Hovorí sa, že všetky cesty vedú do Ríma, a tak sa do talianskej metropoly vydajte na nezabudnuteľný pobyt v Hoteli Santa Maria Inn. Ubytovanie leží v samom srdci mesta, a tak to k pamiatkam ako Rímske koloseum, Forum Romanum či do Vatikánu budete mať iba kúsok. Tešte sa na útulný hotel s modernými izbami, príjemný štart dňa v podobe ľahkých raňajok i povestnú taliansku pohostinnosť.

O ubytovaní

Santa Maria Inn je útulný hotel ležiaci priamo v srdci Ríma. Ponúka elegantné ubytovanie neďaleko najznámejších rímskych pamiatok, stanice metra aj železničnej zastávky. Navyše sa môžete tešiť na príjemnú rodinnú atmosféru a preslávenú taliansku pohostinnosť.

K dominante Ríma, Koloseu (1,4 km), sa dostanete prechádzkou cez Trajanov park na pahorku Oppio. V pešej vzdialenosti sa nachádza aj Forum Romanum (1,5 km), fontána Di Trevi (2 km) či najzachovalejšia antická pamiatka v Ríme Pantheon (2,5 km). Iba 5 km to budete mať do Vatikánu s bazilikou sv. Petra a Svätopeterskému námestiu s Apoštolským palácom. Pri návšteve Vatikánu by ste rozhodne nemali minúť vatikánske múzeá, ktoré okrem iného zahŕňajú Sixtínsku kaplnku, Etruské múzeum či Raffaelove sály. Po dni strávenom chodením po pamiatkach si môžete oddýchnuť v úchvatných Vatikánskych záhradách, ktoré sa rozkladajú na viac ako polovici celkovej rozlohy štátu.

V okolí ubytovania vás nadchnú štvrti San Lorenzo a Monti, kde nájdete nielen autentickú atmosféru, ale aj množstvo skvelých reštaurácií, kaviarní, barov a butikov.

More a pláže

Obrovskou výhodou Ríma je, že jeho centrum leží len 35 km do Tyrrhenského mora, a tak môžete výlety po pamiatkach ľahko skombinovať s odpočinkom na pláži. Medzi miestnymi sú veľmi populárne pláže v regióne Ostia, kam sa dá z Ríma dostať prímestským vlakom za 40 minút zo zastávky Porta San Paolo. Autom sa potom ľahko dostanete aj na ďalšie krásne pláže ako Lido di Castel Fusano (29 km), Torvajanica (37 km) či Focene (38 km).

Kde budete spať?

Počas pobytu v Ríme sa vašim domovom stane komfortná dvojlôžková izba Classic s vlastnou kúpeľňou. Súčasťou vybavenia je klimatizácia, WiFi pripojenie, LCD TV a set na prípravu čaju a kávy. V modernej kúpeľni nájdete sprchovací kút, toaletu a umývadlo so zrkadlom. V spoločných priestoroch je k dispozícii kuchynský kút, kde si môžete uvariť. Pohovku v izbe je možné využiť ako prístelku pre tretiu osobu.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno sa tešte na ľahké raňajky vo forme jogurtu s pečivom, ovocím, čajom a kávou. Raňajky prebieha formou donášky do izby vo vopred dohodnutý čas.

Hotel Santa Maria Inn ***

Hotel Santa Maria Inn ***

Via Rattazzi 2C , Rome
Taliansko

Prevádzkuje spoločnosť:
BETTER BOOKINGS LTD IČ: 10720746


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
13:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 18 €/noc - do 15 kg
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Hotel nemá vlastné parkovisko

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,6 km
Vzdialenosť od mora
37 km
Zastávka
18 m
Aquapark
15,3 km

Tipy na výlet

Rímske Koloseum

Rímske Koloseum Tip na výlet

Koloseum (taliansky Colosseo) je najznámejšou pamiatkou v Ríme a zároveň jednou z najikonickejších stavieb sveta. Budovanie najväčšieho amfiteátra Rímskej ríše začalo roku 72 nášho letopočtu za vlády cisára Vespasiána, a to na mieste bývalého paláca cisára Nera. Doba najväčšej slávy Kolosea nastala v období po jeho otvorení, kedy sa amfiteáter stal dejiskom gladiátorských zápasov, verejných slávností, zápasov s divokou zverou, popráv aj divadelných akcií. Kapacita hľadiska bola pritom neuveriteľných 50 000 divákov.

Posledné gladiátorské zápasy či lovy zvierat sa v aréne odohrali okolo roku 520 n. l. Potom Koloseum niekoľkokrát zmenilo svoj účel - v priebehu storočí slúžilo ako pevnosť, dielne či cintorín. V stredoveku poskytovalo ubytovacie kapacity pre neďaleký kláštor, a následne sa dokonca stalo zdrojom stavebného materiálu pre výstavbu rôznych palácov, baziliky sv. Petra a ďalších renesančných budov. Vo svojej histórii bolo Koloseum veľakrát vážne zničené zemetraseniami.

Do súčasnosti sa kvôli veku stavby a zemetraseniam zachovala zhruba tretina z pôvodnej podoby Kolosea. Napriek tomu ide o monumentálnu stavbu s množstvom veľmi zachovalých detailov, a to najmä v podzemnej časti. Dnes Koloseum patrí k najnavštevovanejším pamiatkam sveta a v roku 2007 bolo zvolené jedným zo 7 Nových divov sveta.

Rímske koloseum je návštevníkom otvorené každý deň v roku okrem 1. 1. a 25. 12. Otvorené je vždy od 8:30, zatváracia doba sa líši podľa ročného obdobia.

Viac informácií
Forum Romanum
Forum Romanum
Bazilika sv. Petra vo Vatikáne
Bazilika sv. Petra vo Vatikáne
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi