Vydajte sa za prírodnými krásami do atraktívnej oblasti Broumovska a Adršpašských skál. Ubytujete sa v historickom Hoteli Praha ***, kde vás čakajú bohaté raňajky alebo polpenzia s večerou so 4 chodmi.

O ubytovaní

Hotel Praha *** sa nachádza priamo na námestí v historickom centre mesta Broumov, ktoré zo všetkých strán obklopuje malebná príroda skalných miest a hlbokých lesov. Budova hotela je kultúrnou pamiatkou a slúži hosťom nepretržite už vyše 400 rokov. Okolie prekypuje atraktívnymi turistickými cieľmi, ktoré budú baviť celú rodinu.

Dovolenka v týchto českých končinách urobí radosť všetkým milovníkom prírody. Len kúsok od ubytovania sa rozprestierajú Broumovské steny (7 km). Z tunajšej panenskej prírody vystupujú impozantné kamenné útvary s vyhliadkami, z ktorých uvidíte rozľahlú broumovskú krajinu. Najväčším lákadlom sú Adršpašsko-teplické skaly (20 km), ktoré v strednej Európe nemajú obdoby. Vyrazte sem na výlet za fascinujúcimi skalnými útvarmi, v ktorých rozpoznáte Milence, Homoli cukru alebo dokonca celé Slonie námestie.

Nemálo zaujímavostí vás čaká v samotnom meste Broumov ležiacom na česko-poľských hraniciach. Jeho dominantou je skvostný broumovský kláštor (120 m) vystavaný v barokovom slohu. Na prehliadke tejto historickej pýchy uvidíte barokové plastiky, kópiu Turínskeho plátna, do ktorého malo byť zabalené Kristovo telo po ukrižovaní, knižnicu a autentické interiéry. Trochu svetskej histórie vám zase vyrozpráva pivovar v Broumove (2,3 km), ktorý pozýva na prehliadku výrobných priestorov.

V zime sa v Broumovsku pustite do lyžovania. Nájdete tu hneď niekoľko parádnych skiareálov, ktoré sú výborné pre rodiny s deťmi a všetkých nadšených začiatočníkov. Zavítajte napríklad do Ski areálu Nebíčko (14 km) alebo lyžiarskeho strediska Janovičky (8,6 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z 60 príjemne vybavených izieb. K dispozícii sú dvojlôžkové až päťlôžkové izby alebo rodinné apartmány. Ku každej izbe patrí vlastná kúpeľňa a bezplatné pripojenie k WiFi. Celý hotel je bezbariérový, má moderný výťah a je možné zabezpečiť aj špeciálnu izbu pre vozíčkarov.

  • Dvojlôžková izba je vybavená manželskou posteľou, posedením s dvoma kresielkami a písacím stolom so zrkadlom. Nechýba šatníková skriňa s dostatkom úložného priestoru a satelitná televízia. V privátnej kúpeľni nájdete sprchovací kút, toaletu, fén a mydlo.

  • Trojlôžková izba je zariadená manželskou posteľou a jednou pevnou pohodlnou prístelkou. K dispozícii vám budú tri kresielka, stolík so stoličkou a zrkadlom, šatníková skriňa a televízia. Súčasťou izby je vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom, toaletou, fénom a mydlom.

  • Štvorlôžková izba disponuje manželskou posteľou a ďalšími dvoma pevnými prístelkami. Ďalej tu objavíte posedenie so štyrmi kresielkami, písací stôl s televíziou a zrkadlom a šatníkovú skriňu. Samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa s toaletou, fénom, mydlom a vaňou, alebo sprchovacím kútom.

  • Päťlôžková izba má jednu manželskú posteľ a tri pevné prístelky. K jej vybaveniu patrí posedenie s kresielkami a malým stolíkom, stôl so satelitnou televíziou a šatníková skriňa. Počítajte s vlastnou kúpeľňou, kde je vaňa, fén, toaleta a mydlo.

  • Dvojizbový apartmándve miestnosti a ubytuje pohodlne až 7 osôb. V prvej miestnosti sa nachádzajú dve samostatné lôžka a stolík so stoličkami, v miestnosti druhej potom manželská posteľ, poschodová posteľ, jedna prístelka, posedenie, komoda a televízia. V priestrannej kúpeľni nájdete vaňu, sprchovací kút, bidet a fén.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je útulná reštaurácia, v ktorej si po celý deň pochutnáte na výbornom jedle. Vyberať budete z klasických dobrôt českej kuchyne, ku ktorým si doprajete obľúbený alkoholický alebo nealkoholický nápoj. Menu obsahuje polievky, hlavné chody a šaláty.

Reštaurácia vám príde vhod najmä večer, keď sa vrátite z výletov po malebnom okolí. Nebudete musieť hľadať, kam sa ísť najesť, a potrebné sily doplníte rovno vo svojom ubytovaní. Počas dňa si v príjemnej hotelovej kaviarni vychutnáte kávu alebo čaj spoločne so sladkou bodkou v podobe dezertu či zmrzliny.

Hotel Praha ***

Hotel Praha ***

Mírové náměstí 49 , Broumov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Broumovská Hotelová s.r.o IČ: 08164941


+420 777 801 990

hotel-praha@hotel-praha.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik za poplatok 200 Kč/deň (malé plemená), 300 Kč/deň (veľké plemená)
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 60 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
14 km
Bežkovanie
14 km

Tipy na výlet

Adršpach

Adršpach Tip na výlet

Oblasť okolo Adršpachu patrí bezpochyby k tým najkrajším v Česku. Tento malebný kút nájdete pri hranici s Poľskom na severovýchode Českej republiky. Región je dokonalým miestom na trávenie aktívnej dovolenky. Prebádajte tajuplné skalné mestá, užite si plavbu po skalnom jazierku, ktorú vám svojím vtipným výkladom spestrí miestny prievozník a objavujte miestne pamiatky.

Čo by ste nemali minúť?

  • Adršpašsko-teplické skaly
  • Zrúcaninu skalného hradu Adršpach
  • Adršpašské vodopády

Navštívte tiež skalné mesto na Ostaši a Kočočí skály alebo neďalekej Broumovské stěny. V Broumove stojí za zmienku barokový kláštor, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou.

Viac informácií
Adršpašské skaly
Adršpašské skaly
Adršpašské vodopády
Adršpašské vodopády
Zrúcanina skalného hradu Adršpach
Zrúcanina skalného hradu Adršpach