Vydajte sa za tradičným folklórom a pohostinnosťou na Slovácko, sotva 30 km od hraníc so Slovenskom. Slovácký dvůr vás ubytuje v chatách alebo v penzióne, kde na vás čaká tiež rozsiahly areál plný športového vyžitia a príležitostí na oddych. Nájdete tu prírodný biotop určený na kúpanie, lezecké centrum pre deti, volejbalové ihrisko, rozhľadňu alebo ohnisko. Navyše si pochutnáte na výborných raňajkách či polpenzii z domácich surovín od miestnych farmárov.

O ubytovaní

Slovácký dvůr nájdete len pár kilometrov od hraníc so Slovenskom, priamo v srdci Moravského Slovácka, v regióne známom pre svoj tradičný folklór, dobré jedlo a krásnu prírodu. V okolí Ostrožskej Novej Vsi na vás čaká mnoho parádnych výletných cieľov pre peších i milovníkov cyklistiky. Ubytovanie sa nachádza v rozsiahlom areáli s bohatým vyžitím, reštauráciou, športoviskom a prírodným kúpaním. Idylická dovolenka na Morave môže začať!

Slovácko je kultúrne bohatý región na južnej Morave v okolí Hodonína (32 km) a Uherského Hradiště (8 km). Turisti tu spoznajú krásu tradícií, ochutnajú typickú kuchyňu a znamenité víno z okolitých viníc. V kraji preslávenom svojou pohostinnosťou budete mať stále čo objavovať. Vydajte sa napríklad na zámok do Veselí nad Moravou (9 km), na hrad Buchlov (24,4 km) alebo spoznajte svojráznu krajinu Bielych Karpát (16 km) či mnoho prírodných pamiatok v okolí.

Ostrožská Nová Ves je slováckou dedinou ležiacou v rovine pri rieke Moravy, len pár kilometrov južne od Uherského Hradiště. Obec preslávili predovšetkým sírnaté kúpele (1,4 km), kde sa liečia mnohé zdravotné neduhy pomocou kúpeľov v miestnych minerálnych vodách. Pri kúpeľnom komplexe sa nachádza aj krásny park, ktorý láka na pokojné prechádzky.

Ďalším miestnym lákadlom sú rozsiahle Štrkopieskové jazerá (2,6 km). V lete sa osviežite v ich čistej vode a oddýchnete na trávnatej, kamenistej alebo piesočnatej pláži. S deťmi sa vydajte na Včelí náučný chodník (2,7 km) alebo do prírodnej pamiatky Lázeňský mokřad (1,6 km), ktorý je domovom vzácnych rastlín a živočíchov.

Vďaka skvelej polohe ubytovania budete mať celé Slovácko ako na dlani. Pokiaľ sa budete chcieť dozvedieť niečo nové z histórie a kultúry, vydajte sa do Uherského Hradiště (8 km). Nechajte sa okúzliť historickým centrom s barokovým kostolom, okoštujte regionálne víno vo vinárskych uličkách v Mařaticiach alebo sa vyšplhajte na rozhľadňu Rovnina (10 km).

Kde budete spať?

V areáli Slováckeho dvora máte niekoľko možností ubytovania. Na výber sú izby s rôznou kapacitou v budove penziónu, alebo súkromné rybárske chatky a vinárske búdy (od apríla do októbra). Nech už sa ubytujete kdekoľvek, môžete sa spoľahnúť na dostatok súkromia a pohodlia. Pripojenie k WiFi je v hlavnej budove.

  • Penzión: V penzióne sa môžete ubytovať v izbách s 2 až 4 lôžkami. Vyspíte sa tu na pohodlných manželských alebo oddelených posteliach. Ďalej vám bude k dispozícii vlastná kúpeľňa so sprchou a toaletou. Nechýba ani fén, chladnička a televízia.

  • Vinárska búda v štýle slováckeho sedliackeho domu ubytuje 4 až 5 osôb. Tvorí ju miestnosť s vybaveným kuchynským kútom s chladničkou a jedálenským posedením a 2 priechodné spálne. V jednej spálni sú 2 oddelené postele a v druhej trojlôžko. K dispozícii je vlastná kúpeľňa so sprchou a WC, krytá terasa s posedením a zdieľaná úschovňa bicyklov.

