Posedieť si na slnečnej terase, piť výberovú kávu a užívať si okolitú nádhernú prírodu. Znie to ako sen? V Penzióne Blanský les takto prežijete každé ráno. Obklopení zeleňou CHKO Blanský les si vychutnáte dokonalý relax aj skvelé výlety. Perly južných Čiech, ako sú Holašovice, zámok Hluboká nad Vltavou, Český Krumlov alebo České Budějovice totiž budete mať ako na dlani.

O ubytovaní

Penzión Blanský les nájdete v rovnomennej chránenej krajinnej oblasti na juhu Čiech. Nádherná okolitá príroda je ako stvorená pre nadšených výletníkov, rodiny s deťmi, ale aj všetkých, ktorí sa chcú skrátka na chvíľu zastaviť a oddýchnuť si od ruchu mesta.

CHKO Blanský les je krajinou plnou zmiešaných lesov, kopcov a údolí, potokov a riečok. Časť oblasti obteká rieka Vltava, ktorej brehy sú bohaté na krásne vyhliadkové miesta. Pokiaľ chcete vyraziť skôr na kratší výlet, zájdite k veľkému rybníku Dehtář (6,3 km), ktorý vznikol už v 15. storočí, alebo do dediny Holašovice (5,9 km). Tá patrí k najkrajším v Českej republike a je zapísaná medzi pamiatky UNESCO. Zachovalé historické stavby sú skvelou ukážkou tzv. ľudového baroka a organizujú sa tu aj veselé tradičné slávnosti.

Ľahko pokročilejší výletníci si môžu za cieľ zvoliť napríklad zrúcaninu hradu Dívčí kámen (13 km), zámok Hluboká nad Vltavou (16,5 km) a neďalekú ZOO Ohrada (14,1 km) alebo České Budějovice (13 km). Dominantou mesta je historické centrum s monumentálnym námestím Přemysla Otakara II, katedrálou sv. Mikuláša a Samsonovou fontánou, ktorá je najväčšou svojho druhu v Česku.

Celodennú zábavu vám zaistí výlet do Českého Krumlova (25 km). Tu si nenechajte ujsť návštevu hradu a zámku Český Krumlov a otáčavého hľadiska v zámockej záhrade, kde môžete vidieť niektoré z predstavení Juhočeského divadla. Okrem historických pamiatok sa môžete vydať aj do Múzea voskových figurín, 3D múzea alebo galérie Egon Schiele Art Centrum. Pri správnom načasovaní možno vychytáte aj Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej dvojlôžkovej izbe s moderným interiérom. Na veľkej manželskej posteli so zdravotným matracom a damaškovými obliečkami sa vám bude spať ako na obláčiku. Nábytok vyrobený na zákazku a drevené podlahy dodávajú celému priestoru ucelený štýl. Súčasťou izby je aj posedenie a vlastná kúpeľňa s WC. Dvojlôžkové izby neumožňujú prístelky, v jednej z nich však nájdete detskú postieľku. Všetky izby v penzióne sú bez televízie, k dispozícii ale máte WiFi pripojenie.

Pokiaľ cestujete s rodinou, môžete si priplatiť za väčšie, štvorlôžkové Studio. Niektoré štúdiá majú aj terasu alebo sú mezonetové. Vybavenie má rovnaký štandard ako pri dvojlôžkovom variante, môžete sa teda tešiť na veľké manželské postele s damaškovými obliečkami a zdravotnými matracmi, posedenie, vlastnú kúpeľňu, drevené podlahy a dizajnový nábytok na mieru. Nechýba WiFi pripojenie. Ani tieto izby nemajú televíziu a neumožňujú prístelku.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu je aj reštaurácia a kaviareň Blanský les s priestrannou vonkajšou terasou, kde sa ráno občerstvíte chutnými raňajkami a fairtrade kávou Puro z pákového kávovaru. Cez deň si v reštaurácii môžete objednávať z klasického menu, ktoré ponúka pizzu, steaky, cestoviny, šaláty a iné dobroty. Pečú tu tiež torty podľa vlastných originálnych receptúr, ktoré poslúžia ako perfektná sladká bodka za výdatným jedlom.

Cestujete s deťmi?

Vedľa penziónu je pripravené detské pieskovisko s hračkami, na ktoré perfektne uvidíte z vonkajšej terasy.

Penzion Blanský les ****

Penzion Blanský les ****

Kvítkovice 25 , Kvítkovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jiří Šemík IČ: 61126705


+ 420 603 517 244

penzion@blanskyles.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Baby friendly

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 km
Vzdialenosť od jazera
6,3 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
11 km
Bežkovanie
6 km

Tipy na výlet

Blanský les

Blanský les Tip na výlet

Väčšina územia chránenej krajinnej oblasti Blanský les spadá do okresu Český Krumlov a je súčasťou Šumavského podhoria. Zaberá plochu 212,35 km². Okrem prírodných krás tu môžete obdivovať aj historické pamiatky a ľudovú architektúru. Navštívte zrúcaninu hradu Dívčí Kámen a dedinku Holašovice zapísanú na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Najvyšším vrcholom Blanského lesa je Kleť, kam sa môžete vydať prechádzkou, na bicykli alebo je tu k dispozícii sedačková lanovka. Nachádza sa tu najstaršia kamenná rozhľadňa v Čechách. Občerstviť sa môžete v miestnej horskej chate. Zaujímavá bude bezpochyby aj návšteva miestnej hvezdárne.

Viac informácií
Český Krumlov (UNESCO)
Český Krumlov (UNESCO)
České Budějovice
České Budějovice
CHKO Třeboňsko
CHKO Třeboňsko