Horská Bouda Morava *** leží v obci Dolní Dvůr priamo v Krkonošskom národnom parku, užijete si tak skvelú dovolenku obklopení krásnou prírodou. Na dosah budete mať všetky turistické ciele aj výletné atrakcie, priamo pri ubytovaní navyše nájdete multifunkčné vonkajšie ihrisko a preliezky pre deti. Okrem komfortných izieb vás čakajú raňajky formou bufetu.

O ubytovaní

Bouda Morava *** sa nachádza v malebnej horskej obci Dolní Dvůr neďaleko Vrchlabí. Vďaka polohe priamo pod svahmi ski areálu s miernymi zjazdovkami idw o ideálne miesto pre zimnú rodinú dovolenku. Množstvo atraktívnych výletných cieľov v okolí však zaručuje, že si tu užijete pobyt plný zážitkov v akomkoľvek ročnom období.

Priamo okolo búdy vedú turistické aj cyklistické trasy. Záleží teda len na vás, či sa na výlety vydáte po svojich, alebo na bicykli. Vypraviť sa môžete napríklad k Zlatému mlýnu (4,6 km), k ikonickým Tetřevím Boudam (7 km), k Lúčnej Boude (10 km) alebo na rozhľadňu Predný Žalý (11,4 km). Pokiaľ dávate prednosť náročnejším túram, zdolajte Liščí horu (8,7 km), Černú horu (12 km) alebo najvyšší český vrchol Sněžku (15 km). S unikátnym ekosystémom Čiernohorského rašeliniská (11 km) vás zoznámi náučný chodník a z výšky si túto prírodnú pamiatku prezriete z vyhliadkovej veže. Krásne výhľady ponúka aj Chodník korunami stromov Krkonoše (15 km) v neďalekých Jánských Lázňach.

Len 5 km od ubytovania leží Vrchlabí, ktoré je nazývané „bránou do Krkonôš“. O slávnej remeselnej minulosti tohto mesta sa dozviete na náučnom chodníku Via fabrilis vedúcom do poľského Boleslavca. Dominantou Vrchlabí je však renesančný zámok (6,8 km) s možnosťou prehliadok. Za návštevu tu stojí aj súbor štyroch štítových domov, ktoré patria medzi najstaršie ľudové stavby v Krkonošiach jeho súčasťou je niekoľko stálych expozícií, napríklad výstavy o histórii mesta či o tradičných krkonošských remeslách.

Parádny deň plný zábavy si s celou rodinou užijete v stredisku Špindlerův Mlýn (20 km). Nájdete tu napríklad múzeum Lega, aquapark či bobovú dráhu.

V zime by bola škoda nevyužiť to, že búda leží hneď pri zjazdovkách lyžiarskeho strediska Ski Family Dolní Dvůr. Ako už názov napovedá, ide o areál vhodný najmä pre rodiny s deťmi či menej zdatných lyžiarov. Za strmšími svahmi sa vydajte do Ski areálu Špindlerův Mlýn (20 km), do Jánských Lázní (16 km) či do Pece pod Sněžkou (31 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou, v ktorých nechýba ani WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Vo vzdušnej, moderne vybavenej reštaurácii vám naservírujú výborné pokrmy slovenskej kuchyne. Súčasťou je aj bar s pestrým výberom nápojov a presklená slnečná terasa s výhľadom na zjazdovku. V lete potom môžete posedieť na vonkajšej záhradke.

Cestujete s deťmi?

O zábavu bude postarané za každého počasia. Vonku je pre deti pripravené ihrisko s atrakciami a vedľa reštaurácie je umiestnený detský kútik.

Niečo naviac

Športoví nadšenci môžu využiť vonkajšie multifunkčné ihrisko.

Bouda Morava ***

Bouda Morava ***

Dolní Dvůr 16 , Dolní Dvůr
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
REFRON s.r.o. IČ: 02245825


+420 778 725 736

info@boudamorava.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Baby friendly

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od jazera
7 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
16 km
Zjazdovka
20 m