CHKO Litovelské Pomoraví nájdete na severe strednej Moravy, neďaleko Olomouca a Mohelnice. A práve v druhom spomínanom mestečku stojí aj Hotel Mohelnice ***. Vydajte sa na pobyt práve sem a užite si krásne mesto aj očarujúcu prírodu. V cene balíčka sú raňajky formou bufetu, fľaša vína, oriešky, káva a k tomu 50 % zľava na využitie športoviska. Zahráte si radšej squash, kolky, ping pong, bedminton, alebo skúsite lezeckú stenu?

O ubytovaní

Hotel Mohelnice *** sa nachádza v srdci historického mesta Mohelnice na západe Moravy. Vydajte sa na pohodový pobyt plný výletov a nezabudnuteľných zážitkov.

Na pripomienky slávnej minulosti mesta narazíte v Mohelnici na každom kroku. Do dnešných dní sa okrem pôvodného pôdorysu mesta zachovali napríklad zvyšky hradieb s baštami a Severnou bránou (200 m), kostol sv. Tomáša z Canterbury (250 m) zo 14. storočia s vysokou štíhlou vežou či biskupský hrádok (300 m). Na Kostolnom námestí nájdete Čarodejnícky domček (300 m), ktorý kedysi slúžil ako väzenie a pripomína čarodejnícke procesy, ktoré na tomto území prebiehali v stredoveku.

Zaujímavých miest je plné aj okolie Mohelnice. K návšteve lákajú napríklad hrad Bouzov (12 km), hrad Sovinec (32 km), zámok Moravská Třebová (21 km) alebo Javoříčské jaskyne (18 km). Veľkej obľube sa teší tiež zámok Losiny (35 km) s expozíciou o výrobe papiera, slávne Múzeum olomouckých tvarôžkov (4 km) v neďalekých Lošticiach alebo levanduľový statok v Bezděkove (12 km). Milovníci prírody môžu zamieriť do CHKO Litovelské Pomoraví (7 km), po území ktorej vedie niekoľko turistických a cyklistických trás.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe typu Klasik s vlastnou kúpeľňou (19 m²). Súčasťou vybavenia je pohodlná posteľ, WiFi pripojenie, klimatizácia, satelitná televízia, fén a kozmetický set. Do niektorých z izieb je možné umiestniť prístelku.

K dispozícii sú aj modernejšie izby Komfort, ktoré sú tiež priestrannejšie. Navyše tu nechýba väčší výber vankúšov či kávovar na prípravu horúceho nápoja.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno pobytu na vás bude v hotelovej reštaurácii čakať raňajky vo forme bufetu s pestrým výberom teplých i studených pokrmov.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je fínska sauna, kde si dokonale prehrejete telo a oddýchnete si od každodenného zhonu.

Niečo naviac

Hotel ponúka skvelé športové zázemie. Nájdete tu 2 klimatizované kurty na squash, kurt na bedminton a lezeckú stenu. Za večernou zábavou vyrazte na bowling s dvomi dráhami.

Hotel Mohelnice ***

Hotel Mohelnice ***

Smetanova 913/7 , Mohelnice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hospitality Group s.r.o. IČ: 29383005


605143857

info@hotelmohelnice.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,1 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
35 km
Zjazdovka
25 km
Bežkovanie
20 km

Tipy na výlet

Litovelské Pomoravie

Litovelské Pomoravie Tip na výlet

Medzi Olomoucom, Litovelom a Mohelnicou vytvorila meadrujúca rieka Morava zelenú oázu. Pre svoje prirodzené meandre, unikátne lužné lesy a vzácne druhy rastlín a vtáctva sa Litovelské Pomoravie stalo chránenou krajinou oblasťou. Neobvyklý ráz krajiny, s ktorým sa v Česku príliš nestretnete, pôsobí až exoticky. Typické sú preň mokrade, tône a listnaté lesy tvorené brestmi, topoľmi alebo hrabmi. Žasnúť budete tiež nad miestnymi kvetinami a živočíchmi, pre ktoré je riečna krajina domovom.

Ramená rieky sú lemované množstvom trás pre peších a cyklistov, z ktorých najznámejší je Moravský chodník s viac ako 300 kilometrami, ktorý spája Jeseníky a Mikulov. Ak sa chystáte Litovelské Pomoravie navštíviť, začnite v Horke nad Moravou, kde stojí Dom prírody, ktorý vás zoznámi s tunajšou krajinou, faunou a flórou.

Viac informácií
Olomouc
Olomouc
Hrad Bouzov
Hrad Bouzov
Sky Bridge 721 na Dolnej Morave
Sky Bridge 721 na Dolnej Morave