  • Rybárska chata apartmánového typu má 1 samostatnú spálňu a 1 miestnosť s rozkladacím gaučom a kuchynskou linkou a chladničkou. Chata má vlastnú terasu a kúpeľňu so sprchou a toaletou.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii Slovácký dvůr zistíte, ako chutí tradícia! Každý deň si sem budete môcť zájsť na poludňajšie menu, ku ktorému dostanete navyše vodu zadarmo a v pondelok, stredu a piatok dokonca aj dezert. Milovníci dobrého jedla ocenia, že v cene menu je aj polievka. K jedlu si dáte aj čapované pivo, nealko nápoje alebo kávu.

A čo dobré vám pripravia? Tešiť sa môžete na tradičné recepty, podľa ktorých varili české babičky a mamičky. Dokonalú chuť miestnych pokrmov majú na svedomí čerstvé a lokálne suroviny. Pochutnáte si domácom pečive a syroch, údeninách z hotelovej udiarne a dobrotách od miestnych farmárov. Nezabudnite si dopriať vybrané špeciality šéfkuchára – bravčové koleno s kosťou, sviečková na smotane a hlavne nadýchaný veterník s kopou krému.

V letnej sezóne sa okrem reštaurácie občerstvíte v záhradnom bufete s krytou terasou. Posilníte sa tu pred cyklovýletom do okolia alebo si sem odbehnete z prírodného kúpaliska.

Kde budete relaxovať?

Letnú idylku pri vode zažijete priamo v areáli ubytovania. Vykúpete sa v prírodnom biotope so šmykľavkou a priestorom na opaľovanie.

Cestujete s deťmi?

Deti sa budú v hotelovom areáli mať ako v rozprávke. V lete sa vyšantia v prírodnom biotope so šmykľavkou, na detskom ihrisku alebo detskom lanovom centre. Vyšplhať môžu aj na rozhľadňu s výhľadom na celý areál.

Niečo naviac

V areáli ubytovania Slovácký dvůr sa nudiť v žiadnom prípade nebudete. Čaká vás tu obrovské množstvo vyžitia. Zahráte si pétanque, vykúpete si v prírodnom kúpalisku alebo si zarybárčite. Športovci si môžu prenajať viacúčelové ihrisko alebo volejbalový kurt a cyklisti zase ocenia bezplatnú úschovu bicyklov. Večery si môžete spestriť táborákom vďaka záhradnému ohnisku.

Slovácký dvůr

Slovácký dvůr

Nádražní 1010 , Ostrožská Nová Ves
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Slovácký dvůr s.r.o. IČ: 07473451


777 303 246

recepce@slovackydvur.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
150 Kč/noc (možné iba v chatkách)
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od jazera
0,6 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
7,6 km
Zjazdovka
23,8 km
Bežkovanie
26,9 km

Tipy na výlet

Slovácko

Slovácko Tip na výlet

Oblasť nekonečných vinohradov, krásnej prírody, dobrej nálady a mnohých zaujímavých historických i kultúrnych pamiatok - to je Slovácko. Nechajte sa vtiahnuť do jedinečnej atmosféry južnej Moravy a užite si ústretovosť tunajších ľudí v jednom z mnohých vínnych pivníc. Pokiaľ máte záujem o túru alebo príjemnú prechádzku na bicykli, ste tu správne, rovnako ako ak vás zaujímajú starobylé hrady a zámky.

Čo nevynechať pri návšteve Slovácka?

  • Hrad Buchlov
  • Zámok Buchlovice
  • pútnické miesto Velehrad

Vydajte sa aj do Archeoskanzenu Modrá, Uherského Hradišťa alebo Veselí nad Moravou. V Starém Měste navštívte Pamätník Veľkej Moravy a unikátnu Kovozoo.

Viac informácií
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Aquapark Uherské Hradiště
Aquapark Uherské Hradiště
Baťov kanál
Baťov kanál