Výnimočne čistý vzduch, liečivé bahno, nádherná príroda a vynikajúca gastronómia - Hotel Ventus Natural & Medical SPA skrátka má svojim hosťom čo ponúknuť. Pochutnáte si na skvelých raňajkách aj večeriach formou bufetu, oddýchnete si vo wellness s bazénom a saunami a užijete si krásne výlety po okolí aj zábavné aktivity. Navyše ide o perfektné miesto aj pre rodiny s deťmi, ktoré sa vyšantia okrem iného na vonkajšom ihrisku a v detskom kútiku.

Overené Travelkingom

“Mesto Gołdap je preslávené minerálnou vodou, promočnými vežami a najčistejším ovzduším v Poľsku. Samotný Hotel Ventus Natural & Medical SPA ponúka vrelú atmosféru spolu s vysokým komfortom odpočinkového rezortu so záhradou, vonkajšou relaxačnou zónou a wellness s bazénom a saunami. Umiestnený je hneď pri pláži, a tak si užijete aj kúpanie v čistej jazernej vode. Vynikajúce jedlo, krásny interiér, príjemný a ochotný personál - pobyt bol skrátka bez chybičky.” Prečítajte si celú recenziu

Kamila Górecka - Kirwiel - Obchodný tím
Osobne overené v: Júni 2023

O ubytovaní

Hotel Ventus Natural & Medical SPA **** sa nachádza v mestečku Gołdap, jedinom kúpeľnom stredisku na Mazúrach, ktoré je známe aj svojím liečivým bahnom a najčistejším vzduchom v Poľsku. Okolie vás očarí najmä svojou krásnou prírodou, mesto leží na brehu rovnomenného jazera a je obklopené hustými lesmi. Využiť môžete aj sieť cyklotrás a turistických chodníkov.

V lete vás poteší piesočnatá pláž pri jazere Gołdap, vzdialená len 100 metrov. Je to skvelé miesto pre rodiny, okrem iného aj preto, že pláž strážia profesionálni plavčíci. Okrem kúpania si tu môžete vyskúšať plavbu na plachetnici alebo kanoe alebo si zahrať plážový volejbal. Na kanoe alebo kajaku sa nemusíte plaviť len po jazere, v dosahu je niekoľko veľmi dobre splavných riek, vrátane Rospudy, Szeszupy, Czarnej Hańczy alebo Łaźnej Strugy. V zime budete mať len asi 6 km od 4 lyžiarskych vlekov, snowboardového parku a asi 2 km osvetlených, upravených zjazdoviek rôznej náročnosti. Len 100 metrov od hotela nájdete požičovňu lyží, ktoré môžete využiť na svahoch alebo na mnohých kilometroch bežeckých tratí.

Za zvieratami sa vyberte do Zoo Safari v dedinke Zatyki (12,9 km), kde môžete zblízka vidieť daniele, jelene, diviaky, muflóny, ako aj lamy, zebry a ťavy. Približne 30 km od Gołdapu sa nachádza aj rezervácia zubri vo Wolisku, ktorá bola založená v 50. rokoch 20. storočia. K ďalším obľúbeným výletným cieľom patria železničné mosty z rokov 1917-1918 a rozhľadňa v Stańczykoch (25 km) alebo historická vodárenská veža (2,4 km), ktorá ako jedna z mála stavieb v tejto oblasti prežila obe svetové vojny. Zaujímavá je aj pyramída v obci Rapa (24,7 km) alebo hrobka rodiny Farenheitovcov inšpirovaná pyramídami egyptských faraónov.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej izbe zariadenej v historickom štýle. Každá izba má súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a klimatizáciu, takže o vaše pohodlie bude postarané. K dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Izba Premium má rozlohu 20 m² a nájdete v nej manželskú posteľ alebo 2 samostatné postele, pracovný stôl, smart TV, set na prípravu kávy a čaju, minibar a trezor. V kúpeľni nájdete aj župany, papuče, toaletné potreby a sušič vlasov. Izba umožňuje prístelku, takže sa tu môžu ubytovať až 3 osoby.

Apartmán Junior má rozlohu 30 m² a je vybavený manželskou posteľou alebo dvoma samostatnými posteľami, rozkladacou pohovkou vhodnou pre dve osoby, smart TV, pracovným stolom, minibarom, súpravou na prípravu kávy a čaju a trezorom. V kúpeľni nájdete toaletné potreby, župany, papuče a sušič vlasov.

