Chcete na dovolenke hodiť všetky starosti za hlavu a len sa baviť? Potom pre vás bude pobyt pri Balatone, v Danubius Hoteli Marina ***superior tým pravým! All inclusive stravovanie vrátane alkoholických i nealkoholických nápojov a celodenného prísunu dobrôt, neobmedzený vstup do wellness centra so saunou a bazénom, súkromná pláž priamo pri Balatone a bohatý program - k úplnej spokojnosti vám tu naozaj nebude nič chýbať. Okolie Balatonu je navyše úžasným miestom aj pre výletníkov a dobrodruhov.

O ubytovaní

Úžasný hotel Danubius Hotel Marina ***superior sa nachádza v mestečku Balatonfüred, priamo pri „maďarskom mori“ - Balatone. Výsadou rezortu je súkromná pláž na brehu jazera, od letného kúpania vás tak bude deliť len pár krokov. Okolie Balatonu je navyše bohaté na cyklotrasy, turistické trasy, historické pamiatky a iné lákavé výletné ciele.

Okrem plávania si tu užijete aj viac či menej adrenalínové vodné športy alebo plavbu po jazernej hladine. Na výlet vyrazte napríklad na polostrov Tihany (4,5 km), ktorý vás očarí nedotknutou prírodou, historickým bohatstvom a všadeprítomnými lánmi levandule. Vďaka nim sa mu dokonca hovorí tiež „maďarské Provence“. A keby vám náhodou chýbali zábavné vodné atrakcie, 900 m od hotela stojí Annagora Aquapark, kde o tobogany, šmykľavky a ďalšie vyžitie rozhodne nebude núdza.

Prejdite si aj centrum mesta, nájdete tu okrem iného historické budovy zahrnuté do maďarského národného dedičstva. Za návštevu stojí napríklad pamiatkový dom Móra Jókaiho (1,3 km), postavený v roku 1820, vila Vaszary (1,2 km), ktorá slúži ako centrum najrôznejších kultúrnych udalostí, alebo letné sídlo Dőry (1,4 km), považované za jednu z najkrajších stavieb v meste. Viac sa o histórii mesta dozviete v Mestskom múzeu (1,4 km) a krásnu atmosféru načerpáte pri prechádzke po promenáde Tagore (1,6 km).

Kde budete spať?

V hoteli vás privíta jedna z takmer 300 vzdušných, komfortne vybavených izieb s výhľadom na jazero Balaton alebo do záhrady. V každej izbe je k dispozícii klimatizácia, televízia, WiFi pripojenie, chladnička a kúpeľňa so sprchovacím kútom, WC a fénom.

  • Izby Superior meria 12-15 m² a nájdete v nich manželskú posteľ, písací stôl, kreslo a úložný nábytok.

  • Izby Executive meria 15 m² a oproti variante Superior majú vlastný balkón. Vybavenie inak zostáva obdobné – dvojlôžková posteľ, kreslo, písací stôl, skrine.

Na čom si pochutnáte?

Hotelová reštaurácia sa môže pochváliť predovšetkým pestrou ponukou. Počas svojho pobytu budete mať príležitosť ochutnať tradičné maďarské jedlá, regionálne špeciality, ale aj rôzne medzinárodné pokrmy. Nechýba bohatý výber nealkoholických aj alkoholických nápojov.

Kde budete relaxovať?

V lete si oddýchnete na súkromnej pláži pri jazere Balaton, kde pre vás budú pripravené pohodlné ležadlá. Po celý rok si potom môžete užiť relax v hotelovom wellness centre s krytým bazénom a saunou. K dispozícii je aj solárium, kaderníctvo alebo masážny salón.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je v hoteli na zapožičanie detská postieľka a vysoká jedálenská stolička. O zábavu sa postará vnútorná herňa, vonkajšie ihrisko, detský klub s bohatým animačným programom (diskotéky, hry, workshopy...) a v lete aj luxusné vodné ihrisko s preliezkami, šmykľavkami a ďalšími atrakciami.

Niečo naviac

Nudiť sa rozhodne nebudú ani dospelí. Na tie čakajú letné plážové party, večery so živou hudbou, plavby loďou a ďalší program. Športovci určite ocenia plážový volejbal, stolný tenis, bowling, bedminton, minigolf, biliard či požičovňu športového vybavenia priamo v hoteli.

Danubius Hotel Marina ***superior

Danubius Hotel Marina ***superior

Széchenyi u. 26. , Balatonfüred
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Danubius Hotels Zrt. IČ: 01-10-041669


+36 87 889 531

marina.reservation@danubiushotels.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Parkovanie za 8 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Konferenčná miestnosť
Baby friendly
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,2 km
Vzdialenosť od jazera
0,4 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
0,9 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe a práve kvôli jeho veľkosti sa mu v maďarčine hovorí tiež Magyar tenger - Maďarské more. Dnes sa táto kedysi najobľúbenejšia letná destinácia stáva medzi Slovákmi opäť veľmi populárna. A niet divu, na svoje si tu prídu rodiny s deťmi, rybári, jachtári, surfisti, cyklisti i seniori. Mladí tu nájdu veľa možností zábavy až do ranných rodín, staršia generácia môže relaxovať v preslávených kúpeľoch. V okolí jazera sa ich nachádza hneď niekoľko.

Čo všetko môžete robiť pri Balatone?

  • vodné športy: napríklad surfing, vodné lyže, vodné bicykle
  • rybárčenie
  • pešia turistika
  • cykloturistika
  • kúpeľné procedúry

Z turistických cieľov možno menovať krásny barokový zámok Helikon, múzeum kočiarov či múzeum hračiek, v ktorom si deti budú pripadať ako v raji. Ak počas výletov vyhladnete, rozhodne nemusíte zúfať, pretože miestna ponuka pokrmov je naozaj široká. Dať si môžete napríklad aj u nás obľúbené langoše, rôzne upravované ryby alebo pikantnú rybiu polievku halászlé. Ďalej môžete vyskúšať túrógombóc - tvarohové knedle so smotanou a cukrom alebo studené ovocné polievky.

Viac informácií
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring
Balatonfüred, Jókaiho pamätný dom
Balatonfüred, Jókaiho pamätný dom
BalatoniBob Leisure Park
BalatoniBob Leisure Park