Zažite Rimini vo veľkom štýle! V luxusnom 5* Grand Hoteli s viac ako 100-ročnou históriou sa budete cítiť ako filmová hviezda. Čaká na vás prepychová izba Deluxe, výborná polpenzia aj relax pri vonkajšom bazéne. Hotel je navyše priamo pri legendárnom pásme pláží Lungomare, od brehu mora vás tak bude deliť doslova len pár krokov.

Vedeli ste, že...?

K samotnej budove Grand Hotela Rimini **** sa viaže farbistá história. Hotel bol postavený v roku 1908 a objavil sa okrem iného vo filme Amarcord legendárneho režiséra Federica Felliniho. V roku 1994 sa dočkal štatútu národnej pamiatky.


O ubytovaní

Luxusný Grand Hotel **** sa nachádza v talianskom meste Rimini, najväčšom prímorskom letovisku v Taliansku a jednom z najväčších v Európe. Tešiť sa môžete na 15 km pláží, krásne historické pamiatky, bujarý nočný život a úžasnú taliansku gastronómiu. V jedinečnej budove s viac ako 100-ročnou históriou sa budete cítiť ako v rozprávke.

Medzi obľúbené atrakcie v okolí patrí park Italia in Miniatura (7,2 km) so stovkami miniatúr najznámejších talianskych a európskych pamiatok. Nemusíte sa ale obmedzovať len na mini prevedenie, na dosah budete mať mnoho historických monumentov, ktoré môžete vidieť aj naživo. Pozrite sa napríklad na hrad Castel Sismondo (2,1 km) z 15. storočia, alebo sa prejdite po pôvodnom rímskom moste Ponte di Tiberio (1,7 km) starom viac ako 2 000 rokov.

Na výlet môžete vyraziť do neďalekého letoviska Cesenatico (22 km), kde nájdete raritu v podobe prístavu, na ktorého návrhu sa podieľal sám Leonardo da Vinci. Pamiatkami vás očarí aj mesto Ravenna (53 km), a vydať sa môžete dokonca aj za hranice - do San Marina (20,8 km). Za návštevu tu stojí predovšetkým krásne historické jadro a tri najznámejšie pevnosti, La Guaita, La Cesta a Il Montale.

More a pláže

Hotel má vlastnú súkromnú pláž s plochou 15 000 m², ktorá je súčasťou rozsiahleho pásu pláží, známeho ako Lungomare. Pláž má veľmi mierny zostup do vody, čo je ideálne pre rodiny s deťmi. Cez leto si tu môžete požičať ležadlá a slnečníky, občerstviť sa v plážovom bare a nechýbajú ani rôznorodé atrakcie pre deti, vrátane detského bazéna.

Na dosah budete mať aj ďalší pás pláží, zvaný Rivabella, kde nájdete okrem iného vodný zábavný park Arenas Parco Acquatico (2,8 km). Navštíviť môžete aj mestskú pláž Lido San Giuliano (2 km). Tá je pokojná a udržiavaná, zázemie tu zaisťujú bary a reštaurácie a nechýba požičovňa slnečníkov a ležadlá alebo napríklad vodné bicykle na prenajatie.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v prepychovej, elegantne vybavenom izbe Deluxe s interiérom ladeným do talianskeho Liberty štýlu zo začiatku minulého storočia, vrátane pôvodných parkiet a niektorých kusov nábytku.

Izba meria 25 m² a je vybavená komfortnou manželskou posteľou alebo oddeleniami jednolôžkami, posedením s pohovkou alebo kreslami, minibarom, televíziou, trezorom, WiFi pripojením, klimatizáciou a elektrickými žalúziami. Kúpeľňa, obložená luxusnými materiálmi, ako je ónyx alebo travertín, je vybavená sprchovacím kútom alebo vírivou vaňou. Niektoré izby môžu mať výhľad priamo na more.

Na čom si pochutnáte?

O gastronomické zážitky pri svojom pobyte rozhodne nebudete mať núdzu. Priamo v hoteli nájdete hneď niekoľko luxusných podnikov:

  • V raňajkovej reštaurácii Belle Epoque sa podáva výborné raňajkové menu so slanými i sladkými pokrmami a voňavou talianskou kávou.

  • Gurmánska reštaurácia La Dolce Vita vás očarí nádherným interiérom a ponukou plnou jedinečných chutí a vôní regiónu.

  • Reštauráciu Otto e Mezzo at La Spiaggia nájdete priamo na pláži. Pohostia vás ľahkými šalátmi, pizzou, morskými plodmi a ďalším občerstvením.

  • Terasa Lounge and Grill s prekrásnym výhľadom do záhrady bude skvelou voľbou na obed, k popoludňajšiemu čaju alebo večernému drinku.

  • Záhrada a terasa sú v letných mesiacoch často dejiskom najrôznejších kulinárskych akcií.

Kde budete relaxovať?

Wellness centrum Dolce Vita Spa je dokonalou oázou relaxácie. Nájdete tu vyhrievaný bazén s masážnymi tryskami, fínsku saunu, tureckú parnú saunu a odpočiváreň. Doprajte si tiež niektorú z pestrej ponuky masáží a procedúr.

V lete si potom náležite užijete odpočinok pri vonkajšom bazéne v kúzelnej záhrade, kde nechýbajú ani ležadlá a slnečníky.

Cestujete s deťmi?

O zábavu tých najmenších hostí sa postará vonkajšie detské ihrisko, mini club (v letných mesiacoch) či rôzne hry a knihy na zapožičanie. Využiť môžete tiež službu stráženia detí alebo možnosť vypožičania detskej postieľky, vaničky, ohrievača fliaš a ďalšieho vybavenia.

Niečo naviac

Pokiaľ sa chcete aj na dovolenke trochu rozhýbať, zavítajte do hotelového fitness centra. Alebo si vyberte niektorú zo skvelých športových aktivít, ako je tenis, minigolf, jazda na koni, lekcie plávania a ďalšie.

Grand Hotel Rimini *****

Grand Hotel Rimini *****

Parco Federico Fellini 1 , Rimini
Taliansko

Prevádzkuje spoločnosť:
Better Bookings Ltd IČ: 10720746


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
14:30 - 23:30
Check Out
6:00 - 11:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 25 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,6 km
Vzdialenosť od mora
0,2 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
23,5 km

Tipy na výlet

Rimini

Rimini Tip na výlet

Na pobreží Jadranského mora leží mesto Rimini s históriou siahajúcou do čias Rímskej ríše, krásnymi plážami a renesančnými pamiatkami. Za videnie tu stojí napríklad Tiberiov most, Augustov oblúk alebo palác Palazzo dell'Arengo. Taliansku atmosféru ale tiež dobre nasajete, keď sa prejdete tunajšími uličkami a ochutnáte cestoviny s boloňskou omáčkou alebo nejaké morské špeciality.

Viac informácií
Ravenna
Ravenna
San Marino
San Marino
Italia in Miniatura
Italia in Miniatura