Láka vás výlet do USA, americká kultúra a legendárna cesta Route 66? Pre malú ochutnávku nemusíte cestovať vôbec ďaleko - užite si dokonalú americkú atmosféru v domčeku Tiny House Black Swallow. Útulné ubytovanie, vonkajšia terasa, poriadny gril a letný bazén, čo viac si na dovolenke priať? Tešiť sa môžete aj na chutný raňajkový balíček a zaujímavé atrakcie v okolí. Urobte si napríklad výlet do Olomouca, vzdialeného len 11 km.

Vedeli ste, že...?

Za zrodom Tiny House Black Swallow stoja manželia Zindlerovci, umelci, divadelníci a filmári, ktorí sa počas cestovania po USA zamilovali do miestnej kultúry a rozhodli sa priniesť kúsok Ameriky aj do Česka. O svojich cestách natočili dokonca 3 celovečerné filmy, ktoré odvysielala Česká televízia. Počas dovolenky v Tiny House budete mať skvelý námet na tematický filmový večer.


O ubytovaní

Domček Tiny House Black Swallow je malý domček inšpirovaný okolím legendárnej americkej diaľnice Route 66, ktorá spája východ USA so západom. Atmosféra americkej púšte na vás bude dýchať už z exteriéru domu a takmer sa vám nebude chcieť veriť, že ste stále na moravskom vidieku, len kúsok od Olomouca.

A kam sa vybrať na výlet? Jedným z najzaujímavejších cieľov v okolí je, samozrejme, mesto Olomouc (11 km). Vezmite deti do zoologickej záhrady s krásnou rozhľadňou alebo do aquaparku s jedným z najdlhších toboganov v Českej republike. Milovníci historických pamiatok môžu navštíviť kláštor Hradisko, radnicu s orlojom, arcibiskupský palác a množstvo zaujímavých kostolov. Za návštevu stojí aj Múzeum umenia, Vlastivedné múzeum a Arcidiecézne múzeum.

Pešo sa môžete prejsť k Pamätníku oslobodenia (1,6 km) na vrchu Hradisko alebo na bicykli k priehrade Tršice (5,9 km), kde sa v lete môžete okúpať. V zime vyskúšajte neďaleké lyžiarske strediská, napríklad Hrubá Voda (19,2 km) alebo Hlubočky (12,1 km). Zaujímavé atrakcie nájdete aj v bezprostrednej blízkosti domu. Len 250 m od ubytovacieho zariadenia sa nachádza stajňa s koňmi a domácimi zvieratami, kde si môžete dohodnúť výučbu jazdy na koni. V 300 m vzdialených Hostkoviciach sa nachádza aj veľké detské ihrisko, kde môžete zabaviť svoje deti.

Kde budete spať?

Do „Tiny House“ alebo malého domčeku sa bez problémov zmestia až 4 osoby a počas pobytu ho budete mať celý pre seba. Interiér je zariadený v americkom štýle vrátane typických plechových nápisov s retro motívmi a ďalších dekorácií. Základom domčeka je lodný kontajner a postavil ho známy YouTuber Marek Popálený, ktorý sa špecializuje na stavbu vecí z lodných kontajnerov. Môžete sa pozrieť, ako tento moderný spôsob bývania vyzerá.

V oddelenej spálni s manželskou posteľou budete mať dostatok súkromia, zatiaľ čo v obývacej izbe je rozkladacia pohovka, ktorá slúži ako prístelka pre 2 osoby. K dispozícii je plne vybavený kuchynský kút vrátane varnej dosky, drezu, kávovaru a chladničky, kúpeľňa so sprchovacím kútom a WC, TV a WiFi. Na priestrannej vonkajšej terase s posedením a poctivým grilom sa budete cítiť ako na pravom americkom ranči.

Na čom si pochutnáte?

Čo by to bolo za pobyt v americkom štýle bez poctivých amerických raňajok? Ráno dostanete balík kvalitných ingrediencií, z ktorých si pripravíte skutočnú hostinu. Počas dňa si vyskúšajte svoje kulinárske zručnosti v plne vybavenej kuchyni alebo na grile.

Kde budete relaxovať?

V lete si môžete vychutnať relax pri vonkajšom bazéne so solárnym ohrevom a chytanie bronzu na posteli. K bazénu patrí aj vonkajšia solárna sprcha, ktorá vás v horúcom lete krásne osvieži.

TINY HOUSE Black Swallow

TINY HOUSE Black Swallow

Ranch 66, Hostkovice č.ev. 4 , Tršice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Bc. Petra Zindler IČ: 74386662


+420 603 758 191

ranch66@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4,2 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
14 km
Zjazdovka
12,1 km
Bežkovanie
12 km

Tipy na výlet

Olomouc

Olomouc Tip na výlet

Olomouc je nielen živým študentským mestom, v ktorom nie je núdza o skvelé kaviarne, bary a reštaurácie. Nájdete tu nespočetné množstvo pamiatok a zaujímavých miest, ako sú kláštory a chrámy, vyhliadky, múzeá i rozľahlé parky. Dominantou mesta je barokový stĺp Najsvätejšej Trojice na Hornom námestí, zapísaný od roku 2001 medzi pamiatky UNESCO.

Čo patrí ku skvostom Olomouca?

  • Radnica s orlojom
  • Súbor šiestich olomouckých barokových fontán
  • Olomoucký hrad
  • Z múzeí navštívte Arcidiecézne múzeum, Múzeum umenia Olomouc alebo Vlastivedné múzeum. Neďaleko Olomouca, v Lošticiach, sa nachádza Múzeum Olomouckých tvarôžkov.

Nevynechajte ani miestnu zoologickú záhradu na Svatom Kopečku, kde na vás čaká okrem iného tiež priechod výbehom opíc, obrie akvárium alebo rozhľadňa. Na Svatom Kopečku, ktorý sa nachádza asi 5 km od Olomouca, leží tiež nádherná Bazilika Panny Márie, ktorá je vyhľadávaným pútnickým miestom.

Viac informácií
Zoo Olomouc
Zoo Olomouc
Olomoucké parky a skleníky
Olomoucké parky a skleníky
Hrad Šternberk
Hrad Šternberk