Vyrazte do Jáchymova, brány Krušných hôr, a užite si dovolenku plnú výletov a najrôznejších aktivít! V Pensione H na vás čakajú bohaté raňajky formou bufetu a relax v krytom bazéne a wellness centre. Perfektne oddýchnutí môžete vyraziť na výlet napríklad na Božídarské rašeliniská alebo na neďaleký Klínovec.

O ubytovaní

Pension H sa nachádza v malej obci Vršek, ktorá je súčasťou Jáchymova, tzv. brány do Krušných hôr. V blízkosti penziónu nájdete unikátne Eliášske údolie, ktoré dodnes nesie stopy po ťažbe strieborných a uránových rúd – tento proces obohatil línie krajiny o tzv. odvaly. Tie sú bohaté na vzácne minerály a poskytujú domov chráneným rastlinám.

Jednou z najvyhlásenejších destinácií v regióne je národná prírodná rezervácia Božídarské rašeliniská, ktoré sú podľa Ramsarskej dohody medzinárodne významným mokraďom. Cez oblasť vedie očarujúce náučný chodník tvorený z veľkej časti povalovým chodníkom. Za zmienku stojí aj najvyššie položené mesto v Česku - Boží Dar.

Fanúšikovia histórie môžu navštíviť pozostatok hradu Freudenstein, ktorý je pravdepodobne najmladším hradom na našom území. V dojazdovej vzdialenosti leží gotický Horný Hrad, ktorý skrýva napríklad pôvodný vyrezávaný drevený strop v rytierskej sále a gotické poschodové pivnici.

Možnosť zimných radovánok v okolí zaisťuje skiareál Náprava so štyrmi kilometrami zjazdoviek a tromi vlekmi. Neďaleko ubytovania je známe lyžiarske stredisko Klínovec, ktoré ponúka 31,5 km zjazdoviek alebo lyžiarsku školu. Ide o jeden z najobľúbenejších skiareálov v ČR.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii s interiérom zariadenom v horskom štýle s drevenou výzdobou si pochutnáte predovšetkým na domácej kuchyni a regionálnych špecialitách.

Kde budete relaxovať?

Po výletoch a celodenných aktivitách si perfektne oddýchnete vo wellness centre so saunou a vírivkou. Alebo si zaplávajte v krytom bazéne.

Niečo naviac

Pre aktívnych hostí je v areáli penziónu k dispozícii multifunkčné športové ihrisko s umelým trávnikom, ktoré môžete využiť napríklad na tenis, minifutbal či nohejbal, a posilňovňa. Využiť môžete tiež požičovňu bežeckých lyží a horských bicyklov.

Pension H

Pension H

Vršek 36 , Jáchymov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jaroslav Hořt IČ: 10051953


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc - do 10 kg
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4,9 km
Vzdialenosť od kúpeľov
8,3 km
Zastávka
82 m
Zjazdovka
6,3 km
Bežkovanie
6,3 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Klínovec
Klínovec
Kúpele Jáchymov
Kúpele Jáchymov