pobyt v maďarskom Ostrihome v historickej štvrti, neďaleko baziliky či rieky v Szent Adalbert Hoteli Szent György Ház ***. Najviac vás však určite nadchne vstupenka do termálnych kúpeľov Aquasziget, ktoré majú celkovú rozlohu 15 000 m2 a nájdete tu 10 bazénov (2 000 m2).

O ubytovaní

Hotel Adalbert *** Szent György Ház nájdete v historickej štvrti Ostrihomu, kúsok od brehu Dunaja. Do hlavného mesta Maďarska, Budapešti, to odtiaľto budete mať 40 km. Hotel je súčasťou centra Szent Adalbert Központ, budovy z 19. storočia s ubytovaním, reštauráciami, tanečnou sálou a rôznymi inštitúciami. Hneď vedľa nájdete Hradný vrch s krásnou bazilikou Nanebovzatia Panny Márie a svätého Vojtecha (600 m), ktorá je zároveň najväčším maďarským chrámom a poskytne vám pôsobivý výhľad na mesto z kupole vo výške 80 metrov. Milovníkov histórie isto nadchne aj návšteva Kresťanského múzea (650 m), Šalamúnovej veže (23,7 km), Múzea Balassy Bálinta (700 m), Ostrihomského hradného múzea (700 m) alebo Pamätného domu Mihályho Babitsa (2,4 km).

Núdzu nebudete mať ani o zaujímavé aktivity, môžete si zaplávať v kúpeľoch Vadas(2,9 km), Szent István (1,1 km) a mnohých ďalších, previezť sa výletnou loďou po Dunaji, odkiaľ si prezriete zaujímavé historické pamiatky, zvýšiť si adrenalín na Vyšehradskej bobovej dráhe (27,6 km) a v Adventure Parku (19,5 km) s motokárami. Na výlet sa vydajte k Juliánskej vyhliadke (20,8 km) alebo k vodopádu Čertov mlyn (24,1 km) a prameňu Kaán. Za návštevu stojí aj rímska pevnosť Castrum Gardellaca (11,8 km) alebo zrekonštruovaná Vyšehradská citadela (26,8 km) s historickou, loveckou, rybárskou a hospodárskou expozíciou. Po moste Márie Valérie sa navyše dostanete do slovenského mesta Štúrovo (2,8 km).

Kde budete spať?

Izba Classic (17-19 m²) je vybavená manželskou posteľou alebo dvomi oddelenými jednolôžkami (variant Twin) a neumožňuje prístelku. Súčasťou izby je aj kúpeľňa so sprchovým kútom, toaletnými potrebami a fénom na vlasy. K vybaveniu ďalej patrí televízor, kreslá na posedenie a WiFi pripojenie.

Apartmán je vhodný pre náročnejších hostí, ktorí si užijú viac priestoru (25-30 m²) v dvoch oddelených izbách. V jednej nájdete dve pohodlné postele, druhá je vybavená rozkladacím gaučom, ktorý poslúži aj ako prístelka. K dispozícii budete mať tiež kuchynský kút s mikrovlnnou rúrou, varnou kanvicou a riadom, kúpeľňu so sprchovým kútom, toaletnými potrebami a fénom, klimatizáciu, minibar, televízor a WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno pre vás budú pripravené bohaté raňajky formou bufetu priamo v hoteli. Z ponuky slaných, sladkých, studených aj teplých jedál si určite vyberiete. Hotel sa ochotne prispôsobí aj vašim špeciálnym diétnym požiadavkám, stačí o nich vopred informovať. Na obed odporúčame navštíviť reštauráciu Szent Adalbert Bistro, kde si potrpia na čerstvé suroviny, lokálne produkty a tradičné postupy. Vynikajúcu dvojchodovú večeru si vychutnáte v reštaurácii Prímás Pince cca 100 m od ubytovania. Tešiť sa môžete na prívetivú domácu atmosféru a maďarské, ale aj medzinárodné špeciality.

Kde budete relaxovať?

Priamo v hoteli síce wellness centrum nenájdete, no na dovolenke v Maďarsku nikdy nebudete mať o kúpeľné zážitky núdzu. Len 850 m od hotela sa nachádzajú kúpele Esztergomi Strandfürdő. Vo vnútornej časti vás čaká zážitkový bazén, vírivka, termálny bazén, detský bazén, japonský wellness bazén a bazén so šmykľavkami. Vonkajšia čas zahŕňa plavecký bazén, detský bazén, termálny bazén, vonkajšie šmykľavky a zážitkový bazén. Súčasťou je tiež saunový svet, fitness centrum a bohatá ponuka masáží.

Hotel Adalbert Szent György Ház ***

Hotel Adalbert Szent György Ház ***

Szent István Tér 10. , Esztergom
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Szent Adalbert Központ Szálloda és Étterem IČ: 0018615850


+36 33 541 972

info@hoteladalbert.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 3 500 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Baby friendly
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od kúpeľov
1,3 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
1,3 km
Zjazdovka
25 km

Tipy na výlet

Termálne a zážitkové kúpele Aquasziget

Termálne a zážitkové kúpele AquaszigetTip na výlet

Priamo v strede mesta Ostrihom, kúsok od Mosta Márie Valérie aj ostrihomského hradu, môžete navštíviť jeden z najnovších a najmodernejších kúpeľných komplexov v Maďarsku. Sú ním Termálne a zážitkové kúpele Aquasziget, ktoré ponúkajú nespočetné možnosti relaxu aj zábavy pre celú rodinu. V komplexe nájdete 10 vnútorných aj vonkajších bazénov, medzi ktorými nechýba relaxačný bazén s masážnymi tryskami, plavecký bazén, detský či bazén s vlnobitím. V letnej sezóne je v prevádzke tiež vonkajšie letné kúpalisko s detským ihriskom aj ihriskom na plážový volejbal. Deti a milovníkov adrenalínu tu nadchnú tobogany - ten najdlhší meria 60 m a je vybavený zvukovými a svetelnými efektami. Ak ale dáte skôr prednosť relaxu, zavítajte do wellness centra s orientálnou relaxačnou zónou a saunovým svetom so 4 saunami. Najobľúbenejšia z nich je „ružová sauna“ - ide o kombináciu sauny a parného kúpeľa, kde budete oddychovať vo vôni éterických olejov.

Otváracia doba:

  • Každý deň: 9:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Dospelí: 4 900 - 6 000 HUF/osoba
  • Deti: 2 400 - 3000 HUF/osoba
  • Študenti a seniori: 3 000 - 3 700 HUF/osoba
  • Kombinovaný vstup do kúpeľov wellness: 5 800 - 7 200 HUF/osoba
Viac informácií
Ostrihom
Ostrihom
Ostrihomská bazilika
Ostrihomská bazilika
Budapešť
Budapešť