Vyrazte do Poznane a užite si kultúrne bohatstvo jedného z najväčších a najstarších miest Poľska! Uvidíte Kráľovský hrad, radnicu s mechanickými capmi a v lete sa osviežite pri jazere Malta. To všetko s maximálnym komfortom, v Hoteli Ilonn **** na vás totiž čaká štýlová izba, moderná wellness zóna so saunami a úžasný raňajkový bufet s viac ako 100 pokrmami.

O ubytovaní

Hotel Ilonn **** sa nachádza v severnej časti poľskej Poznane, v tichej lokalite cca 20 minút autom od historického centra. V okolí hotela nájdete niekoľko cyklotrás a budete to mať len kúsok k nákupným centrám Poznań Plaza a Galeria Pestka s mnohými obchodmi, kinom a reštauráciami.

Samotná Poznaň vás očarí predovšetkým bohatou kultúrou a históriou. Vyrazte do historického centra a navštívte radnicu (8,5 km) s mechanickými hodinami, ktoré každý deň na poludnie oživia modely capov. Pozrite si katedrálu svätých apoštolov Petra a Pavla (10,7 km) na Tumskom ostrove, ktorej história siaha až do 10. storočia, a pozrite sa na Kráľovský hrad (8 km) alebo Cisársky zámok (7,9 km), ktorý mal dokonca slúžiť ako sídlo pre Adolfa Hitlera.

V lete si užijete aj zábavu pri vode, umelé jazero Malta (12,9 km) je centrom kúpania aj vodných športov. Skvele si oddýchnete aj v krásnych parkoch, napríklad pri jazere Rusalka (7,7 km), alebo v prírodnej rezervácii Morasko (5,1 km), známej pre výskyt meteorických kráterov. V zime potom prichádza čas na návštevu zaujímavých múzeí a galérií, nájdete tu napríklad Múzeum croissantov (8,4 km). Ujsť si nenechajte ani krásne vianočné trhy.

Kde budete spať?

Domovom vám počas vášho pobytu bude jedna zo 77 moderných, štýlovo vybavených izieb. Každá disponuje vlastnou kúpeľňou, klimatizáciou, WiFi pripojením, televíziou, trezorom, sadou na žehlenie a setom na prípravu kávy a čaju.

  • Izba Standard má plochu 16 m² a je vybavená manželskou posteľou (140x200 cm) alebo 2 oddelenými posteľami (90x200 cm). Izba neumožňuje prístelku.

  • Izba Business (16 m²) ponúka oproti variantu Standard vyšší komfort a modernejšie vybavenie. Všetky izby sú s manželskou posteľou (140x200 cm), bez možnosti prístelky.

  • Apartmán o ploche 22 m² zahŕňa samostatnú spálňu s manželskou posteľou (140x200 cm) a útulnú obývaciu izbu. Do apartmánu je navyše možné umiestniť aj prístelku.

Na čom si pochutnáte?

Hotel je známy predovšetkým pre svoje bohaté raňajkové bufety, počas ktorých máte príležitosť ochutnať viac ako 100 jedál, vrátane tradičnej poľskej kuchyne, vegetariánskych pokrmov alebo stredozemných špecialít. Vyskúšať môžete tiež hneď niekoľko hotelových podnikov, spojených do jedného konceptu nazvaného „Wielka kuchnia“ (Veľká kuchyňa):

  • Menu reštaurácie Kuchnia na Widelcu zostavené šéfkuchárom Dawidom Łagowským prekvapí svojou jednoduchosťou a prepracovanosťou v jednom. Tešte sa na originálne jedlá inšpirované poľskou kuchárskou tradíciou, vytvorené z tých najkvalitnejších surovín a čerstvých sezónnych produktov.

  • V reštaurácii Gusto Food&Wine si pochutnáte na talianskej kuchyni, morských plodoch a okúsite aj pizzu priamo z remeselnej pece na drevo. Navyše sa tu často organizujú kulinárske workshopy, degustácia vín a nedeľné brunche. Rodinnú atmosféru reštaurácie umocňuje detská Baby zóna a detské menu.

  • Vínny bar Wine Garden vás na úžasnej záhradke, ktorá je v prevádzke 10 mesiacov z roka, pohostí vybranými vínami zo slávnych viníc ako Antinori, Mazzei, Tenuta dell'Ornellaia alebo Tenuta San Guido, osviežujúcimi drinkami a výbornými tapas. Užijete si tu aj kúzelné večery so živou hudbou a iné akcie.

Kde budete relaxovať?

Moderná wellness zóna ponúka relaxáciu na skutočne vysokej úrovni v 2 suchých saunách a parnej kabíne. Každá sauna má ovládací panel na nastavenie hudby, teploty a osvetlenia pre dokonalú atmosféru presne podľa vašich predstáv.

Využiť môžete aj špičkové fitness centrum s posilňovacími strojmi a ďalším náčiním.

Ilonn Hotel ****

Ilonn Hotel ****

Szarych Szeregów 16 , Poznań
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
FFI 1 Sp. z o.o. IČ: 523453202


+48 616 687 575

rezerwacja@ilonnhotel.pl

Check In
od 14:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 100 Zł/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
13 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
2,8 km

Tipy na výlet

Poznaň

Poznaň Tip na výlet

Vydajte sa spoznať historické krásy jedného z najstarších poľských miest! Malebná Poznaň vás pozýva na prehliadku mnohých pamiatok aj moderných atrakcií. S objavovaním mesta začnite na hlavnom námestí zvanom Starý Rynek, kde sa každý deň o 12. hodine rozozvučí orloj z roku 1913, ktorý odkazuje na dávnu legendu o dvoch zápasiacich capoch. Na námestí si prezriete renesančnú radnicu, ktorá sa stala symbolom Poznane.

Zastavte sa tiež na Tumskom ostrove, kde stojí jedna z najstarších poľských katedrál. Nezabudnite sa pozrieť aj dovnútra, aby ste mohli žasnúť nad bohatým interiérom a podzemnou hrobkou významných poľských osobností.

V Poznani si užijete úžasnú dovolenku v blízkosti skvelých aktivít. V meste panuje pohodová atmosféra, ktorú naplno prežijete, keď zavítate do jednej z útulných kaviarní a reštaurácií. Tam ochutnáte tradičnú poľskú kuchyňu a pripijete si na zdravie dobrým pivom či vínom.

Čo v Poznani určite vidieť?

  • Starý Rynek s renesančnou radnicou
  • Tumský ostrov s katedrálou
  • Krásny park Cytadela
  • Zámok v Poznani
  • Termálne kúpele Maltańskie
  • Nová a stará zoo
  • Múzeum croissantov
  • Jazero Malta
Viac informácií
Bazilika sv. apoštolov Petra a Pavla v Poznani
Bazilika sv. apoštolov Petra a Pavla v Poznani
Park Cytadela
Park Cytadela
Múzeum croissantov
Múzeum croissantov