Vyrazte na výlet do Banskej Štiavnice, mesta zapísaného na Zozname UNESCO, ubytujte sa v Resla Residence *** a užite si nádhernú historickú atmosféru budovy z 15. storočia a krásny výhľad na pamiatky v okolí. Len pár krokov od penziónu budete mať Starý a Nový zámok a ďalšie monumenty. Navyše si pochutnáte na bohatých raňajkách formou bufetu a po nabitom dni si dokonale oddýchnete v privátnom wellness s vírivkou a saunou.

O ubytovaní

Resla Residence *** je historický penzión v centre Banskej Štiavnice, hneď vedľa renesančno-barokovej budovy Klopačka zo 17. storočia. Samotná budova penziónu pochádza už z 15. storočia a radí sa medzi kultúrne pamiatky. Očarí vás nielen exteriér s barokovou a renesančnou výmaľbou a interiér s kamennými klenutými stropmi, ale aj pôsobivý výhľad na prekrásne mesto zapísané na Zozname pamiatok UNESCO.

Vďaka skvelej polohe v centre ide aj o vynikajúci východiskový bod na preskúmavanie Banskej Štiavnice. Len pár krokov od penziónu nájdete Námestie sv. Trojice (350 m) s rovnomenným súsoším, historickú radnicu, ktorej pôvod siaha až do 14. storočia, Komorský dvor – Kammerhof (550 m), vybudovaný v 16. storočí, Starý zámok (400 m) – pôvodne kostol, prestavaný na protitureckú pevnosť, Nový zámok (400 m), Kalváriu (2,4 km) a mnoho ďalšieho.

Užiť si môžete aj výlet do prírody, v okolí na vás čaká Chránená krajinná oblasť Štiavnické vrchy (8,6 km) s horou Sitno (11,1 km), botanická záhrada (800 m) z 19 storočia, prírodná rezervácia Kamenné more(11 km) nad obcou Vyhne, najväčšia svojho druhu vo vulkanickej časti Karpát, alebo arborétum Kysihýbel (3,7 km) z roku 1900 s takmer 300 druhmi drevín, predovšetkým zo Severnej Ameriky. V zime navyše môžete vyraziť aj na zjazdovku neďalekého lyžiarskeho strediska Salamandra Resort (11,1 km).

Kde budete spať?

Residence ponúka ubytovanie v komfortných apartmánoch v modernom aj historickom štýle. Vždy budete mať k dispozícii vlastnú kúpeľňu, televíziu s plochou obrazovkou, WiFi pripojenie a sadu na prípravu kávy a čaju.

  • Apartmány Standard (č. 8, 9 a 13) majú plochu 20 m² a vybavenie v modernom štýle. V každom apartmáne nájdete dvojlôžkovú posteľ, rozkladaciu pohovku a písací stôl.

  • Izby Suite (č. 4 a 6) merajú 40 m² a skladajú sa z 2 miestností - zo spálne s manželskou posteľou a z obývacej izby s rozkladacou pohovkou. Ich interiér je mierne dobový.

  • Apartmány Comfort (č. 10 a 12) ponúknu plochu 25 m², moderný interiér a výhľad na mesto a Kalváriu. Nechýba manželská posteľ, rozkladacia pohovka a písací stôl.

  • Apartmán s kuchynkou č. 7 poteší veľkým priestorom (50 m²) a vysokým komfortom. Okrem spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s rozkladacou pohovkou totiž zahŕňa aj kuchynku s jedálenským kútom a práčku.

  • Apartmán Superior č.2 s plochou 60 m² sa skladá zo spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s čalúneným nábytkom a zaujme najmä krásnym historickým interiérom.

  • Apartmán Superior č. 3 (45 m²) je jednoizbový, vybavený manželskou posteľou, posedením s pohovkou, písacím stolom a štýlovou historickou výzdobou.

  • Apartmány Deluxe (č. 11 a 14) sú priestranné (35 m²), moderné, jednoizbové podkrovné apartmány s manželskou posteľou, rozkladacou pohovkou a písacím stolom.

  • Prezidentský apartmán č. 1 ponúka luxus pre náročných. Na 65 m² tu nájdete priestrannú spálňu s manželskou posteľou, kachľovou pecou a písacím stolom a obývaciu izbu s čalúneným nábytkom na posedenie. Všetko ladené do prepychového štýlu.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou ubytovania nie je reštaurácia, servírujú sa tu iba raňajky formou bufetu. Hostia majú však k dispozícii plne vybavenú spoločnú kuchynku s varnou doskou, umývačkou, mikrovlnkou a rýchlovarnou kanvicou.

Kde budete relaxovať?

Vašou oázou pokoja sa stane privátna wellness zóna s veľkou vírivkou, saunou a ochladzovacou kaďou. Dopriať si môžete aj relax na masážnom kresle.

Niečo naviac

Chcete sa na dovolenke trochu rozhýbať? Využite miestne fitness centrum alebo si požičajte tenisové vybavenie a vyrazte na neďaleké kurty (150 m).

Resla Residence ***

Resla Residence ***

Dolná Resla 2 , Banská Štiavnica
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Residence BS s.r.o. IČ: 53599951


+421 918 802 995

recepcia@reslaresidence.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Vonkajšie parkovanie 5 €/deň, garáž 6 €/deň

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
2,8 km

Tipy na výlet

Banská Štiavnica (UNESCO)

Banská Štiavnica (UNESCO) Tip na výlet

Krásne mesto s fascinujúcou históriou a pre mnohých najkrajšie mesto na Slovensku. To je Banská Štiavnica zapísaná na Zoznam UNESCO. Nachádza sa v centre Štiavnických vrchov a k jej magickej atmosfére prispieva až 360 objektov s umelecko-historickým nádychom. Banská Štiavnica leží v centre dávno vyhasnutej sopky a je prevŕtaná kilometrami a kilometrami podzemných chodieb a baní. Kostoly, paláce, romantické uličky, to všetko sa tu oplatí vidiet. Okrem toho žije mesto bohatým kultúrnym životom, v uličkách často môžete zahliadnuť maliara so stojanom, fotografov, v kaviarňach a v krčmičkách muzikantov a tiež sa tu koná množstvo koncertov a festivalov, ktoré je potrebné navštíviť.

Čo navštíviť v Banskej Štiavnici?

  • Historické centrum tvorené Radničným námestím a námestím Svätej Trojice s barokovým morovým stĺpom
  • Starý a Nový zámok
  • Kalváriu nad mestom
  • Kostol sv. Kataríny a Kostol Nanebovzatia Panny Márie
  • Dom Sládkovičovej Maríny s Bankou lásky
  • Banskoštiavnický betlehem
  • Slovenské banské múzeum - Berggericht
  • Tajchy Klinger, Sitno, Počúvadlo či Vindšachta a Richňava, kde sa dá aj kúpať
Viac informácií
Kalvária Banská Štiavnica
Kalvária Banská Štiavnica
Hrad Sitno
Hrad Sitno
Štiavnické vrchy
Štiavnické vrchy