Vydajte sa na dovolenku do Kežmaroku a užite si pôsobivé historické pamiatky, skvelú gastronómiu a dokonalý relax. Penzión Berg stojí doslova pár metrov od kežmarského hradu a okrem chutnej polpenzie sa tu môžete tešiť aj na špeciality z domácej cukrárne. Skvelú atmosféru vašej dovolenky dodajú prepychovo zariadené izby a za relaxom môžete vyraziť do Thermal Parku Vrbov vzdialeného len cca 8 km.

O ubytovaní

Penzión Berg nájdete priamo v historickom centre Kežmaroku, len cca 30 m od hradu. A milovníci histórie si tu rozhodne prídu na svoje. Okrem kežmarského hradu z 15. storočia môžete navštíviť aj drevený artikulárny kostol (800 m) zo 17. storočia, ktorý sa radí k pamiatkam UNESCO, kežmarské lýceum (900 m) so 150 000 zväzkami kníh, radnica z roku 1461 alebo Nový evanjelický kostol (750 m) s unikátnou červenou fasádou.

Obdivovať môžete okrem architektonických krás aj pôvaby tatranskej prírody. Vydajte sa napríklad do Belianskej jaskyne (14,3 km), k Dlhému vodopádu (19,6 km) alebo preskúmajte Národnú prírodnú pamiatku Gánovské travertíny (17,6 km), ktoré sú významným paleontologickým náleziskom, a neďaleký Gánovský gejzír (18,3 km) s horúcou termálnou vodou.

Výlet si urobte napríklad do Tatranskej Lomnice (15,8 km), kde sa kedykoľvek počas roka vyšantíte na 482 metrov dlhej bobovej dráhe Tatrabob. V zime si tu užijete viac ako 11 km lyžiarskych tratí, vrátane najdlhšej zjazdovky na Slovensku. Skvelé príležitosti na lyžovanie budete mať aj v Ski rezorte Levočská Dolina (22,1 km) a lyžiarskych strediskách v Dolnom Smokovci (14,5 km) a Novom Smokovci (20,4 km).

A ak si po všetkých tých aktivitách chcete zaslúžene oddýchnuť, zájdite si do neďalekého Thermal Parku Vrbov (8 km) s 10 bazénmi a mini dinoparkom alebo do populárneho aquaparku AquaCity Poprad (14,3 km) so 13 vnútornými aj vonkajšími termálnymi bazénmi, viac ako 350 vodnými atrakciami a luxusnou wellness zónou.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z pohodlných, elegantne vybavených izieb s krásnym výhľadom. V každej z izieb budete mať prístup k WiFi a, samozrejme, tu nechýba vlastná kúpeľňa.

Izba Standard meria 19 m² a je vybavená komfortnou manželskou posteľou (dá sa rozdeliť aj na 2 jednolôžka), televíziou a minibarom. V kúpeľni nájdete sprchovací kút a z izby budete mať výhľad priamo na kežmarský hrad.

Izba Komfort je väčšia (31 m²), okrem spacieho priestoru tu budete mať k dispozícii aj príjemnú odpočinkovú/pracovnú zónu s pohovkou, písacím stolom a televíziou, nechýba ani minibar. Z okien izby uvidíte na Vysoké Tatry. Kúpeľňa môže byť vybavená sprchovacím kútom alebo vaňou.

Na čom si pochutnáte?

O vaše chuťové bunky sa postará bohatá polpenzia. Každé ráno na vás bude čakať bufet plný čerstvého pečiva, syrov, údenín, ovocia, zeleniny, cereálií a iných obľúbených raňajkových jedál. Na večeru vám naservírujú trojchodové menu zložené zo samých gastronomických perličiek. Menu je zostavené s citom a s využitím originálnych surovín, každý tanier je potechou pre oko aj pre žalúdok.

Okrem reštaurácie na vás v penzióne čaká aj útulná kaviareň, kde si vychutnáte nielen vynikajúcu šálku kávy, ale aj hriešne dobré špeciality z domácej cukrárne. V letných dňoch si navyše so zákuskom či obľúbeným nápojom môžete posedieť aj na vonkajšej terase s výhľadom priamo na kežmarský hrad.

Penzion Berg

Penzion Berg

Hradné námestie 36 , Kežmarok
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BERG KPB, s.r.o IČ: 36489034


+421 915 544 540

rezervacia@berg-kezmarok.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
14,3 km
Zjazdovka
14,5 km
Bežkovanie
5,1 km

Tipy na výlet

Hrad Kežmarok

Hrad Kežmarok Tip na výlet

Nádherné miesto dýchajúce históriou. Kežmarský hrad stojaci neďaleko centra mesta je jediným úplne zachovaným hradom na Spiši. Prvá písomná zmienka o ňom pochádza z roku 1463. Za stáročia vystriedal rôznych majiteľov a zažil najrôznejšie udalosti. Posledným majiteľom hradu bol Ferdinand Rueber a v roku 1702 ho odkúpilo mesto Kežmarok. Počas druhej svetovej vojny sídlilo na hrade gestapo, ktoré tu popravilo niekoľko partizánov, čo dokladá pamätná doska na hradnom nádvorí. Prehliadka areálu je spojená s návštevou hradnej kaplnky a vyhliadkovej veže.

Viac informácií
Tatranská Lomnica
Tatranská Lomnica
AquaCity Poprad
AquaCity Poprad
Belianska jaskyňa
Belianska jaskyňa