Oddýchnite si uprostred prírody rakúskych Álp v Hoteli Alpenblick ***. Čaká vás chutí polpenzia, neobmedzené wellness so saunami aj vonkajší termálny bazén. Bad Gastein je obľúbená kúpeľná lokalita v obklopení hôr, načerpáte tu veľa síl. 

O ubytovaní

Rodinný Hotel Alpenblick ***, ktorý prevádzkuje už tretia generácia pôvodných majiteľov, leží v Národnom parku Vysoké Taury v obľúbenom kúpeľnom meste Bad Gastein. Užijete si tu nádherný výhľad do údolia Gastein aj skvelý oddych v spojení s turistikou. Horský vzduch, termálna voda, čo viac si priať?

Raj na zemi tu objavia cyklisti, a to v podobe trasy Alpe-Adria-Radweg, ktorá vedie nádhernými scenériami. Pokiaľ patríte skôr k peším turistom, v lete sa nechajte vyviezť lanovkou Graukogel (450 m) do výšky cca 2 000 metrov a odtiaľ sa vydajte na ľahšiu túru napríklad na horu Hüttenkogel (4,7 km) alebo až k samotnému Graukogelu (5 km). Pokiaľ vás láka niečo náročnejšie, vyrazte k jazeru Reedsee (5,1 km), ktoré je považované za najkrajšie jazero v oblasti. Po ceste stretnete aj menšie jazero Palfnersee (2,5 km).

Na relax využite termálne kúpele v skalách Felsentherme (1,4 km) s vonkajším bazénom a saunou alebo termálne kúpele Alpentherme (7,9 km) s plochou 36 000 m². V zime rozhodne nesmiete vynechať lyžovanie, na dosah budete mať hneď 6 lyžiarskych areálov, ktoré dohromady ponúkajú viac ako 200 km zjazdoviek - Schlossalm (7,9 km), Sportgastein (10 km) , Graukogel (3,1 km), Angertal (13,3 km), Stubnerkogel (1,9 km) a Fulseck (27,1 km). V Sportgasteine si navyše okrem lyžovania môžete vyskúšať aj jazdu na saniach s ťažnými psami.

Kde budete spať?

Izba Standard meria 14 m² a je vybavená manželskou posteľou, posedením, televíziou, telefónom, trezorom a WiFi pripojením. Súčasťou izby je aj vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou, niektoré izby majú navyše balkón. Obvykle je táto izba určená pre 2 osoby, umožňuje ale aj prístelku.

Izba Panorama je priestrannejšia (21 m²) a má balkón s panoramatickým výhľadom na Gasteinské údolie. Vďaka jeho veľkosti sa do izby zmestia okrem manželskej postele aj 2 prístelky, je preto vhodná až pre 4 osoby. Samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa so sprchou alebo vaňou, televízia, WiFi pripojenie, stolík s posedením, telefón a trezor.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno sa podávajú raňajky formou bufetu s pestrým výberom slaného i sladkého pečiva, údenín, syrov, ovocia i zeleniny či teplých pokrmov. Trojchodovú večeru si potom vyberiete z menu, jedna z variant je vždy vegetariánska a ponúknuť si môžete aj zo šalátového bufetu. Pre deti je možné pripraviť rezeň, špagety alebo hranolky na prianie.

Pokiaľ máte nejaké diétne obmedzenia, informuje o nich dopredu personál hotela, reštaurácia sa vám bude snažiť maximálne vyjsť v ústrety. Napríklad príprava bezlaktózových alebo bezlepkových jedál nie je problém. Všetky pokrmy sú navyše pripravované s dôrazom na kvalitu a použitie lokálnych surovín a dochucované prírodnou soľou a čerstvými bylinkami zo záhrady.

Kde budete relaxovať?

Relaxáciu si doprajete vo vonkajšom bazéne, ktorý je napustený termálnou vodou a stále teplý, takže sa v ňom môžete kúpať po celý rok. Vonku si vyskúšate aj Kneippov chodník so studeným a teplým bazénikom a samotná záhrada obklopujúca hotel vo vás vyvolá pocit pokoja.

Vo vnútornom wellness je vám k dispozícii fínska sauna, parná sauna a infrasauna, po ktorých použití môžete relaxovať v odpočinkovej miestnosti s výhľadom na hory. Relaxačný zážitok doplňte aromaterapeutickou kúpeľou so svetelnou terapiou a relaxačnou hudbou alebo niektorou z masáží a procedúr. V ponuke je okrem klasických relaxačných masáží aj medová masáž, radónový kúpeľ, zvuková masáž a ďalšie.

Cestujete s deťmi?

Pre najmenších hostí je v záhrade nachystané detské ihrisko s pieskoviskom, hojdačkou, šmykľavkou, trampolínou a preliezkami. Vnútri hotela na nich čaká detský kútik s hračkami. Nechýbajú detské jedálenské stoličky a postieľky na zapožičanie, v prípade potreby je k dispozícii aj monitor dychu.

Niečo naviac

Staršie deti a dospelí sa zabavia hraním stolného futbalu, ping-pongu, biliardu alebo šípok, môžete si tiež požičať rôznorodé stolné hry.

Hotel Alpenblick ***

Hotel Alpenblick ***

Kötschachtaler Straße 17 , Bad Gastein
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Alpenblick GmbH IČ: FN476945s


+43 643 420 620

info@alpenblick-gastein.at

Check In
12:00 - 19:00
Check Out
7:00 - 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Baby friendly
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
12,2 km
Zastávka
20 m
Zjazdovka
0,5 km