Historické pamiatky, hory, príroda a krásne výletné ciele - to všetko budete mať na jednom mieste pri pobyte v Hoteli Arena Superior **** len kúsok od Mariboru a slovinského Pohorja. Navyše si užijete skvelé raňajky či polpenziu, k dispozícii budete mať aj fitness centrum a za príplatok sa môžete rozmaznať oddychom v hotelovom wellness centre so saunami a vírivkou.

O ubytovaní

Hotel Arena Superior **** sa nachádza neďaleko Mariboru, v krásnej prírode ako stvorenej na výlety a aktívnu dovolenku plnú letných i zimných športov. Neďaleko hotela leží ski areál a rôzne športové ihriská. Vďaka blízkosti historického mesta si navyše užijete aj prehliadku pamiatok a zaujímavé kultúrne podujatia.

Pýchou mesta je najstaršia vínna réva na svete, ktorá obrastá Dom Starej révy (6,9 km). V jeho priestoroch potom nájdete múzeum venované vinárstvu a ďalším slovinským tradíciám. Milovníci vína by mali navštíviť aj Vinagove pivnice (6,8 km) – najväčšiu a najstaršiu vínnu pivnicu v Slovinsku, a Piramidu (7,9 km) – vyhliadkové miesto uprostred viníc. Za videnie ďalej stojí Hlavné námestie (6,4 km) s renesančnou radnicou, Mariborský hrad (6,7 km) a historická štvrť Lent (7,8 km). Perfektným miestom pre prestávku počas výletu je kaviareň a bar Luft 360° (7,2 km), umiestnená na streche mrakodrapu, kde si okrem občerstvenia vychutnáte aj nádherný panoramatický výhľad na celé mesto.

Milovníci zimných športov určite ocenia, že budete doslova len pár krokov od Ski areálu Mariborsko Pohorje (250 m), najväčšieho lyžiarskeho strediska v Slovinsku, ktoré ponúka 42 kilometrov zjazdoviek všetkých úrovní obťažnosti. Je teda vhodné ako pre deti a menej skúsených lyžiarov, tak aj pre vyznávačov čiernych zjazdoviek. Pokiaľ na svahoch pohoria Pohorje práve neleží sneh, ide o turistický raj pretkaný trasami pre výlety pešo aj na bicykli. Dovedú vás napríklad na Mariborskú rozhľadňu (4,9 km), k vodopádu Framski (7,3 km), k zrúcanine hradu Framski (14,7 km) alebo k zrúcanine hradu Gromberg (18 km). ​

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej izbe Comfort s manželskou posteľou alebo oddelenými lôžkami. Súčasťou izby je kúpeľňa so sprchovacím kútom, WC, fénom na vlasy a toaletnými potrebami. K vybaveniu patrí aj písací stôl, televízia, minibar, trezor, telefón, papuče, WiFi pripojenie a klimatizácia. Za príplatok môžete zvoliť aj variant s balkónom a výhľadom na svah. ​

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii Arena si pochutnáte na modernej slovinskej aj európskej kuchyni. Voňavú kávu či obľúbený nápoj si môžete dopriať v útulnom lobby bare s horiacim krbom, alebo vonku na čerstvom vzduchu, na terase s výhľadom na horské svahy.

Kde budete relaxovať?

Zavítajte aj do moderného wellness centra, kde si skvele oddýchnete vo fínskej saune, saune s chromoterapiou, infrasaune, tureckom parnom kúpeli, ľadovej jaskyni, ochladzovacom bazéne alebo vírivke. Aktívni jedinci si môžu zašportovať v hotelovom fitness centre s vybavením na kardio aj posilňovací tréning.

Hotel Arena Superior ****

Hotel Arena Superior ****

Pot k mlinu 57 , Maribor
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
EUROTAS HOTELI d.o.o. IČ: 6618952000


+386 2 512 3000

booking@eh.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 24 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 8 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4,7 km
Vzdialenosť od rybníka
0,2 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
14,5 km
Zjazdovka
0,3 km

Tipy na výlet

Maribor

Maribor Tip na výlet

Druhé najväčšie mesto Slovinska sa môže pochváliť najvyšším počtom slnečných dní v roku, najstaršou vínnou révou na svete a rozmanitými možnosťami trávenia voľného času. Maribor sa nachádza na severovýchode krajiny a ukrýva mnoho historických, kultúrnych a vo svojom okolí aj prírodných klenotov. Objavíte tu napríklad Mariborský hrad, Dom Starej révy, v ktorom sídli múzeum vína, alebo starú renesančnú radnicu na Hlavnom námestí.

Maribor však nie je preslávený len množstvom pamiatok, ale aj kvôli slávnemu vínu, ktoré zreje v okolí na preslnených viniciach. Ak patríte medzi milovníkov kvalitného vína, dovolenku v týchto končinách si rozhodne užijete. Očarí vás tiež malebné okolie Mariboru, ktorý sa rozprestiera na úpätí pohoria Pohorje. Až si prezriete historické centrum mesta, môžete sa vydať do prechádzku do prírody alebo sa vypraviť na lyže do najväčšieho ski areálu v Slovinsku.

Čo v Maribore rozhodne neminúť?

  • Dom starého viniča - najstarší vínny ker na svete, múzeum a degustácia
  • Mariborský hrad - bývalé sídlo šľachty
  • Hlavné námestie so starou radnicou a stará štvrť Lent
  • Vinagove pivnice - najväčšia vínna pivnica v Slovinsku
  • vyhliadkové miesto Pyramída medzi vinicami
  • katedrála sv. Jána Krstiteľa
Viac informácií
Dom starej révy v Maribore
Dom starej révy v Maribore
Dom na strome
Dom na strome
Mariborský hrad
Mariborský hrad