Oddýchnite si v srdci Jeseníkov neďaleko Priessnitzových kúpeľov. V Hoteli Slunný dvůr *** si okrem chutnej polpenzie, užijete aj nové moderné wellness s bazénom, vírivkou a saunami. Pri hoteli je tiež detské a viacúčelové športové ihrisko, v okolí objavíte množstvo chodníkov pre peších aj cyklistov vedúcich k nie príliš frekventovaným jesenickým skvostom. V zime si zase užijete bežkovanie a lyžovanie v blízkych ski areáloch. V cene pobytu vás čaká aj rašelinový zábal či zapožičanie Nordic Walking palíc. Ubytovať sa môžete aj v luxusnom Apartmánovom štúdiu s privátnou perličkovou vaňou.

Overené Travelkingom

“Pobyt sme si skutočne užili. Hotel sa nachádza na krásnom mieste - výhľady z okien do krajiny boli úžasné. Izba bola priestranná, čistá, dokonca aj s gaučom a televíziou, čo skvele poslúžilo večernému odpočinku. Každé ráno sme sa tešili na vynikajúce raňajky, zvlášť na koláče. V okolí hotela je veľa miest, ktoré stojí za to vidieť, a od preskúmavania nás neodradilo ani daždivé počasie. Odporúčame hlavne prechádzku k liečivým jesenickým prameňom.” Prečítajte si celú recenziu

Alex Bendová - Marketingový tím
Osobne overené v: Septembri 2022

O ubytovaní

Hotel Slunný dvůr *** sa nachádza len 300 m od slávnych Priessnitzových kúpeľov v meste Jeseník. Príďte si oddýchnuť do hlbokých lesov CHKO Jeseníky s mnohými rozhľadňami, jaskyňami a krásnymi horskými hrebeňmi, na ktoré dohliada **Praděd 1 491 m n. m.

Blízke okolie hotela je späté najmä s Vincenzom Priessnitzom, nezabudnite sa preto pozrieť po jeho odkazoch v Múzeu Vincenze Priessnitze (290 m) či Priessnitzovej hrobke (550 m). Prejdite sa aj po kolonáde (700 m), Chodníku Vincenza Priessnitza s 9 zastaveniami a navštívte Balneopark (1 km), kde na vás čakajú ozdravné kúpele pre ruky a nohy, akupresúra a relaxácia v prírode.

Aktívnejší výletníci, samozrejme, nesmú vynechať horu Praděd (30 km), z ktorej uvidíte na celé pohorie Jeseníkov. Po ceste sa môžete zastaviť v horskej chate Švýcárna (23,8 km), postavenej v roku 1887, ktorá je známa svojou skvelou kuchyňou. Od chaty navyše vedie celý rad turistických ciest, pohodlne sa odtiaľto dostanete napríklad do Karlovej Studánky (27 km), kúpeľného mestečka s 8 minerálnymi prameňmi a krásnou historickou architektúrou.

K najbližšej zjazdovke to budete mať od hotela len 550 m, v zime vás tak čakajú úplne ideálne podmienky na lyžovanie. V okolí nájdete aj ďalšie lyžiarske areály, zájdite si napríklad do Ski Centra Miroslav (8 km), Skiparku Filipovice (13 km) so snowparkom, detským parkom a večerným lyžovaním, alebo do Ski areálu Červenohorské sedlo (19 km) s 2 svahmi.

Kde budete spať?

Ubytujete sa vo svetlej, komfortnej izbe s interiérom ladeným do prírodných farieb a modernou kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletnými potrebami. Všetky izby majú tiež WiFi pripojenie.

Dvojlôžková izba (25 m²) ubytuje maximálne 2 osoby na pohodlnej manželskej posteli, nie je tu možnosť prístelky. Okrem postele je vybavená aj šatníkovou skriňou, televíziou a písacím stolom.

Dvojlôžková izba s možnosťou prístelky (26 m²) je vybavená manželskou posteľou a rozkladacou pohovkou, na ktorej je možné nachystať prístelku pre ďalšiu osobu. K vybaveniu izby ďalej patrí televízia, písací stôl a šatníková skriňa.

Trojlôžková izba (28 m²) ponúkne komfortnú manželskú posteľ a samostatné jednolôžko. Nechýba ďalšie štandardné vybavenie vo forme televízie, písacieho stola a šatníkovej skrine.

Suite (39 m²) alebo apartmán sa skladá zo samostatnej spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s jednolôžkom a rozkladacou pohovkou, celkovo je táto izba vhodná maximálne pre 4 osoby. Nechýba písací stôl, televízia a skriňa, výhodou je krásny výhľad na okolité hory.

Luxury Studio s perličkou je exkluzívna izba pre náročných. Súčasťou apartmánu s veľkosťou 40 m² je totiž veľká vaňa, v ktorej si vychutnáte luxusný perličkový kúpeľ. K vybaveniu ďalej patrí manželská posteľ, pohovka, sada na prípravu kávy a čaju, minibar, televízia a kúpeľňa so sprchovacím kútom. Izba je vhodná pre 2 osoby.

Na čom si pochutnáte?

Tešiť sa môžete na poctivú polpenziu v príjemnej hotelovej reštaurácii Sun s letnou záhradkou. Raňajky formou bufetu vám ponúkne široký výber najrôznejších dobrôt, od údenín a syrov cez vajcia v rôznych úpravách až po vynikajúce buchty a koláče. Na konci dňa sa zase posilníte trojchodovou večerou. Miestni kuchári sú majstrami v príprave špecialít z hovädzieho a bravčového mäsa s rôznorodými omáčkami, ale aj vynikajúcich múčnikov a ľahkých šalátov. Svoje chuťové poháriky potešíte aj návštevou lobby baru Moon.

Kde budete relaxovať?

Po návrate z výletu na Praděd alebo bližší Šerák môžete uvoľniť svoje natiahnuté svalstvo priamo v hoteli - v novom modernom wellness centre. Nájdete tu jediný bazén so slanou vodou v Jeseníku, oddýchnete si v horúcej vírivke a dôkladne sa zapotíte vo fínskej saune alebo aroma parnej saune. Nechýba ani pestrá ponuka masáží, zábalov a rituálov, vyskúšajte si napríklad parafínový zábal, medový rituál alebo masáž s lávovými kameňmi.

Cestujete s deťmi?

Ak sa do Jeseníkov chystáte s deťmi, uvítate pri hoteli detské ihrisko s preliezačkami a šmýkačkami.

Niečo naviac

Využite viacúčelového športové ihrisko na futbal, volejbal, nohejbal, bedminton alebo pétanque priamo pri hoteli.

Hotel Slunný dvůr ***

Hotel Slunný dvůr ***

Priessnitzova 458/8 , Jeseník
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Slunný dvůr s.r.o. IČ: 29294401


+420 777 453 791

recepce@hotelslunnydvur.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 50 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,7 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
8 km
Bežkovanie
8 km