Hola hola, dovolenka pri Balatone volá! Vyrazte do malebného mestečka Balatonföldvár, ubytujte sa v Jade Panzió a užite si krásny pobyt len 15 minút chôdze od brehu najväčšieho stredoeurópskeho jazera. Za kúpaním navyše nebudete musieť ani tak ďaleko, priamo pri penzióne nájdete vonkajší bazén. Tešiť sa môžete aj na chutné raňajky či polpenziu a bohaté možnosti vyžitia (ping pong, športové ihrisko, gril...).

O ubytovaní

Jade Panzió sa nachádza v krásnom mestečku Balatonföldvár, na brehu jazera Halastó a len cca 15 minút chôdze od perly Maďarska – Balatonu (1 km). Ide teda o ideálne prostredie na dovolenku plnú zaujímavých výletov a aktivít.

V lete si na pláži pri Balatone budete pripadať ako pri mori a možnosti sú tu podobné - okrem kúpania si môžete vyskúšať rôzne vodné športy alebo si užiť plavbu loďou. Pokiaľ nepatríte k vodným živlom, možno vás zláka cyklovýlet po slávnej trase Balaton Ring alebo pešia prechádzka po okolí. Pokiaľ patríte k milovníkom prírody a zvierat, urobte si výlet do prírodnej rezervácie Töreki (15 km), na polostrov Tihany (9,5 km) alebo do zoologickej záhrady Veszprém (35,5 km).

Ak preferujete trochu aktívnejšie trávenie dovolenky, vyskúšajte jazdu na motokárach Balaton Go-Kart (8,6 km) alebo na bobovej dráhe a ďalších atrakciách v zábavnom parku Balatoni Bob (51,2 km). Zábavu aj adrenalín si užijete aj v dobrodružnom parku Zamárdi (8,1 km), kde na vás čakajú rôzne lanové chodníky a tiež populárny ziplining. Vyraziť môžete aj za pamiatkami, napríklad do mestečka Balatonfüred (16,8 km). Uvidíte tu hneď 3 kostoly a panské sídlo Gomba z 18. storočia, ktoré je spolu s ďalšími budovami súčasťou maďarského národného dedičstva.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z komfortne vybavených izieb či apartmánov. Izby sú vhodné pre 2-3 osoby a disponujú televíziou, WiFi pripojením, vlastnou kúpeľňou, varnou kanvicou, chladničkou a mikrovlnnou rúrou. Apartmány ubytujú až 6 osôb a nájdete v nich navyše aj malú kuchynku s varičom.

Na čom si pochutnáte?

Jedlá pre hostí sa servírujú v neďalekej reštaurácii Platan (700 m), zameranej na maďarské, ale aj medzinárodné špeciality. V útulnom prostredí si tu môžete dopriať aj šálku kávy či večerný pohár vína.

V penzióne je navyše k dispozícii aj vonkajší gril a vybavenie na grilovanie, blysnúť sa tak môžete aj svojím kuchárskym umením.

Kde budete relaxovať?

Na odpočinok aj zábavu vám v lete poslúži vonkajší bazén v krásnom zátiší upravenej záhrady.

Cestujete s deťmi?

Najmenší hostia sa vyšantia nielen v bazéne, ale aj na detskom ihrisku s preliezkami a na šmykľavke.

Niečo naviac

Aktívnejší jedinci určite radi využijú športové ihrisko, stôl na ping pong alebo možnosť zapožičania elektrických bicyklov.

Jade Panzió

Jade Panzió

Tó u. 11. , Balatonföldvár
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Földvár Platán Bt. IČ: 14-09-001440


+36 84 340 797

info@jadepanzio.hu

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
50 m
Vzdialenosť od jazera
0,9 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe a práve kvôli jeho veľkosti sa mu v maďarčine hovorí tiež Magyar tenger - Maďarské more. Dnes sa táto kedysi najobľúbenejšia letná destinácia stáva medzi Slovákmi opäť veľmi populárna. A niet divu, na svoje si tu prídu rodiny s deťmi, rybári, jachtári, surfisti, cyklisti i seniori. Mladí tu nájdu veľa možností zábavy až do ranných rodín, staršia generácia môže relaxovať v preslávených kúpeľoch. V okolí jazera sa ich nachádza hneď niekoľko.

Čo všetko môžete robiť pri Balatone?

  • vodné športy: napríklad surfing, vodné lyže, vodné bicykle
  • rybárčenie
  • pešia turistika
  • cykloturistika
  • kúpeľné procedúry

Z turistických cieľov možno menovať krásny barokový zámok Helikon, múzeum kočiarov či múzeum hračiek, v ktorom si deti budú pripadať ako v raji. Ak počas výletov vyhladnete, rozhodne nemusíte zúfať, pretože miestna ponuka pokrmov je naozaj široká. Dať si môžete napríklad aj u nás obľúbené langoše, rôzne upravované ryby alebo pikantnú rybiu polievku halászlé. Ďalej môžete vyskúšať túrógombóc - tvarohové knedle so smotanou a cukrom alebo studené ovocné polievky.

Viac informácií
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring
Siófok
Siófok
Otvorená pláž Zamárdi
Otvorená pláž Zamárdi