Vydajte sa oddýchnuť si do nádhernej prírody Bavorského lesa. Dizajnový hotel Das Kronberg vám prinesie pobyt, na ktorý len tak nezabudnete. Čaká vás raňajky, neobmedzené wellness a množstvo aktívneho vyžitia s kartou AktivCARD Bavorský les. Vydajte sa na pešie aj cyklo výlety a nechajte si ukradnúť srdce miestnou kopcovitou krajinou.

O ubytovaní

Hotel Das Kronberg leží v kúpeľnom mestečku Bodenmais na úpätí Veľkého Javoru. Krásne prostredie nemeckej Šumavy pôsobí blahodárne na telo aj myseľ. Pozýva na relax uprostred panenskej prírody, ale aj na športové aktivity v horskej krajine. Vydajte sa sem za kráľovským odpočinkom, ktorý sa v kombinácii s bavorským pohostinstvom stane nezabudnuteľným zážitkom.

Kúpeľné mestečko Bodenmais (česky sa miesto zvykne nazývať aj Boží Mysl) je zasadené do pôvabnej krajiny Bavorského lesa. Kultúrne a turistické centrum nemeckej časti Šumavy sa môže pochváliť dlhou banskou históriou. Keď v roku 1945 získalo mesto titul klimatických kúpeľoch, vyrástlo tu niekoľko kúpeľných budov. Dnes tu navštívite kúpeľný bazén, park alebo špeciálne terapie v štôlňach. Populárne sú aj chodníky v okolí, obzvlášť trasa vedúca k vodopádom Rißloch (2,3 km).

Po celý rok je blízke okolie Bodenmaisu bohatým zdrojom aktívnej zábavy. V lete sem tiahne predovšetkým pešia turistika a parádna sieť cyklotrás. Na potulkách miestnou krajinou uvidíte množstvo prírodných zaujímavostí. Za zmienku stojí turistická trasa Goldsteig medzi Veľkým Javorom a Elkom. Určite nevynechajte ani výlet na Striebornú horu (1,5 km) týčiaci sa hneď nad mestom. V zime zase oceníte početné zjazdovky, biele stopy aj príležitosti na sánkovanie. So zľavovou kartou AktivCARD navyše získate množstvo služieb v Bavorskom lese výhodnejšie.

Samotnou kapitolou je Bavorský les, ktorým sa vinie 300 km značených turistických trás a 200 km cyklotrás. Prezriete si tu ľadovcové jazerá, napríklad Roklanské jazero (35 km), prírodný Kneippov kúpeľ v Spiegelau (32 km) alebo zvieracie výbehy pri informačnom centre NP Bavorský les. Príjemný zážitok sľubuje tiež Chodník korunami stromov Neuschönau (45 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z luxusných dvojposteľových izieb, ktorá vás zaujme svojím moderným dizajnom vyladeným do posledného detailu. V štýlových interiéroch sa budete cítiť príjemne a útulne. Vo vlastnej kúpeľni vám bude k dispozícii vaňa alebo sprcha, toaleta, bidet a fén. Samozrejmosťou je potom bezplatné pripojenie k WiFi.

Na výber máte dva varianty izieb:

  • Dvojlôžková izba typu 1 je veľmi priestranná izba s rozlohou 45 m² s manželskou posteľou, posedením s gaučom a kresielkom, písacím stolom, televíziou, chladničkou a šatníkovou skriňou. Ďalej je súčasťou izby balkón s výhľadom. V kúpeľni je vaňa alebo sprcha. Počká tu na vás aj kúpacia taška a župan, ktorý využijete vo wellness zóne.

  • Dvojlôžková izba typu 5 je menšia (20 m²), ale zato veľmi útulná. K vybaveniu patrí manželská posteľ, šatníková skriňa, písací stôl, televízia a chladnička. V kúpeľni je sprcha, župan a kúpacia taška.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli sa každé ráno servírujú bohaté raňajky formou bufetu. Pochutnáte si na čerstvom pečive, bio chlebe, lokálnom mede a džeme, vajíčkach na rôzne spôsoby, ovocí a zelenine. K tomu si dáte výbornú kávu, čaj alebo pomarančový džús a nový deň sa môže začať.

Od 15:00 si potom vychutnáte nápoje a drobné občerstvenie v Lifestyle bare.

Kde budete relaxovať?

Za kráľovským odpočinkom zavítajte do hotelovej wellness zóny. Nájdete tu krytý bazén zapustený v elegantnom interiéri. Potom čo si zaplávate, ste vítaní vo fínskej saune alebo parnom kúpeli, kde necháte z tela odísť všetok stres. Na záver sú pre vaše pohodlie pripravené tri relaxačné miestnosti s ležadlami.

Wellness vám príde vhod najmä po návrate z výletov v horách, oceníte ho ale určite aj hneď po prebudení alebo kedykoľvek počas dňa, kedy budete potrebovať dobiť baterky.

Niečo naviac

Chcete zostať aktívny aj na dovolenke? Žiadny problém! Hoteloví hostia majú k dispozícii plne vybavenú posilňovňu s kardio strojmi aj posilňovacími náradím.

Das Kronberg

Das Kronberg

Kronbergweg 4 , Bodenmais
Nemecko

Prevádzkuje spoločnosť:
Travelcircus GmbH IČ: HRB155182B


+420 538 880 980

info@travelking.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fitness
Požičovňa bicyklov
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,9 km
Zjazdovka
1,3 km

Tipy na výlet

Bavorský les

Bavorský les Tip na výlet

Pohorie, ktoré tvorí jeden celok so Šumavou a rozprestiera sa pozdĺž českých hraníc, sa na nemeckej strane nazýva Bavorský les. Pre návštevníkov ponúka jedinečnú lesnú prírodu, horské jazerá a romantické údolia. Je tu veľa možností pre pozorovanie zveri. Ak zdoláte niektorý z vrcholkov ako je Veľký Javor, Lužná, Roklan alebo Ostrý, naskytne sa vám krásny výhľad do okolitej krajiny. V dobe ľadovej boli tieto vrcholky pokryté ľadovcom. Dnes tu ako pamiatku môžeme navštíviť ľadovcové jazerá - napríklad Roklanské jazero.

Časť Bavorského lesa bola vyhlásená za Národný park Bavorský les. Ide o najstarší národný park Nemecka. Turistom je k dispozícii viac ako 300 km značených turistických ciest a 200 km cyklistických trás.

Aké miesta nevynechať pri návšteve Bavorského lesa?

  • Chodník korunami stromov Neuschönau
  • Prírodný Kneippov kúpeľ v Spiegelau
  • Zvieracie výbehy pri Informačnom centre NP Bavorský les - Lužná
  • Za návštevu tiež stojí Dom divočiny pri Ludwigsthale, Jelenia obora v Scheuereck alebo Westernové mesto Pullman City.

Priaznivci zimných športov ocenia okolo 100 km bežeckých trás. Za zlého počasia sa môžete vydať do múzea histórie lesa a adrenalínový zážitok si odnesiete z Lanového parku na Kadernbergu.

Viac informácií
Zwiesel - klimatické kúpele
Zwiesel - klimatické kúpele
Vrch Luzný
Vrch Luzný
Bikepark Geisskopf
Bikepark Geisskopf