Ako už názov napovedá, Hotel Jezero **** leží v blízkosti lákavej vodnej plochy, konkrétne len 100 m od slovinského Bohinjského jazera. Vydajte sa sem kedykoľvek počas roka - v lete si užijete kúpanie a relaxáciu pri vode. Počas pobytu vás čaká ubytovanie v komfortných dvojposteľových izbách, raňajky či polpenzia formou bufetu a tiež neobmedzený vstup do vnútorného bazéna a jednorazové využitie fínskej sauny. Aktívnych jedincov nadchne aj fitness centrum.

Overené Travelkingom

“Náš pobyt v Hoteli Jezero**** sme si dokonale užili. Hotel bol skvelou základňou na objavovanie nádhernej slovinskej prírody, personál bol neskutočne ochotný a služby dostačujúce. Hoci nejde o moderné ubytovanie so zážitkovou gastronómiou, hotel má svoje čaro a ponúka poctivý servis a tradičnú chutnú a bohatú kuchyňu. Jeho najväčšou výhodou je rozhodne poloha priamo pri jednom z najkrajších slovinských jazier. Radi na toto miesto spomíname a už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.” Prečítajte si celú recenziu

Dita Martinková - Marketingový tím
Osobne overené v: Septembri 2023

O ubytovaní

Hotel Jazero **** nájdete pri brehu Bohinjského jazera, obklopeného Julskými Alpami. Jeho poloha bude ideálna pre každého, kto preferuje aktívnu či relaxačnú dovolenku v srdci prírody, nachádza sa totiž priamo v Triglavskom národnom parku. Obľúbenou atrakciou je už samotné jazero Bohinj (140 m), ako najväčšie prírodné jazero Slovinska. Tu sa môžete v teplom počasí vykúpať alebo trebárs vyraziť na plavbu výletnou loďou.

Pokiaľ si chcete Bohinj prezrieť aj z výšky, nasadnite na lanovku, ktorá vás vyvezie k vrcholu hory Vogel (4,6 km). Z viac ako 1 500 metrov budete mať na jazero aj okolitú krajinu naozaj dokonalý výhľad. V zime si tu navyše môžete aj zalyžovať v Ski areáli Vogel (6 km). Nenechajte si ujsť aj návštevu vodopádov Savica (9 km). Voda padajúca z výšky 78 metrov vám pripraví naozaj dych vyrážajúci pohľad.

Bohinj nie je jediným z krásnych jazier v Triglavskom parku, medzi nemenej populárne výletné miesta patrí jazero Bled (26 km). To je známe predovšetkým vďaka malému ostrovčeku s barokovým kostolom, zásluhou termálnych prameňov ide zároveň o najteplejšie jazero v Alpách. Voda s teplotou 26 °C je priamo dokonalá na kúpanie.

Ak si užívate predovšetkým pešie výlety, vyrazte na 12 km dlhý okružný chodník okolo jazera Bohinj alebo napríklad 6 km dlhú trasu okolo jazera Bled. Rozhodne pritom nevynechajte romantickú tiesňavu Vintgar (28 km), kde sa môžete prejsť po drevených chodníkoch nad riekou a na konci uvidíte vodopád Šum (30 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlnej dvojlôžkovej izbe typu Superior s balkónom, na ktorej môžete posedieť a kochať sa krásnym výhľadom. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom či vaňou a fénom, k vybaveniu ďalej patrí televízia, chladnička, trezor, pracovný stôl a stolík so stoličkami, alebo malá pohovka. Samozrejme nechýba ani WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Po gastronomickej stránke o vás bude v hoteli dokonale postarané, nájdete v ňom totiž hneď dve reštaurácie a kaviareň. Raňajky a prípadne aj večeru vám naservírujú formou bufetu v reštaurácii Vrtovin s krásnou letnou terasou, môžete tak okúsiť najrôznejšie pochutiny z pestrého výberu.

Ideálnym miestom na obed potom bude reštaurácia Zlatovčica s krytou terasou, kde si vyberiete zo širokej ponuky slovinských jedál. Počas dňa môžete posedieť v zimnej záhrade s pohodlnými kresielkami a vychutnať si šálku kávy, k večeru potom treba pohárik vína.

Kde budete relaxovať?

Wellness centrum, ktoré zaistí dokonalý odpočinok vášmu telu i mysli, nájdete priamo v priestoroch hotela. Tu si zaplávate vo vnútornom bazéne, oddýchnete si na ležadlách či kresielkach v záhrade a zohrejete sa vo dvoch fínskych saunách. K aktívnejšiemu odpočinku vám poslúži menšia fitness zóna, natiahnutým svalom potom pomôžete uľaviť masáž.

Hotel Jezero ****

Hotel Jezero ****

Ribčev Laz 51 , Bohinjsko jezero
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Alpinum hoteli d.o.o. IČ: 5285194000


+386 4 5729 100

info@hotel-jezero.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Lyžiareň
Fitness
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od jazera
0,3 km
Zastávka
100 m
Aquapark
8,6 km
Zjazdovka
9,2 km
Bežkovanie
19,4 km

Tipy na výlet

Jazero Bohinj

Jazero Bohinj Tip na výlet

Bohinj je najväčšie jazero v Slovinsku. Turisti sa k nemu vydávajú pre jeho krásu i polohu uprostred nádherného Triglavského národného parku. Ide zároveň o skvelý východiskový bod na horskú turistiku aj miesto na odpočinkovú dovolenku v prírode.

Bezprostredná blízkosť hôr a nízka zastavanosť v okolí Bohinjského jazera sú dôvody, prečo ho mnoho turistov uprednostňuje pred neďalekým a oveľa viac navštevovaným jazerom Bled. Charakter oboch jazier je aj napriek ich blízkosti pomerne odlišný. Prostredie Bohinjského jazera je rýdzo horské a návštevníci sa odtiaľ vydávajú na vysokohorské treky, k vodopádom a ďalším prírodným krásam v údolí.

Jazero leží v ľadovcovom údolí v obklopení impozantných vrcholov Julských Álp. V letných mesiacoch sa v Bohinjskom jazere môžete aj vykúpať. Teplota vody môže v lete vystúpiť až k príjemným 22 °C. Vďaka nezastavaným brehom jazera si nájdete miesta na kúpanie prakticky kdekoľvek. Je tu tiež možné prevádzkovať najrôznejšie vodné športy. Okolo jazera sa môžete vydať aj na peší výlet. Okružný chodník okolo celého jazera meria 12 km.

Neďaleko od jazera je dolná stanica panoramatickej lanovky, ktorá vás vyvezie na horu Vogel (1 535 m n. m.). Celé jazero a jeho malebné okolie odtiaľ uvidíte ako na dlani.

Viac informácií
Aquapark & Wellness Bohinj
Aquapark & Wellness Bohinj
Jazero Bled
Jazero Bled
Bledský hrad
Bledský hrad