Penzión Pod pralesem je skvelou voľbou nielen pre rodiny s deťmi, ale aj pre všetkých, ktorí túžia po odpočinkovom pobyte na čerstvom vzduchu uprostred prírody. Pohodlné izby, lahodná polpenzia a bohaté možnosti turistiky v neďalekých prírodných parkoch potešia všetkých vyznávačov aktívnej dovolenky.

O ubytovaní

Penzión Pod Pralesem v juhočeskej Zátoni pod Boubínem je ideálnym miestom na oddych v malebnej a pokojnej šumavskej prírode. Boubínský prales a NP Šumavu s priezračnými ľadovcovými jazerami, hlbokými lesmi a prastarými močiarmi budete mať ako na dlani.

Pešo sa prejdite k Zátonskej hore (3,5 km) alebo do hlbín pralesa. Navštívte Boubínské jazierko (4,7 km) a jeleniu zvernicu (7,7 km). Viac sa o miestnej prírode dozviete na náučnom chodníku Boubínský prales a z vtáčej perspektívy si okolie prezriete z rozhľadne Soumarské rašelinisko (6,4 km), ku ktorej vedie ďalší náučný chodník.

Na svoje si prídu aj milovníci histórie, na nich čaká v neďalekých Volaroch (10 km) múzeum s niekoľkými expozíciami a tiež Volarské menhiry (10,8 km) – kamenný kruh, ktorý síce vznikol v roku 2007, skaly ale pochádzajú už z predkresťanskej doby.

V zime môžete okolie preskúmať na bežkách, alebo vyskúšajte rovno niekoľko blízkych skiareálov. V Kubovej Huti ste autom za 7 minút a užijete si tu 4 zjazdovky a 400 m dlhý snowpark. Do nemeckého Mitterdorfu plného zjazdoviek a kvalitných vlekov sa potom dostanete cca za 20 minút.

Kde budete spať?

Celková kapacita penziónu je 35 lôžok. Tešiť sa môžete na svetlé, útulné izby s parketami, zariadené prevažne dreveným nábytkom. Všetky sú vybavené vlastnou kúpeľňou so sprchou.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne nenájdete klasickú reštauráciu, vo veľkej jedálni na prízemí sa ale servírujú raňajky formou bufetu a výdatné večere.

Cestujete s deťmi?

Penzión je častým cieľom rodín s deťmi. V jedálni je detský kútik s množstvom hračiek, na záhrade za penziónom nájdete ihrisko s trampolínou, pieskoviskom a ďalšími atrakciami a vybavením.

Niečo naviac

V penzióne je k dispozícii úschovňa bicyklov a lyží. Nielen deti, ale aj dospelí tu ocenia stolný tenis.

Penzion Pod pralesem

Penzion Pod pralesem

Zátoň 7 , Lenora
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Zdena Tůmová IČ: 73547107


+420 606 083 025

info@penzionpodpralesem.cz

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Baby friendly

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
50 m
Zjazdovka
3,5 km
Bežkovanie
7,1 km