V Hoteli Sirály Balatonlelle si užijete krásnu dovolenku priamo pri brehu najznámejšieho maďarského jazera, Balatonu. Tešiť sa môžete na chutné raňajky formou bufetu, komfortné izby a krásne prostredie plné príležitostí na výlety. Preskúmajte napríklad Národný park Balatonská vrchovina alebo malebné prístavné mestečko Keszthely s ostrovnými kúpeľmi.

O ubytovaní

Hotel Sirály sa nachádza priamo na brehu Balatonu, v malom mestečku Balatonlelle. Zažijete tu skvelú dovolenku pri slávnom jazere plnú výletov i relaxácie.

Hlavnou atrakciou nielen v lete bude rozhodne jazero Balaton a jeho okolie. Najbližšia pláž budete mať len cca 5 minút chôdze od hotela a tešiť sa môžete na kúpanie, rybárčenie, vodné športy či plavby po jazere. A pokiaľ nebude práve počasie na kúpanie, užite si jazdu na obrom vyhliadkovom bicykli Lelle Eye (1,4 km) alebo na okruhu pre motokáry Gokart Balatonlelle (1,1 km).

Pre milovníkov prírody bude zaujímavý najmä protiľahlý breh Balatonu, kde leží Národný park Balatonská vrchovina. Medzi najzaujímavejšie miesta národného parku patrí Tihanský polostrov (26 km), ktorý je zároveň najstarším chráneným územím v Maďarsku, Kamenné more v Szentbékkálla (54,4 km) alebo jaskyňa Lóczy-barlang (34,4 km) s podzemným jazierkom. Môžete tiež pokoriť najvyššie vrcholy Nagy-Som-hegy (42,8 km) a Recsek-hegy (44,2 km).

V národnom parku narazíte aj na zaujímavé historické pamiatky, napríklad gotický hrad Sümeg (71,3 km), ktorý patrí k najzachovalejším hradom v Maďarsku, či skanzen ľudovej architektúry pri Tihany (26 km). Za návštevu rozhodne stojí mestečko Keszthely (44 km) s krásnym zámkom Festetics, ktorý sa prezýva „maďarské Versailles“, zaujímavými múzeami (marcipánu, bábik či vozidiel Cadillac) a ostrovnými kúpeľmi Szigetfürdő.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba Standard meria 22 m² a okrem dvoch postelí (môžu byť spojené do dvojlôžka) v nej nájdete televíziu, šatníkovú skriňu a písací stôl. Súčasťou izby je kúpeľňa so sprchou a k dispozícii budete mať WiFi pripojenie.

Malá rodinná izba má 35 m² a ubytuje až 4 osoby na dvojlôžkovej posteli a 2 prístelkách. Výhodou izby je balkón orientovaný na juh. Nechýba televízia, WiFi pripojenie či kúpeľňa so sprchovacím kútom, v izbe sú aj kreslá s konferenčným stolíkom na posedenie.

Veľká rodinná izba (55 m²) sa skladá zo spacej časti s dvojlôžkovou posteľou a obývacej izby s rozkladacím gaučom, na ktormo sa vyspia 2 osoby. Do izby je možné pridať ešte prístelku, celkovo tak ubytuje až 5 osôb. V izbe sú tiež kreslá na posedenie a televízia, nechýba WiFi pripojenie a vlastná kúpeľňa.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno si v hoteli pochutnáte na raňajkách formou bufetu, kde si vyberiete z pestrej ponuky slaných i sladkých pokrmov. Obed a večere budú ideálnou príležitosťou na otestovanie miestnych reštaurácií. Medzi obľúbené podniky patrí napríklad Málna Büfé (300 m) alebo Hamburger HÁZ Balatonlelle (1,4 km).

Cestujete s deťmi?

Deti sa vyšantia nielen pri jazere, ale môžu sa pohrať aj na vonkajšom ihrisku priamo pri hoteli.

Niečo naviac

Na posedenie, oddych a zábavu vám poslúži súkromná záhrada s vonkajším grilom.

Hotel Sirály Balatonlelle **

Hotel Sirály Balatonlelle **

Honvéd utca 62-64. , Balatonlelle
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Balatoni Szállásadó Szociális Szövetkezet IČ: 14-02-300369


+36 30 990 0577

info@siralyhotel.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 3 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 1 000 Ft/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Baby friendly

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Vzdialenosť od jazera
50 m
Zastávka
0,3 km