Užite si dokonalý pobyt v Belianskych Tatrách. Penzión Patrik sa nachádza v malebnej horskej obci Ždiar a je ideálnym východiskovým bodom na turistiku. Počas pobytu si pochutnáte na vynikajúcej polpenzii s bufetovými raňajkami a servírovanými večerami. Ubytovaní budete v štýlovej izbe, v ktorej vybavení sa perfektne snúbia moderné a tradičné horalské prvky. Športovci určite radi využijú možnosť úschovne bicyklov.

O ubytovaní

Penzión Patrik sa nachádza v malebnej horskej obci Ždiar na úpätí Belianskych Tatier. Či už sa na toto miesto vydáte na aktívnu dovolenku, alebo za odpočinkom od ruchu mesta, rozhodne nebudete ľutovať!

S dejinami Ždiaru a tradičnou regionálnou architektúrou či remeslami sa môžete zoznámiť v neďalekom múzeu Ždiarský dom (2 km). Obec je ideálnym východiskovým bodom pre výlety pešo aj na bicykli. Vystúpte na najbližší vrchol Magurka (4 km), odkiaľ sa po hrebeni dostanete k chodníku v korunách stromov Bachledka (8 km) a rozhľadne Bachledova dolina (8,7 km). Dole potom môžete zísť po bobovej dráhe alebo lanovkou. Ďaleko to nie je ani do Belianskej jaskyne (9 km), ktorá je najväčšou a zároveň jedinou sprístupnenou vysokohorskou kvapľovou jaskyňou v Tatranskom národnom parku. Vyznávačov náročnejšej vysokohorskej turistiky nabádajú k zdolaniu vrcholy ako Lomnický štít (25 km), Hrebienok (24 km), alebo dokonca najvyššia slovenská hora Gerlachovský štít (31 km). Pekným výletným cieľom sú tiež úchvatné ľadovcové jazerá Štrbské pleso (43 km), Popradské pleso (42 km) alebo Malé a Veľké Žabie pleso Mengusovské (42 km).

Deti nadchne návšteva neďalekého Strachankovho Family Parku (3 km), kde na ne čakajú zvieratká z Goralskej farmy, preliezky a hojdačky alebo napríklad rozprávkový chodník.

Počas zimnej dovolenky oceníte, že zjazdovky Ski centra Strachan sú od penziónu vzdialené iba 1,5 km. Za strmšími svahmi vrátane čiernej zjazdovky vyrazte do Tatranskej Lomnice (19 km). Bežkári môžu Vysoké Tatry objavovať po stovkách kilometrov bielych stôp, veľkej obľube sa teší hrebeňovka na neďalekom vrchu Magurka o dĺžke 14 km.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe, v ktorej sa mieša moderné vybavenie s tradičnými horalskými prvkami. V izbe nechýba televízia, WiFi pripojenie, posedenie a samozrejme ani vlastná kúpeľňa. Do izby je možné umiestniť prístelku pre jednu osobu. Za príplatok je možné ubytovanie v izbe s balkónom.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej hotelovej reštaurácii sa podávajú dobroty z tradičnej slovenskej i medzinárodnej kuchyne. Každé ráno sa posilníte bohatými raňajkami vo forme bufetu. Večer si pochutnáte na servírovanej večeri.

Niečo naviac

V rámci penziónu môžete využiť úschovňu lyží a bicyklov a večer dopriať zábavu pri stolnom tenise (za príplatok).

Penzion Patrik

Penzion Patrik

Ždiar 667 , Ždiar
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Penzión Patrik s.r.o. IČ: 54985501


+421948817333

pension.patrik@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 8 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
25 km
Zjazdovka
1 km
Bežkovanie
1,5 km

Tipy na výlet

Ždiar

Ždiar Tip na výlet

Obec Ždiar pri svojich potulkách po Belianskych Tatrách určite neobídete. Ide totiž o hlavné centrum turistického života v regióne, odkiaľ vychádza množstvo turistických chodníčkov a cyklotrás. Za pozornosť tu stojí zachovaná ľudová architektúra, ale tiež nádherný folklór. Najlepšie ho spoznáte počas každoročne sa konajúcich Goralských folklórnych slávností, na ktorých slovenské aj poľské tanečné súbory prezentujú tance, kroje, piesne a zvyklosti Goralov.

Čo navštíviť v Ždiari?

  • Múzeum Ždiarsky dom
  • Rodinný park Strachankovo
  • Svetelný dóm s expozíciou animatronických živočíchov
  • V zime tiež Ski centrum Strachan
Bachledka Ski & Sun – Leto
Bachledka Ski & Sun – Leto
Belianska jaskyňa
Belianska jaskyňa
Family Park Strachankovo
Family Park Strachankovo