Keď dovolenka v Prahe, tak štýlovo! V Hoteli Prokop Square **** na vás čakajú úplne nové, krásne vybavené izby a luxusné raňajky formou bufetu, navyše budete len kúsok od Starého mesta, Malej strany, Židovskej štvrte a všetkých najznámejších historických pamiatok. Po dni plnom výletov si o to lepšie vychutnáte čokoládové prekvapenie a fľašu kvalitného vína, ktoré na vás budú čakať v izbe.

O ubytovaní

Hotel Prokop Square **** nájdete na Prahe 3, neďaleko Starého mesta. Kúsok od hotela stojí Národný pamätník na Vítkove (800 m) s obrovskou sochou Jana Žižku, ktorá je najväčšou jazdeckou plastikou v strednej Európe. Hneď vedľa nájdete Fórum Karlín (700 m), poloha hotela je tak perfektná aj pokiaľ sa chystáte na niektorú z kultúrnych podujatí, ktoré sa tu organizujú.

Pokiaľ vyrazíte smerom k rieke Vltave, po ceste môžete navštíviť Národné múzeum (2,1 km), Prašnú bránu (2,3 km), Národné divadlo (3,5 km), ale aj Múzeum LEGA (3 km) alebo Múzeum fantastických ilúzií (2,6 km). Prejdite si tiež pôsobivú Židovskú štvrť (3,1 km) alebo pokračujte na druhý breh rieky, kde na vás čaká Pražský hrad (4,2 km), lanovka na Petřín (4, 3 km), Múzeum Franza Kafku (3,9 km), Čertovka (4 km) a ďalšie slávne miesta. Dostanete sa sem napríklad rovno po legendárnom Karlovom moste (3,4 km).

Pokiaľ sa naopak vydáte smerom od centra, užijete si aj trochu odpočinku v prírode pražských parkov a lesoparkov, ako je Parukárka (1,1 km) alebo Židovské pece (2 km). Na aktívnejších jedincov tu čaká vonkajšie kúpalisko Pražačka (2,2 km), DiscGolfPark Na Krejcárku (2,3 km), alebo JumpPark Jarov (3,3 km) plný obrích trampolín a ďalších atrakcií.

Kde budete spať?

Izba Comfort meria 17 m² a je vybavená manželskou posteľou/2 oddelenými jednolôžkami, plochou televíziou so službou Netflix, kávovarom s kávou a čajom zdarma, telefónom a trezorom. Za príplatok je možné využiť aj minibar. V kúpeľni nájdete fén na vlasy a luxusnú kozmetiku značky L'Occitane.

Izba Superior bez balkóna je väčšia 21 m² a oproti variantu Comfort nájdete v kúpeľni župany a papuče. Zvyšok vybavenia zostáva rovnaký, ten televízia s Netflixom, trezor, telefón, kávovar s čajom a kávou, fén a luxusná kozmetika a za príplatok aj minibar.

Izba Superior s balkónom meria 20 m² a jeho vybavenie je rovnaké ako pri variante bez balkóna, teda TV+Netflix, kávovar s čajom a kávou, trezor, minibar (za príplatok) a v kúpeľni fén na vlasy, luxusná kozmetika, župany a papuče. Hlavnou výhodou izby je ale vlastný balkón s posedením a krásnym výhľadom na Prahu.

Na čom si pochutnáte?

Ráno zahájite luxusnými raňajkami vo forme bufetu, ktoré si môžete vychutnať v útulnom vnútrobloku hotela alebo priamo v izbe. Raňajky sa podávajú od 7:00 do 10:30 hodín, pohodlne sa tak najedia ranné vtáčatá aj hostia, ktorí si radi trochu prispia.

Obed a večera budú ideálnou príležitosťou na objavovanie gastronomických perál českého hlavného mesta. V okolí hotela nájdete hneď niekoľko vynikajúcich reštaurácií, veľkej popularite sa teší napríklad ázijský Taiko Ramen Bar (150 m) alebo reštaurácia Guston (55 m), preslávená skvelými burgermi.

Hotel Prokop Square ****

Hotel Prokop Square ****

Prokopovo Nám. 472 , Praha 3
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jarin, spol. s.r.o. IČ: 25081365


222 781 112

info@hotelprokopsquare.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 590 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Prednášková sála
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,6 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
19,5 km

Tipy na výlet

Praha

Praha Tip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Staromestské námestie a orloj
Staromestské námestie a orloj
Pražský hrad
Pražský hrad
Václavské námestie
Václavské námestie