Medzizdroje je poľské kúpeľné mestečko, ktoré nájdete pri pobreží Baltského mora, zároveň je to odtiaľto však kúsok k Štetínskemu zálivu a do Wolinského národného parku. Vydajte sa sem za relaxáciou a výletmi vo dvojici, alebo rovno s celou rodinou. V Hoteli Wolin *** na vás čakajú pohodlné izby, strava formou bohatých bufetov a parádne wellness centrum so soľankou (bazén so slanou vodou), vírivkou, saunou a soľnou jaskyňou. O zábavu sa postará herňa s biliardom, air hokejom či ping pongom.

O ubytovaní

Hotel Wolin *** ponúka možnosť zažiť Poľsko naozaj netradične! Nachádza sa totiž v mestečku Medzizdroje (Międzyzdroje), ktoré leží na ostrove Wolin vo vodách Baltiku. Na jednom mieste tu na vás čaká nerušená relaxácia, kúpanie v mori, množstvo vynikajúceho jedla i pestré možnosti výletov.

Veľkú časť najväčšieho poľského ostrova Wolin zaberá Wolinský národný park, ktorého územie začína 500 m od hotela. Krásy tohto jedinečného zalesneného územia môžete objavovať po početných turistických trasách, ktoré vedú napríklad k obore zubrov (3,5 km) alebo k niektorej zo štyroch rozhľadní (5 km). V mestečku láka k prechádzkam 2 kilometre dlhá promenáda, na ktorej okrem pekných výhľadov na more a reštaurácií, kaviarní či obchodíkov nájdete aj odtlačky rúk slávnych poľských osobností. Vykúpať sa môžete na piesočnej pláži, ktorej dominantou je 300 m dlhé mólo (2 km).

Táto časť Poľska je síce slovenskými turistami ešte pomerne neobjavená, o to viac vás však môže prekvapiť. Pláže so zlatým pieskom sú aj počas letnej sezóny príjemným miestom bez davov. Ďalšou výhodou je, že tu počas júla a augusta panujú teploty okolo 25 až 30 °C, takže si tu užijete parádnu letnú dovolenku bez obáv z extrémnych horúčav.

More a pláže

Približne štvrť hodiny chôdze vás bude deliť od piesočnej pláže, ktorá je označovaná za jednu z najkrajších v Poľsku. Skvelé kúpanie si tu užijú hostia každého veku, vďaka miernemu zostupu do mora. O vaše pohodlie sa zase postará plážový bar a požičovňa ležadiel a slnečníkov. Piesočné pláže sa tiahnu okolo pobrežia až do okolitých miest. Vyraziť môžete napríklad na pláž vo Svinoústí (poľsky Świnoujście, 18 km), ktorá patrí k najväčším v Poľsku a je ocenená Modrou vlajkou za čistotu.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe typu Standard s vlastnou kúpeľňou a balkónom. Súčasťou vybavenia je televízia, WiFi pripojenie, písací stôl a telefón.

Na čom si pochutnáte?

V modernej hotelovej reštaurácii si pochutnáte na tradičnej poľskej i medzinárodnej kuchyni. V hotelovej kaviarni si potom môžete v príjemnej atmosfére dopriať svoj obľúbený nápoj, domáce dezerty a ľahké občerstvenie. Počas leta prebiehajú v záhrade hotela grilovacie večery.

Kde budete relaxovať?

Za zaslúženým odpočinkom sa vydajte do hotelového wellness centra. Jeho súčasťou je krytý bazén, vírivka so slanou vodou a soľná jaskyňa. Zohriať sa môžete vo fínskej a parnej saune. V bazéne prebiehajú pravidelne lekcie aqua aerobicu. Pokiaľ zatúžite po troške rozmaznávania, doprajte si niektorú z masáží či liečebných procedúr.

Niečo naviac

O zábavu počas pobytu rozhodne núdza nebude! Milovníkov endorfínov poteší fitness centrum a ďalej v hoteli nájdete aj bowlingovú dráhu, biliard a zázemie na stolný tenis. V rámci vonkajšieho areálu je k dispozícii tenisový kurt a ihrisko na volejbal, basketbal a bedminton.

Hotel Wolin ***

Hotel Wolin ***

Nowomyśliwska 76 , Międzyzdroje
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Elbest sp. z o.o. IČ: 592141800


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 12:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
za poplatok 11 - 16 €ł/noc (podľa termínu)

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1 km
Vzdialenosť od mora
0,7 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Wolinský národný park

Wolinský národný park Tip na výlet

Wolinský národný park sa rozprestiera na najväčšom poľskom polostrove Wolin, na pobreží Baltského mora. Pri prechádzkach chráneným krajinným územím vás očarí nielen všadeprítomná vôňa borovíc a mora, ale aj veľa príležitostí na výlety. Najväčšou perlou, ktorú si nemôžete nechať ujsť, je fascinujúce útesové pobrežie. Pieskové útesy sa týčia nad morom až do výšky niekoľkých desiatok metrov, okolo lietajú čajky a do pokoja nedotknutej prírody šumia morské vlny. Celú baltskú scenériu s morom, Štetínskou zátokou a presláveným mólom v meste Mezizdroje, môžete obdivovať napríklad z 61 metrov vysokej vyhliadky Kawcza Góra, ktorá sa nachádza priamo pri pláži.

Návštevou Wolinského národného parku preniknete do bohatého sveta fauny aj flóry. S trochou šťastia zahliadnete aj symbol národného parku - orla morského. Pokiaľ by však šťastie nestálo na vašej strane, prezrieť si ho môžete v Muzeu národného parku a minizoo, kde sú chované zvieratá, ktoré v parku žijú aj vo voľnej prírode. Najväčšie zástupy sa spravidla tvoria pri výbehu so zubrmi, nájdete tu ale aj jelene, diviaky alebo dravce.

Čo vo Wolinskom národnom parku nevynechať?

  • prechádzku alebo relax na nádherné piesočnaté pláží pod útesmi
  • vyhliadku Kawcza Góra a vyhliadku Gosan
  • Tyrkysové jazero
  • mesto Svinoústí s majákom
  • mesto Mezizdroje s bujarým nočným životom a 400 metrov dlhým mólom
  • oboru so zubrami a ďalšími zvieratkami
  • Ocenárium v ​​Medzizdrojoch
  • Slovanský a vikingský skanzen v meste Wolin
Viac informácií
Mesto Pobierowo
Mesto Pobierowo
Mesto Medzizdroje
Mesto Medzizdroje
Štetínsky záliv
Štetínsky záliv