Užite si nezabudnuteľnú dovolenku v Resorte Orsino ****, ktorý nájdete v meste Horní Planá pri Vodnej nádrži Lipno. Tešiť sa môžete na gurmánsku polpenziu formou bufetu, neobmedzenú relaxáciu vo wellness centre s bazénom, fínskou saunou a relaxačnou zónou, no aj na vstup na hotelovú pláž s ležadlami hneď na brehu Lipna. Za príplatok si užijete privátnu vírivku či masáž.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Orsine bol skvelým gurmánskym zážitkom priamo pri brehu Lipna. Všetky priestory boli veľmi moderné a personál pozorný a milý. V našej izbe nás najviac nadchla terasa s posedením a skvelým výhľadom. Parádne bolo aj wellness s bazénom a saunou, kam si človek po celom dni plnom výletov mohol ísť oddýchnuť. Hotel má dokonca aj svoju piesočnú pláž s lehátkami priamo pri vode. Bezpochyby najlepšia však bola polpenzia. Všetky jedlá, ktoré sme ochutnali, boli úplne vynikajúce.”

Nikol Chrástová - Marketingový tím
Osobne overené v: Auguste 2022

O ubytovaní

Novo vybudovaný a moderne zariadený Resort Orsino **** je komplex štyroch samostatných budov, ktorý sa nachádza priamo na brehu vodnej nádrže Lipno neďaleko obce Horní Planá. Nádherná okolitá príroda a blízkosť Národného parku Šumava zaručujú skvelé možnosti výletov a športovania počas celého roka.

Rozsiahla sieť značených turistických chodníkov vás dovedie napríklad na neďalekú rozhľadňu Dobrá voda (2 km), k Plešnému jazeru (15 km), na Vítkov hrádok (38 km) alebo k Stožeckej kaplnke ( 28 km). Prekrásny výhľad na Lipno a okolité vrcholy budete mať zo Chodníka v korunách stromov (35 km). Autom sa za pol hodinku dostanete do Českého Krumlova (30 km), ktorý vás očarí svojim nádherným historickým centrom a pamiatkami UNESCO.

Počas leta sa môžete osviežiť na neďalekej pláži Horní Planá (1 km), ktorá je považovaná za vôbec najkrajšiu pláž v Lipensku. Nájdete tu aj skvelé podmienky pre rybárčenie a hubárčenie. Za zimnými radovánkami sa vydajte do ski areálu Lipno nad Vltavou (35 km), prípadne do ski parku Frymburk (30 km).

Z cieľov v Rakúsku odporúčame lyžiarsky areál Hochficht (20 km), bežecké trasy okolo Schönebenu (20 km) a rozhľadňu Moldaublick (21 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej zo 41 svetlých štýlových dvoch až trojlôžkových izieb s možnosťou prístelky. Každá izba je okrem nového nábytku a pohodlných lôžok vybavená aj televíziou, WiFi pripojením a minichladničkou.

Dvojlôžková izba Klasik je ideálna pre pobyt 2 osôb, je do nej možné pridať detskú postieľku. Pokiaľ cestujete s dieťaťom, bude skvelou voľbou Trojlôžková izba Klasik, kde je okrem manželského lôžka aj jedna oddelená posteľ.

Dve a trojlôžkové izby Deluxe sú priestrannejšie, komfortnejšie a predovšetkým sa môžu chváliť výhľadom na hladinu Lipna. Navyše je ich súčasťou terasa s posedením. Do týchto izieb je možné pridať prístelku, takže sú ideálne až pre 4 osoby.

Na čom si pochutnáte?

Na výborných bufetových raňajkách aj večerách si pochutnáte v reštaurácii s nádherným výhľadom na Lipno. Pokrmy sú pripravované z čerstvých regionálnych surovín. Na raňajkách si vyberiete z bohatej ponuky sladkých a slaných jedál, a to ako v studenej, tak teplej forme. Večerný bufet obsahuje 1 druh polievky, 2 mäsové pokrmy, 1 vegetariánsky pokrm, prílohy, bohatý výber predjedál a šalátov.

Samozrejmosťou je aj široká ponuka nápojov vrátane kvalitných českých a zahraničných vín a domáce dezerty.

Kde budete relaxovať?

Wellness centrum je prístupné na izbovú kartu a nájdete ho v budove A. Súčasťou je vyhrievaný bazén s výhľadom na Lipno (teplota vody 28 ° C, otvorený od 9:00 do 21:00 hodín) a fínska sauna s vnútornou a vonkajšou relaxačnou zónou (otvorená od 16:00 do 21:00 hodín). K dispozícii je tiež privátna vírivka (za príplatok) a miestnosť na masáže, ktoré si môžete so zľavou doobjednať.

K rezortu patrí aj súkromná piesočná pláž s ležadlami, kde môžete relaxovať, opaľovať sa, alebo sa osviežiť v Lipne.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je pri hoteli detské ihrisko s pieskoviskom, 2 šmykľavkami a 2 druhy hojdačiek.

Niečo naviac

Súčasťou areálu je ihrisko na loptové hry a kroket, zahrať si tu môžete aj biliard.

Tiež si tu môžete zapožičať kolobežky, nafukovacie kajaky a paddleboardy, k dispozícii je tiež úschovňa bicyklov a lyží.

Resort Orsino ****

Resort Orsino ****

Volarská 167 , Horní Planá
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Chenen a.s. IČ: 27221539


+420 381 001 700

rezervace@orsino.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
26 km
Zjazdovka
19 km
Bežkovanie
20 km

Tipy na výlet

Vodná nádrž Lipno

Vodná nádrž Lipno Tip na výlet

Vodná nádrž, alebo tiež Lipenské jazero, je najväčšie umelé jazero v Čechách. Nachádza sa v nadmorskej výške 726 metrov, dosahuje dĺžku 44 km a v najširšom mieste sú od seba brehy vzdialené cca 10 km. Cez leto je Lipno a okolie vyhľadávaným turistickým miestom na kúpanie, rekreáciu, športové vyžitie, turistiku a cyklistiku. Využiť môžete Jazerný cyklo-inline chodník okolo Lipna v dĺžke takmer 19 km a mnoho ďalších cyklotras v okolí. V zime potom môžete korčuľovať priamo na zamrznutej hladine jazera a užiť si tak až 12 km dlhú korčuliarsku dráhu.

Aké miesta lákajú na návštevu?

  • Chodník korunami stromov Lipno
  • Bobová dráha Lipo
  • Aquaworld Lipno

Z Lipna sa vydajte navštíviť niektorý z okolitých hradov a zámkov. Hrad Rožmberk, Český Krumlov alebo zámok Hluboká nad Vltavou sú neďaleko.

Viac informácií
Chodník korunami stromov Lipno
Chodník korunami stromov Lipno
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Boubínský prales
Boubínský prales