Láka vás výlet do USA, americká kultúra a legendárna cesta Route 66? Pre malú ochutnávku nemusíte cestovať ďaleko – užite si dokonalú americkú atmosféru v Zlatokopeckej chate Arizona. Útulné ubytovanie a letný bazén, čo viac si na dovolenke priať? Tešiť sa môžete aj na chutný raňajkový balíček a zaujímavé atrakcie v okolí. Urobte si napríklad výlet do Olomouca, vzdialeného len 11 km.

Za zrodom Zlatokopeckej chaty Arizona stoja manželia Zindlerovci, umelci, divadelníci a filmári, ktorí si pri cestách po USA zamilovali miestnu kultúru a rozhodli sa kúsok americkej kultúry priviesť si späť domov. O svojich cestách natočili dokonca 3 celovečerné filmy, vysielané Českou televíziou. Počas vašej dovolenky v chate tak máte rovno skvelý námet na tematický filmový večer.


O ubytovaní

Zlatokopecká chata Arizona je útulné ubytovanie inšpirované starou zlatokopeckou dedinou Oatman na Route 66, spájajúcej východ USA so západom. Atmosféra divokého západu na vás bude dýchať už z exteriéru chaty a skoro sa vám nebude chcieť veriť, že ste stále ešte na moravskom vidieku, len kúsok od Olomouca.

A kam vyraziť na výlet? Jedným z najzaujímavejších cieľov v okolí je samozrejme mesto Olomouc. S deťmi vyrazte do zoologickej záhrady s krásnou vyhliadkovou vežou alebo do aquaparku s jedným z najdlhších toboganov v ČR. Milovníci historických pamiatok môžu obísť kláštor Hradisko, radnicu s orlojom, arcibiskupský palác a množstvo zaujímavých kostolov. Za návštevu stojí aj Múzeum umenia, Vlastivedné múzeum alebo Arcidiecézne múzeum.

Pešo si môžete zájsť k Pamätníku oslobodenia na kopci Hradisko, na bicykli si zase môžete zájsť napríklad k priehrade Tršice, kde si v lete aj zaplávate. V zime zase vyskúšajte neďaleké ski areály, napríklad Hrubou Vodu alebo Hlubočky. Zaujímavé atrakcie ale nájdete aj v bezprostrednom okolí chaty. Len kúsok od ubytovania čaká ranč s koňmi a domácimi zvieratami, kde si môžete dohodnúť aj jazdecké lekcie. Priamo v Hostkoviciach je aj veľké detské ihrisko, kde skvele zabavíte vaše ratolesti.

Na čom si pochutnáte?

Čo by to bol za pobyt v americkom štýle bez poctivých amerických raňajok? Ráno dostanete balíček kvalitných surovín, z ktorých si pripravíte skutočné hody. Počas dňa zase môžete preveriť svoje kulinárske schopnosti vo vybavenej kuchyni alebo pri grile.

Kde budete relaxovať?

Cez leto si užijete odpočinok a zábavu pri vonkajšom bazéne so solárnym ohrevom a chytíte bronz na ležadle. K bazénu patrí aj vonkajšia solárna sprcha, ktorá vás v sparnom lete krásne osvieži.

V areáli nájdete aj vyhrievaný kúpací sud s tryskami a romantickým osvetlením, kde si po predchádzajúcej rezervácii môžete dopriať úžasné chvíľky relaxu.

Zlatokopecká chata Arizona

Zlatokopecká chata Arizona

Hostkovice č. ev. 4 , Tršice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Bc. Petra Zindler IČ: 74386662


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Minibar
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od jazera
5,9 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
13,6 km

Tipy na výlet

Hvezdáreň Josefa Sienela

Hvezdáreň Josefa Sienela Tip na výlet

Obráťte zrak ku hviezdam a prezrite si ich skutočne z blízka. Dopomôže vám k tomu vybavenie Hvezdárne Josefa Sienela týčiacej sa v kopcoch nad priehradou Lošov. Hvezdáreň ponúka pozorovanie hviezdnej oblohy pre širokú verejnosť a odporúča rozdeliť sledovanie do dvoch návštev. Prvý raz príďte, keď bude mesiac v prvej štvrtine, vtedy sa najlepšie pozorujú dvojhviezdy, planéty i samotný mesiac. Druhú návštevu si naplánujte na bezmesačnú noc - cez ňu najlepšie vidno hviezdokopy, hmloviny i galaxie.

Viac informácií
Priehrada Lošov
Priehrada Lošov
Ski areál Hlubočky
Ski areál Hlubočky
Zoo Olomouc
Zoo Olomouc