Ubytujte sa v srdci Krušných hôr, v blízkosti všetkých populárnych turistických atrakcií. Penzión Avionika vám poskytne útulné zázemie, odkiaľ budete môcť vyrážať do okolitej prírody, kedykoľvek sa vám zachce. K tomu si pochutnáte na výborných raňajkách, zájdete do wellness so saunou a vírivkou alebo si pripravíte pochúťky z grilu na terase.

O ubytovaní

Penzión Avionika nájdete v srdci Krušných hôr v obci Kovářská. Pokiaľ hľadáte zázemie pre objavovanie najdlhšieho českého pohoria, ste na správnej adrese. Kovářská je ideálnym východiskovým bodom do krásnej horskej prírody s mnohými atrakciami.

Krušné hory sa rozkladajú na severozápade republiky a sú rajom odpočinku aj športových aktivít. Husté lesy, nekonečné lány a rašeliniská vytvárajú osobitý ráz krajiny, do ktorej je radosť vyraziť na túru alebo cyklovýlet.

Z penziónu to nebudete mať ďaleko k tým najnavštevovanejším turistickým cieľom, ako je Boží Dar s Božídarským rašeliniskom (13 km), Jáchymov s radónovými kúpeľmi a prehliadkou štôlní (20 km) alebo Hornou Blatnou s Vlčími jamami (25 km). Povinnosťou je výstup na najvyšší vrchol Klínovec (12 km), ale nebojte, jazdí sem aj lanovka.

V zime si s nezabudnite pribaliť lyže. V okolí totiž nájdete množstvo skvelých zjazdoviek vhodných pre začiatočníkov, pokročilých aj rodiny s deťmi. Skiareál Klínovec (12 km) prepojený s nemeckým Fichtelbergom ponúka dokonca najviac kilometrov zjazdoviek z českých skiareálov. Parádne zjazdové trate čakajte aj na druhom najvyššom vrchole – Plešivci (28 km).

Obec Kovářská nájdete len pár kilometrov od Loučnej pod Klínovcom (7 km). V malebnej obci si prezriete barokový kostol sv. Michaela (500 m) a Mariánsky stĺp z roku 1706. Narazíte tu aj na pozoruhodné pozostatky uhoľne. Nezabudnite tu navštíviť Múzeum leteckej bitky nad Krušnohorím (400 m), ktoré pripomína jeden z najväčších leteckých bojov na českom území počas druhej svetovej vojny.

Na jednodňový výlet sa vydajte napríklad do kúpeľného trojuholníka. Nájdete tu Karlove Vary (40 km) alebo prírodné územie Slavkovský les (40 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej izbe s dvoma až piatimi lôžkami, v niektorých izbách s možnosťou prístelky. Každá izba má vlastnú kuchynku s varnou doskou, chladničkou, mikrovlnkou, rýchlovarnou kanvicou, jedálenským stolom a základným riadom.

Chýbať vám nebude ani vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom a toaletou, šatníková skriňa alebo televízia. Samozrejmosťou je WiFi pripojenie zadarmo.

Na výber máte z týchto možností:

  • Dvojlôžková izba s manželskou posteľou ponúka príjemné ubytovanie v podkroví so všetkým vybavením. Meria 20 m² a je ideálny na cestovanie v páre.

  • Dvojlôžková izba s oddelenými posteľami ponúka možnosť 2 prísteliek, a tak pohodlne ubytuje až 4 hostí. Nachádza sa na poslednom poschodí v útulnom podkroví. Prístelky sú dostupné po rebrinových schodíkoch.

  • Trojlôžkovú izbu ocenia najmä menšie rodiny alebo skupina priateľov. Tvoria ho 3 jednolôžkové postele.

  • Trojlôžkové štúdio sa perfektne hodí pre malú rodinu s dieťaťom. Súčasťou izby je manželská posteľ a jednolôžko.

  • Trojlôžkové štúdio s možnosťou prístelky je so svojimi 44 m² najväčšou izbou na poslednom poschodí penziónu. Nájdete v nej 3 jednolôžkové postele a podkrovie s možnosťou až 6 prísteliek (dostupné po rebrinových schodíkoch). Celkom tak ubytuje až 9 ľudí. Štúdio má 2 kúpeľne, jednu so sprchou a druhú s vaňou. Obe majú k dispozícii toaletu.

  • Štvorlôžková izba je skvelou voľbou pre rodiny s 2 deťmi alebo skupinku kamarátov. Priestrannú izbu tvorí 1 manželská posteľ a 2 jednolôžkové postele

  • Päťlôžková izba meria 34 m² a ponúka tak dostatok priestoru a súkromia pre všetkých 5 hostí. K dispozícii je tu 1 manželská posteľ a 3 jednolôžkové postele.

Na čom si pochutnáte?

Na niečo dobré pod zub si budete môcť zájsť do reštaurácie Avionika, ktorá sa nachádza priamo v penzióne. Pripravia vám tu výborné pokrmy tradičnej českej kuchyne, ako je kurací rezeň, bravčová pečienka alebo halušky s kapustou. Pred jedlom si môžete dopriať predjedlo alebo polievku podľa dennej ponuky. Ako sladkú bodku na záver si objednajte lievance alebo iný lahodný dezert.

K jedlu si dajte čapované plzenské pivo alebo Radler, limonádu, víno alebo nealko podľa výberu. V reštaurácii si kedykoľvek počas dňa môžete dať aj na dobrú kávu alebo čaj. Ráno sa podávajú raňajky formou bufetu.

Kde budete relaxovať?

Nemôžete si vybrať medzi wellness pobytom a aktívnou dovolenkou? V penzióne Avionika môžete mať oboje! Priamo v jeho priestoroch na vás totiž čaká príjemné wellness centrum. Oddýchnete si vo fínskej saune (6–8 osôb), zrelaxujete sa vo vírivke (6 osôb) a načerpáte novú energiu v parnom boxe. Zo štýlového wellness so sviežim interiérom vyjdete ako noví.

Cestujete s deťmi?

Na záhrade penziónu čaká na najmenších návštevníkov detské ihrisko so šmykľavkou, preliezačkou a trampolínou.

Niečo naviac

Čo tak letné grilovanie? V penzióne si oddýchnete na vonkajšej terase, kde si môžete zapožičať gril a pripraviť vlastné dobroty. Oceníte aj uzamykateľnú lyžiareň a úschovňu bicyklov.

Penzion Avionika

Penzion Avionika

Dukelská 47 , Kovářská
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Vojtěch Beer IČ: 08752052


+420 775 866 954

info@penzionavionika.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
0,9 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec
Boží dar
Boží dar
Rozhľadňa Blatenský vrch
Rozhľadňa Blatenský vrch