Ubytujte sa priamo v centre historického Ríma v luxusnom Hoteli Gambrinus ****. Tešiť sa sem môžete na výborné raňajky podávané formou bufetu a štýlovo zariadenú izbu s klimatizáciou a vlastnou kúpeľňou. Poteší vás, že to nebudete mať ďaleko k najvýznamnejším rímskym pamiatkam, ako je Fontana di Trevi alebo Španielske schody.

O ubytovaní

Luxusný Hotel Gambrinus **** nájdete priamo v historickom srdci Ríma. Nachádza sa v prestížnej historickej budove, ktorá bola nedávno renovovaná. Vďaka skvelej polohe to budete mať len pár krokov k tým najvýznamnejším rímskym pamiatkam.

Prehliadka Ríma sa stane nezabudnuteľným zážitkom nielen pre milovníkov histórie, kultúry a architektúry. Večné mesto skrýva množstvo klenotov, ktoré musíte vidieť aspoň raz za život. Vďaka tomuto ubytovaniu ich navyše budete mať na dosah ruky a môžete sa k nim vydať pohodlne pešo.

Svoje putovanie po hlavnom talianskom meste začnite v ulici Via Veneto (1 km), ktorá patrí medzi najslávnejšie rímske ulice. Pokračujte k slávnym Španielskym schodom (1,7 km), ktoré si zahrali v mnohých populárnych filmových snímkach. Nezabudnite navštíviť aj Fontanu di Trevi (1,7 km), ktorá sa právom považuje za najkrajšiu fontánu na celom svete.

Nechajte sa uhromiť obrovským Koloseom (2,7 km) a navštívte chrám Pantheon (2,3 km) z roku 29 pred n. l. Starodávna história na vás dýchne aj vo Forum Romanum (2 ,4 km), ktoré je najvýznamnejším pozostatkom antického Ríma. Práve tu bolo vtedy centrum verejného života. Najkrajší výhľad na antické mesto sa vám naskytne z ulice Via del Campidoglio (2,7 km).

Pamiatok je v Ríme oveľa viac, ale nejde len o ne. Užijete si tiež obyčajné potulky mestom, posedenie v útulných kaviarňach alebo ochutnávku pravej talianskej kuchyne v niektorej zo skvelých reštaurácií.

More a pláže

Obrovskou výhodou Ríma je, že jeho centrum leží len 35 km do Tyrrhenského mora, a tak môžete výlety po pamiatkach ľahko skombinovať s odpočinkom na pláži. Medzi miestnymi sú veľmi populárne pláže v regióne Ostia, kam sa dá z Ríma dostať prímestským vlakom za 40 minút zo zastávky Porta San Paolo. Autom sa potom ľahko dostanete aj na ďalšie krásne pláže ako Lido di Castel Fusano (30 km), Torvajanica (40 km) či Focene (39 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v luxusne zariadenej dvojlôžkovej izbe Economy (13 m²). Izby sú síce menšie, ale ponúkajú všetko, čo na pohodlný pobyt potrebujete. V horúcich dňoch oceníte klimatizáciu. Majú vlastnú kúpeľňu s vaňou či sprchou a toaletou. Súčasťou vybavenia je manželská posteľ, posedenie s kresielkami, stôl, trezor, minibar a televízia. Nechýba ani fén, rýchlovarná kanvica a žehlička s doskou. Samozrejmosťou je bezplatné pripojenie k WiFi.

Na čom si pochutnáte?

Ak si vyberiete pobyt s raňajkami, môžete sa každé ráno tešiť na bohatý studený bufet plný dobrôt. Pochutnáte si na čerstvom pečive, syroch a údeninách, ovocí a zelenine, sladkých tortách alebo cereáliách. K jedlu si samozrejme dáte aj čerstvý ovocný džús alebo kávu alebo čaj.

Na pohár alkoholického alebo nealkoholického drinku sa zastavte v Lounge bare, kde si pohodlne posedíte a užijete si príjemné chvíle.

Niečo naviac

V hoteli sa nachádza počítačová miestnosť s internetom, v ktorej môžete v prípade potreby využiť stolné počítače.

Gambrinus Hotel ****

Gambrinus Hotel ****

Via Piave , Rome
Taliansko

Prevádzkuje spoločnosť:
Better Bookings Ltd IČ: 10720746


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Hotel nemá vlastné parkovisko

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2 km
Vzdialenosť od mora
38 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
15,5 km

Tipy na výlet

Rímske Koloseum

Rímske Koloseum Tip na výlet

Koloseum (taliansky Colosseo) je najznámejšou pamiatkou v Ríme a zároveň jednou z najikonickejších stavieb sveta. Budovanie najväčšieho amfiteátra Rímskej ríše začalo roku 72 nášho letopočtu za vlády cisára Vespasiána, a to na mieste bývalého paláca cisára Nera. Doba najväčšej slávy Kolosea nastala v období po jeho otvorení, kedy sa amfiteáter stal dejiskom gladiátorských zápasov, verejných slávností, zápasov s divokou zverou, popráv aj divadelných akcií. Kapacita hľadiska bola pritom neuveriteľných 50 000 divákov.

Posledné gladiátorské zápasy či lovy zvierat sa v aréne odohrali okolo roku 520 n. l. Potom Koloseum niekoľkokrát zmenilo svoj účel - v priebehu storočí slúžilo ako pevnosť, dielne či cintorín. V stredoveku poskytovalo ubytovacie kapacity pre neďaleký kláštor, a následne sa dokonca stalo zdrojom stavebného materiálu pre výstavbu rôznych palácov, baziliky sv. Petra a ďalších renesančných budov. Vo svojej histórii bolo Koloseum veľakrát vážne zničené zemetraseniami.

Do súčasnosti sa kvôli veku stavby a zemetraseniam zachovala zhruba tretina z pôvodnej podoby Kolosea. Napriek tomu ide o monumentálnu stavbu s množstvom veľmi zachovalých detailov, a to najmä v podzemnej časti. Dnes Koloseum patrí k najnavštevovanejším pamiatkam sveta a v roku 2007 bolo zvolené jedným zo 7 Nových divov sveta.

Rímske koloseum je návštevníkom otvorené každý deň v roku okrem 1. 1. a 25. 12. Otvorené je vždy od 8:30, zatváracia doba sa líši podľa ročného obdobia.

Viac informácií
Bazilika sv. Petra vo Vatikáne
Bazilika sv. Petra vo Vatikáne
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi
Forum Romanum
Forum Romanum