Pobyt v Penzióne U Tří Jasanů u Znojma a národného parku Podyjí je ideálny pre milovníkov vína a pamiatok južnej Moravy. V cene sú chutné raňajky aj poukaz do reštaurácie či pizzérie. Tešte sa aj na vstup do Louckého kláštora alebo fľašu vína.

O ubytovaní

Penzión U Tří Jasanů sa nachádza v juhomoravskej vinárskej obci Nový Šaldorf - Sedlešovice, ktorá je považovaná za okrajovú časť Znojma (4 km). Malebná okolitá krajina má čo ponúknuť milovníkom vína, kultúry i prírody.

Z kultúrnych pamiatok v okolí by ste nemali vynechať návštevu Louckého kláštora (2,3 km), ktorý sa radí k najväčším kláštorom v Českej republike a jeho história siaha až do 12. storočia. Za návštevu určite stojí aj Znojemský hrad (5 km), jedna z českých kultúrnych pamiatok, alebo barokový kostol svätého Mikuláša (3 km) s unikátnou kazateľnicou. V meste Znojme sa nakoniec môžete prejsť nielen po uliciach, ale aj pod nimi, k obľúbeným turistickým atrakciám totiž patrí aj znojemské podzemie (3 km).

Z mesta do prírody je to, čo by kameňom dohodil. Vyraziť môžete napríklad do Národného parku Podyjí, ktorý je z ubytovania vzdialený len 4 km. Na dlhší výlet sa potom môžete vydať do Chránenej krajinnej oblasti Pálava (45 km), ktorá je preslávená svojou krásnou prírodou a môžete tu navštíviť napríklad zrúcaniny hradu Děvičky a Sirotčího hrádku, alebo prírodné atrakcie, ako je Milovický les a Křivé jazero.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej a nedávno zrekonštruovanej dvojlôžkovej izbe s interiérom ladeným do upokojujúcich farieb. K vybaveniu patrí drevený nábytok a moderná kúpeľňa so sprchovacím kútom. Samozrejmosťou je aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Ráno si v penzióne pochutnáte na raňajkách servírovaných formou bufetu. Na obed a večeru vám bude k dispozícii štýlová vinárska reštaurácia, ktorá je súčasťou penziónu. Tu na vás čaká poctivá domáca kuchyňa a výber jedál vo vidieckom štýle. Ochutnať môžete tiež miestne víno z vinárstva Hnanice. Na posedenie sa za pekného počasia hodí letná terasa, k reštaurácii patrí aj nový grilovací zrub.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou penziónu je novo vybudované wellness centrum, ktoré nájdete v pivničných priestoroch. Prehriať sa môžete v klasickej fínskej saune alebo parnej komore. Saunu aj paru je možné zarezervovať aj pre súkromnú skupinu.

Niečo naviac

Využiť môžete tiež úschovňu bicyklov v penzióne. Alebo si tu bicykel rovno aj požičať.

Penzion U Tří Jasanů

Penzion U Tří Jasanů

Nový Šaldorf 56/S , Nový Šaldorf-Sedlešovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Eva Molerová IČ: 62842099


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
14:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3,2 km
Zastávka
73 m
Aquapark
48,4 km

Tipy na výlet

Znojmo

Znojmo Tip na výlet

Južná Morava je jednou z najkrajších oblastí v Česku, keď k tomu navyše pripočítate priateľskú atmosféru a početné vínne pivnice, o skvelú dovolenku je postarané. Znojmo svojou polohou na kraji Národného parku Podyjí aj množstvom zaujímavých pamiatok spĺňa požiadavky na obľúbenú turistickú lokalitu. Ochutnajte miestne vína, kochajte sa malebným okolím a zapojte sa do bohatého kultúrneho diania.

Čo nevynechať pri návšteve Znojma:

  • Znojemský hrad s Rotundou sv. Kateřiny
  • Radničnú vežu
  • Znojemské podzemie
  • Vydajte sa aj na prehliadkovú trasu po hradobnom opevnení alebo do expozície pivovarníctva.

V Znojme zažijete neopakovateľnú atmosféru aj počas kultúrnych podujatí, ktoré sa tu konajú v priebehu celého roka. Najznámejšie je septembrové Znojemské historické vinobranie, ďalej potom Májové slávnosti, letné Hudobný festival, júnové Pivné slávnosti či augustové Slávnosti uhoriek.

Viac informácií
Kostol sv. Mikuláša
Kostol sv. Mikuláša
Znojemské podzemie
Znojemské podzemie
CHKO Pálava
CHKO Pálava