Na čom si pochutnáte?

Môžete sa tešiť na čerstvú domácu kuchyňu - vajcia od sliepok z voľného chovu, klobásy pripravené podľa tradičných receptov, zeleninu zo záhrady, chrumkavý chlieb, palacinky s marmeládou ako od babičky... Všetko sa pripravuje s dôrazom na čerstvosť a s maximálnym využitím vlastných a miestnych surovín.

Raňajky sa podávajú bufetovým spôsobom s domácimi údeninami, syrmi, vajíčkami, nátierkami a ďalšími dobrotami. K dispozícii je aj káva, čaj a džúsy. Na obed odporúčame vyskúšať klasické menu reštaurácie. A na večeru si opäť pochutnáte na bufete s 2 druhmi polievok, 3 hlavnými jedlami (vrátane vegetariánskej možnosti), šalátmi, dezertmi, ovocím, kávou a čajom.

Kde budete relaxovať?

Vo wellness zóne Bania Mazurskie sa budete cítiť ako v raji. Relaxujte v relaxačnom bazéne s hydromasážnymi lavicami alebo v saunovom svete s parnou, suchou a infračervenou saunou. Miestnou špecialitou je blatová sauna, ktorá kombinuje aromaterapiu, muzikoterapiu, farebnú terapiu a liečivé bahno. Práve ňou je stredisko známe.

Bazén a sauny dopĺňajú príjemné sprchy, soľné inhalatórium, vyhrievané tepidárium a slnečná lúka, kde sa môžete aj ľahko opáliť. K dispozícii je aj rôzne relaxačné, omladzujúce a skrášľujúce procedúry s použitím kozmetiky s prírodnými zložkami a rastlinnými výťažkami.

Cestujete s deťmi?

Hotel je dokonale pripravený na dovolenku s deťmi. Tie sa zabavia na pravidelných animáciách a užijú si vonkajšie ihrisko s hojdačkami, šmýkačkami a farebnými domčekmi alebo detský kútik. Pre väčšie pohodlie je k dispozícii kolíska, vanička, prebaľovací pult, zvlhčovač vzduchu, elektronický teplomer, vysoká stolička, podbradníky a detský riad.

Niečo naviac

V hoteli si môžete zahrať stolný tenis, stolný futbal a biliard a požičať si môžete aj stolové hry. Môžete si zacvičiť v posilňovni a večer si užiť s priateľmi alebo rodinou vo vonkajšom altánku s grilom.

Hotel Ventus Natural & Medical SPA ****

Hotel Ventus Natural & Medical SPA ****

Promenada Zdrojowa 12 , Gołdap
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Sławomir Gołubowicz IČ: 790197060


+48 629 15 60

recepcja@ventushotel.pl

Check In
od 16:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 100 Zł/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,6 km
Vzdialenosť od jazera
0,7 km
Zastávka
4 km

Tipy na výlet

Kúpeľné mesto Gołdap

Kúpeľné mesto Gołdap Tip na výlet

Vyberte sa za relaxom do kúpeľov Gołdap na Mazurách. V meste s najčistejším vzduchom v Poľsku si môžete oddýchnuť v moderných kúpeľoch so soľnou jaskyňou, minerálnymi prameňmi, bazénmi so slanou vodou a wellness centrom. Relaxovať môžete aj v kúpeľnom parku s upravenými chodníkmi a kvetinovými záhonmi. Postarané bude aj o vaše chuťové bunky. V miestnych reštauráciách môžete ochutnať nielen poľskú, ale aj litovskú a ruskú kuchyňu.

Čaká tu však na vás aj množstvo zábavy. Môžete si zahrať minigolf, bicyklovať sa po okolitých cyklistických chodníkoch alebo sa vybrať na prechádzku k priľahlému jazeru Goldap. V zime môžete využiť bežkárske trate alebo lyžiarsku stanicu Piękna Gora s jedinečnou otáčavou kaviarňou.

Viac informácií
Mazurská pyramída v obci Rapa
Mazurská pyramída v obci Rapa
Zoo Safari v obci Zatyki
Zoo Safari v obci Zatyki
Zubria rezervácia v obci Wolisko
Zubria rezervácia v obci Wolisko