Ubytujte sa v krásnom kúte Slovenska zvanom Zemplín. Hotel Alibaba *** vám poskytne všetko, čo potrebujete na bezstarostný pobyt. Pochutnáte si na polpenzii, oddýchnete si v saune a dáte si poriadne do tela vo fitness centre alebo pri tenise a squashi. V okolí na vás čaká mnoho prírodných aj kultúrnych pamiatok. Nechýbajú ani možnosti kúpania, napríklad v populárnej priehrade Zemplínska šírava.

O ubytovaní

Hotel Alibaba *** stojí v meste Humenné uprostred krásnej prírody slovenského regiónu Zemplín. Nedotknutá krajina v kombinácii s prvotriednym hotelovým wellness vám prinesie jedinečnú príležitosť na oddych. Okolie hotela je plné zaujímavostí, a tak neprídete ani o poriadnu dávku dobrodružstva.

Zemplín sa rozprestiera na východe Slovenska, medzi tokajskými vinicami, riekou Tisou a Karpatmi. Turistov býva často zabúdaný, pokiaľ sa sem však vydáte, nebudete ľutovať. Čaká vás panenská krajina s dvoma chránenými celkami – CHKO Vihorlat (30 km) a NP Poloniny (54 km). Niektoré oblasti z národného parku sú dokonca zapísané na Zozname UNESCO. Miestna chránená krajina je pretnutá množstvom turistických aj cyklistických trás, ktoré vás pozývajú na báječné výlety s prekrásnymi výhľadmi.

Kam sa vydať na výlet? Možností máte v okolí hotela neúrekom a tie prvé sa vám ponúkajú už v samotnom Humennom. Stojí tu krásny renesančný kaštieľ so záhradou, ktorý ukrýva Vihorlatské múzeum (1,4 km). Ďalej na vás čaká skanzen ľudovej architektúry (1,2 km) alebo sochu dobrého vojaka Švejka (1,1 km). Nájdete tu aj malé kúpalisko (800 m) alebo farmu s koníkmi (3,7 km), kde si vašu ratolesti prezrieť svet z konského sedla.

V lete je najväčším lákadlom priehrada Zemplínska šírava (22 km), ktorá je zdrojom vyžitia pre milovníkov kúpania a vodných športov. Na jej brehu navyše nájdete raj letnej zábavy - Thermalpark Šírava s parádnymi atrakciami pre celú rodinu. Z historických pamiatok stoja za návštevu zrúcaniny hradu Čičava (15 km) alebo Jasenovský hrad (6 km), milovníkov kultúry zase nadchnú drevené kostolíky zo zoznamu UNESCO v obciach Ladomirová, Bodružal a Ruská Bystrá**, ktoré sú od hotela vzdialené asi hodinku jazdy autom.

Kde budete spať?

Hotel Alibaba *** ponúka moderne vybavené izby so všetkým, čo potrebujete pre bezstarostný pobyt. Každá izba disponuje vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletou. Samozrejmosťou je bezplatné pripojenie k WiFi. Na výber sú izby fajčiarske a nefajčiarske.

Vyberať môžete z týchto možností:

  • Dvojlôžková izba Standard (35 m²) je zariadená dvomi oddelenými posteľami. Súčasťou vybavenia je pohodlné posedenie, šatníková skriňa, chytrá LED televízia so satelitnými programami a trezor. Obzvlášť v lete oceníte, že má izbu vlastnú klimatizáciu.

  • Dvojlôžková izba Deluxe (49 m²) s možnosťou prístelky je vybavená manželskou posteľou a rozkladacou pohovkou. Nechýba šatníková skriňa, posedenie, chytrá LED televízia so satelitnými programami, písací stôl a trezor. Izby sú klimatizované.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli o vás bude dokonale postarané, aj čo sa týka stravovania. Do luxusnej hotelovej reštaurácie zavítate na ochutnávku medzinárodnej kuchyne. Vyberiete si buď z dennej obedovej ponuky alebo z à la carte menu, ktoré zahŕňa aj večere.

Široký výber jedál poteší aj náročnejších stravníkov. Na jedálnom lístku nechýbajú grilované špeciality, tradičné slovenské pochúťky, vegetariánske pokrmy ani dezerty. K jedlu si, samozrejme, doprajete aj svoj obľúbený nápoj, napríklad čapované pivo Plzeň, vermút alebo nealko.

Príjemné posedenie vás čaká v Lobby bare, ktorý nájdete v priestoroch recepcie. Má otvorené nonstop, a tak si ráno dáte kávu a večer pohár dobrého vína. Pre vašu zábavu bude k dispozícii denná tlač, televízia a WiFi pripojenie.

Za nočnou zábavou sa vyberte do Lounge baru, kde ponúkajú miešané nápoje, vybrané víno a vodné fajky

Kde budete relaxovať?

Hotelové wellness vás pozýva na relax ako z rozprávky. V útulnom wellness centre si oddýchnete vo fínskej alebo parnej saune, otužíte sa v ochladzovacom bazéniku a uvoľníte sa pri profesionálnej masáži. K dispozícii sú aj zážitkové sprchy s tropickým dažďom a bočnými tryskami.

Až si doprajete svoju božskú chvíľku relaxu, pokračujte do odpočinkovej zóny, kde sa uvelebíte v pohodlných ležadlách a započúvate sa do relaxačnej hudby.

K dokonalosti chýba už len wellness bar, v ktorom si objednáte nápoj podľa chuti alebo rovno celú fľašu sektu.

Niečo naviac

Aktívnych výletníkov poteší bohaté športové vyžitie. Súčasťou hotela je plne vybavené fitness centrum s kardio a posilňovacími strojmi. Na vonkajšom ihrisku si zahráte tenis a v krytej hale sa zase stretnete v squashi. Z kondičky tu skrátka nevyjdete!

Alibaba Kongres Hotel & Spa ***

Alibaba Kongres Hotel & Spa ***

Námestie slobody 21/51 , Humenné
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
KAISAR, s.r.o. IČ: 35721171


+421 903 911 219

recepcia@hotelalibaba.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Parkovanie za 4 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,6 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Mesto Humenné

Mesto Humenné Tip na výlet

Slovenské okresné mesto Humenné sa nachádza v srdci krásnej prírody. Považuje sa za bránu do východných Karpát, ktoré ukrývajú mnoho turisticky atraktívnych miest. Zaujímavé je aj samotné Humenné, ktorého história siaha až do 13. storočia. Prezriete si tu renesančný zámok s rozkvitnutými záhradami alebo gotický kostol s nádhernou vitrážovou výzdobou.

Okolie Humenného poteší každého horala. Vydať sa môžete na túry do neďalekých Vihorlatských vrchov. Ak si trúfnete, vyšplhajte napríklad rovno na najvyšší vrchol Vihorlat (1 075 m n. m.), príležitostí na horské výlety je tu však oveľa viac. Rozhodne nevynechajte výlet k Morskému oku alebo hradnej zrúcaniny Brekov a Jasenov.

Čo si ešte pozrieť v Humennom a okolí?

  • skanzen ľudovej architektúry s dreveným kostolíkom
  • meštianske domy v centre mesta
  • gréckokatolícky chrám Zosnutia Presvätej Bohorodičky z 18. storočia
  • zrúcaniny hradov Čičava a Vinné
  • sochu dobrého vojaka Švejka
  • Vihorlatské múzeum s viac ako 100 tisíc zbierkových predmetov
Viac informácií
CHKO Vihorlat
CHKO Vihorlat
Priehrada Zemplínská Šírava
Priehrada Zemplínská Šírava
ThermalPark Šírava
ThermalPark Šírava